Mijn eerste

santana-c-100.jpgMet excuus voor de vele ‘en-toen-lifelogjes’ de laatste tijd, het kan verkeren nietwaar. Hoe dan ook, omdat het pielen op de electrische gitaar van vriend al goed beviel heb ik de stap genomen … ik heb een akoestische gitaar gekocht!! Zo vaak gewild en nooit gedaan met het idee ‘dat zal ik toch wel niet kunnen’ (of nog erger, uit mijn hoofd laten praten omdat anderen zeiden ‘dat zal je toch wel niet kunnen’), heb ik hem dan nu mooi in huis staan: mijn eerste eigenste gitaar. Omdat ik (nog) niet op gehoor kan stemmen, heb ik er een stemapparaatje bij gekocht en dat werkt bijzonder makkelijk. Als gadget staan er ook 140 akkoorden op, voor een beginneling niet eens onhandig eigenlijk.

Dus blij als een kind heb ik onder het darten (ook belangrijk!) flink zitten proberen en jawel, ik ga langzaam maar zeker vooruit. Ok, ik kan nog geen liedje vloeiend spelen maar de majeur en barre akkoorden kan ik inmiddels onthouden en daadwerkelijk spelen zonder een hoop snaren dood te slaan en ik begin aardig door te krijgen hoe ik tabalatuur moet lezen. De rest is een kwestie van me het apezuur oefenen.

Sowieso is het gewoon erg leuk om iets te leren, het is weer eens wat anders dan me druk maken of de vaatwasser wel uitgeruimd is of de kattenbak niet teveel stinkt nietwaar.

U nog een nieuwe uitdaging aangegaan onlangs?

Comments (18)Previous

Lugubere romantiek?

Next

Deuzig!

18 Comments

 1. citrientje

  da’s een hele mooie, succes met leren het gaat je vast lukken.

 2. desiree

  Als je maar niet vergeet af en toe nog wat te schrijven hier ๐Ÿ˜‰

 3. Lekker veel oefenen en dan komt het wel goed. Ik ben de laatste tijd geen nieuwe uitdaging aangegaan.

 4. Ja maar Cinner, dat kun jij toch helemaal niet? ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜›

  Ghahahahahaaaa.

  Natuurlijk kun jij dat! Sterker nog: volgens mij vind je het heerlijk, iets bijleren, jezelf uitdagen, vooruitgang boeken, jezelf afleiden. Ja Wenz dat klopt, dat schrijf ik namelijk ook al min of meer onderaan mijn logje. Oh ja Cin, daarheb je helemaal gelijk in. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

  Hij is mooi! En zo te horen ga je hard, die accoorden onthouden en uitvoeren was voor mij al moeilijk ooit, die blauwe maandag dat ik gitaar speelde. Je zult binnenkort dus ook eelt op je vingertoppen hebben! ๐Ÿ˜€ Heeeeeeeeeel veel plezier ermee, geniet ervan, dat verdien je. ๐Ÿ˜ก

 5. Oh kut. Ik schreef ****. Hahaha. Wil je dat even veranderen in Wenz? ๐Ÿ˜ฎ Ik ben een beetje hyper. :d

 6. Epi

  En je riep een vies woord Wenz.

  Dus dat wordt binnenkort een audiolog Cin, met je eerst liedje. Je gitaar lijkt sprekend de mijne. *checkt even* Gelukkig, hij staat er nog. Een Alfesta uit Boxtel.

 7. niet echt… helaas… zou wel moeten denk ik…

 8. Jep 24 uur per dag groot denken ๐Ÿ˜‰

 9. Iedere dag is een uitdaging en brengt nieuwe dingen. Alhoewel ik best piano zou willen leren spelen. Misschien ooit.

 10. Kom op, ik wil wel een mopje industriele, akoestische metal horen.

 11. Ik ga elke dag een nieuwe uitdaging aan !
  En qua muziek ben ik autodidact,:x

 12. @Citrientje: dankjewel! Ik geloof er ook wel in dat ik best een eind ga komen.

  @Desiree: oef, het valt al op zeker hahahaha Ik ga mijn best doen, met teveelteglijk bezig en dan schiet het nieuws kijken er al bij in dus het loggen ook wel wat ja.

  @Pascal: ik kan het je aanraden hoewel dit wel een uitdaging is waar niets bij te verliezen valt.

  @Wenz: keek net bij een muziekschool hoe snel dat gaat met lessen en dan ga ik nog best goed ja, ikke blij. En inderdaad het stond er al en is ook zo ๐Ÿ˜‰ Wanneer ga jij nou eens die ADD test doen trouwens? *grinzzzzzz* BTW, dat eelt begint al te komen ja ๐Ÿ˜€ (Overigens is het tegenwoordig akkoord, hoei dat ik dat nog kan zeggen hahahaha)

  @Epi: welk vies woord dan? Enne, dat audiolog gaat weer even duren vrees ik ๐Ÿ˜€ Dit is een Santana C-100 begreep ik van het etiket.

  @Chantal: nou, idee misschien .. Hoewel je flinkaan de weg timmert met je foto’s, dat is ook wel uitdagend lijkt me.

  @Beeobee: en .. wil het lukken? ๐Ÿ˜‰

  @Cornette: oew, ook een erg mooi instrument. En tegenwoordig kan je ook starten op een keybord in plaats van meteen een enorm ding in huis halen.

  @Riix: zal mijn vriend eens achter een audiolog gooien dan ๐Ÿ˜‰

  @Redstar: ha, ik inmiddels ook ๐Ÿ˜€

 13. Haha Cin, dankjewel voor het aanpassen, maarre, nu staat de naam in de comment die ik daarna postte (“Oh kut. Ik schreef *****. Hahaha.) nog steeds. ๐Ÿ˜€ Die ook even aanpassen of verwijderen aub? ๐Ÿ˜€ (En dat was ook het scheldwoord waar Epi op doelde. En nee, ik heb geen ADD, ik ben gewoon soms hyper. ๐Ÿ˜› )

 14. De gitaar is het mooiste instrument der instrumentaria,
  maar dat is een tik die ik van mijn gitaarleraar heb overgenomen.

 15. @Wenz: done ๐Ÿ˜€ Enne, het kan ook ADHD zijn natuurlijk :-”

  @Kurai: met wat je er potentieel op kan ben ik dat wel met je eens. Hoewel ik eigenlijk een zwak heb voor basgitaar en piano ook schitterend kan vinden.

 16. Ghahahahahaa. Thanks. En nee! Hoogstens uh, hyper zijn op z’n tijd. b-)

 17. En nou 140 akkoorden lijken mij nou juist WEL onhandig voor een beginner. Beter schemaatjes oefenen, zoals E A B7 / D Bm G A etc

 18. @Alfred: ik probeer ze ook niet alle 140 te leren maar als extra spiekbriefje kan het soms handig werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft