Lesbisch overgewicht

Lesbische vrouwen hebben ruim twee keer zoveel kans op overgewicht dan heteroseksuele of biseksuele vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Boston, meldt het blad American Journal of Public Health. Verder .. 

Het is maar de vraag of het onderzoeksresultaat zo deugdelijk is maar stel dat, dan is het wel een eigenaardige uitkomst. De onderzoekers weten niet wat de oorzaak van dit verschijnsel is. Er stond echter bij: Wel zeggen ze de bevindingen van twee eerdere onderzoeken te onderschrijven waaruit blijkt dat lesbische vrouwen ‘een positiever beeld hebben van hun eigen lichaam dan heteroseksuele vrouwen’.

Maar wat wil dat zeggen dan? Lesbische vrouwen hebben een positiever beeld dan realistisch is? Lesbische vrouwen zijn positiever over hun lichaam dus maken zich niet druk om overgewicht?

Of zou het gewoon weer komkommertijd zijn in onderzoeksland? 

Comments (6)Previous

Dyspraxie

Next

Gefeliciteerd!!

6 Comments

 1. In de onderzoekwereld lijkt het altijd komkommertijd te zijn, misschien zijn er wel gewoon veel meer onderzoekers dan er nodig zijn voor de zinvolle onderzoeken?

  Ik kan uit die opmerking over positiever over het eigen lichaam zijn ook alleen maar concluderen dat de onderzoekers er van uit gaan dat ze daardoor minder kritisch op hun gewicht zijn, minder snel gaan lijnen e.d. Maar zonder nader onderzoek is dat natuurlijk wel erg voorbarig, er zijn nog bergen andere mogelijke redenen te verzinnen. Om maar eens iets in het wilde weg te roepen (als onderzoekers dat mogen dan ik ook :d ): misschien hebben lesbische vrouwen veel minder ruzie met hun partner (ruzie vreet energie), of misschien zijn ze aardiger voor elkaar en nemen ze veel vaker iets lekkers mee voor bij de koffie, of verdelen ze de huishoudelijke taken veel eerlijker waardoor ze allebei daar minder calorieën mee verbruiken dan een heterovrouw met een man die nauwelijks iets in het huishouden doet.

  Zo houden die onderzoekers zichzelf natuurlijk wel aan het werk: gewoon een conclusie publiceren die weer bergen nieuwe vragen oproept.

 2. Ik heb ook een positeif zelfbeeld.:d

  Groetjes Chantal.

 3. @Frans: ik vind die van de heterovrouw die meer calorieen verbruikt vanwege een hopeloze man wel frappant, ervaring? 😉 😀

  @Chantal: LOL, is dat een hint naar je geaardheid 😀 😡

 4. Epi

  Het komt niet met mijn eigen waarnemingen overeen. Lijkt me meer te slaan op de lesbische/femistische golf uit de jaren ’70. De generatie tuinbroeken zeg maar. Een moderne lesbiënne wil er, dacht ik, ook voor de buitenwereld ‘toonbaar’ (wat cru uitgedrukt, maar u begrijpt de bedoeling) uitzien. Meestal volgens de (mannelijke) normen van de maatschappij.
  Is het bij mannen al onderzocht? Dan ben ik gezien mijn gewicht heel erg hetero. 😛

 5. @Cin: Toen ik jong was lag er een duidelijk voorbeeld op de bank in de woonkamer. Op doordeweekse dagen was het meestal een uur of negen zoek, maar voor de rest was de aanwezigheid vrijwel permanent.

 6. Wie weet ?

  Groetjes Chantal.:-?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft