Renovatiebleh

Keek ik al niet erg uit naar de op hande zijnde renovatie, heb ik er inmiddels al meer last van dan me lief is. Niet vanwege de bouwvakkers overigens, die zijn nog steeds voorbeeldig. Maar had er niet bij stil gestaan dat er een hoop bouwstof zou gaan rondzwerven en al helemaal niet bedacht dat bouwstof en ik niet best samengaan. Dus de geirriteerde ende onrustige huid, branderige ogen, gezwollen slijmvliezen en astma aanvallen zijn losgebarsten voor de lente nog maar goed en wel begonnen is en ik oog weer eens beeldig .. NOT. *Valt in elk geval de zonneallergie niet erg meer op*

Het vervelendste is toch nog wel de totale lamlendigheid die het me schenkt. Ben bekaf, mijn toch al onmaatschappelijke ritme zit nu geen enkel ritme meer in en loop al op mijn tandvlees voor we in de stijgers staan. Merk bovendien dat ik nu al behoorlijk gestressed ben bij het idee dat er van alles en nog wat over de vloer gaat komen en het een puinzooi zal worden. Zie echt als een berg tegen de zomer op inmiddels ..

Maar wat doe je er aan, geen moer waarschijnlijk. Of wil er iemand van huis ruilen?

Comments (10)Previous

Zes jaar samen!

Next

Beterschap Yv!

10 Comments

 1. 😕 hmm.. er zijn een paar herkenbare dingetjes.. Er zijn weinig dingen waarover ik me druk maak, maar verbouwingen.. De zooi, het stof, de mensen. Ik heb het twee jaar geleden gehad, alleen een badkamer, wel weken zooi.. Na de voor stress voelde ik me er weken niet lekker bij… Succes…

 2. Misschien een idee om die bouwvakkers van een stapeltje stofmaskertjes te ontdoen (of die zelf bij de bouwmarkt op te halen – die van het ziekenhuis zijn trouwens beter maar lastiger te krijgen en voor een particulier iha ook duurder)? Het stof en de rotzooi worden er niet minder van, voor je ogen helpt het niets, maar het kan flink schelen voor je slijmvliezen en de astmaaanvallen.

  Uiteraard ziet het er niet uit als je de hele dag met zo’n maskertje rondloopt (en in het begin is het echt even wennen aan het ademen door zo’n ding), maar zo te lezen is “er niet uitzien” momenteel niet het sterkste argument om het niet te doen.

 3. @Butterflydancing: hebben we nog ‘geluk’, bij ons aan huis is het twee keer een dagdeel de ramen eruit en vervangen en eenmaal een aansluiting aanleggen voor een schotelantenne (een of ander experiment zodat mensen geen schotels op het balkon meer hoeven te hangen). Het is meer wat er gewoon in de lucht hangt omdat er drie flats gedaan worden (en ook portieken worden verbouwd en het dag vernieuwd).

  @Frans: dat haalt niet zoveel uit denk ik, de astma varieert mee met mijn huidproblemen, krijg er niet zozeer rechtstreeks aanvallen van waarschijnlijk. Zit ook niet eens direct in de bouwstof nu (ze zijn begonnen met de eerste twee flats en hier het dak en portiek) maar merk dat er net teveel stof in de lucht hangt (pollen-idee)

 4. Van huis ruilen? Op dit moment wel hoor. Over een paar maandjes niet meer 🙂 Sterkte ermee Cinnie!

 5. Epi

  Veel uithuizig zijn, dat is het enige dat ik kan bedenken. En daar moet je ook maar zin in hebben.

 6. @Adriana: kan ik net zo goed in het park gaan slapen voorlopig 😉

  @Epi: idd, en qua energieverdeling aankunnen. Vrees dat ik gewoon klagend de zomer door zal moeten 🙂

 7. citrientje

  nee ik wil niet ruilen, bovendien is het hier wel iets beter maar ff niet veel, in het voorjaar vinden ze het nodig om bomen te hakken, tuinen op te knappen enz. Als je dan in duplex woont met veel verhuizingen dat is er altijd wel iemand bezig. Of met boren of met tuinen of met bomen zagen. Brrrrrr. Dat is nadeel van senioren buurt.

 8. Ik stel mijn huis beschikbaar! Ruilen is prima! Wil je dan wel ook even mijn werk overnemen? b-) Dan zit ik graag tijdelijk in de bouwvakkersmisère hoor. :d

  Nee, veel succes. Hahahaha: “Vrees dat ik gewoon klagend de zomer door zal moeten.” Dat is dan in ieder geval weer iets om naar uit te kijken. 😉

  (off-topic (verwijder maar na lezen ofzo): Druk hier, nog even geduld wat mail betreft, zucht. Vergeef me, moet rust in mijn hoofd hebben om dat te doen. Ik meld het maar even hier op het log, weet niet zeker of je adres werkt. :))

 9. Wat is dat voor achterlijk dramatische smiley die daaruit voortkwam bij de laatste zin?! Dat moest dus weer 🙂 en dan het haakje sluiten, dus ) zijn. Grrr. :d

 10. @citrientje: ik kies er voor op het moment, liever alleen de herrie dan de rest van de puinzooi erbij 🙂

  @Wenz: ook daar zou ik bijna voor kiezen inmiddels hahahaha Ow enne, adres werkte dus had het gezien 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft