De mosquito

Een nieuw wapen in de strijd tegen hangjongeren, in navolging van het blowverbod, cameratoezicht en buurtvaders: de mosquito. Het is een apparaat dat hoge pieptonen produceert waar jongeren tot 25 jaar niet tegen kunnen. De pieptonen zijn onhoorbaar voor mensen boven de 25 jaar. Bron

Bij Cornette was er al eerder een discussie over en ik gaf toen al aan het een beroerd idee te vinden. Het lijkt me weinig gezond voor het gehoor en buiten dat zijn er mensen van 25 jaar en ouder te over die die tonen wel degelijk horen .. en er totaal geschift van worden. Ondergetekende bijvoorbeeld.

Voor u uw mening over het gebruik van de mosquito geeft, kan u het eerst even op uwzelf uitproberen ..

Wees overigens gewaarschuwd, ik hoor de tonen niet alleen maar heb nu een uur later nog steeds behoorlijk pijn in mijn oren!! Dus indien gevoelig voor hoog geluid .. misschien beter van niet.

Comments (14)Previous

Bellen tijdens het vrijen?

Next

Choco tegen vandalisme

14 Comments

 1. Jongeren van 16 jaar kunnen tegenwoordig haast geen ene toon meer horen doordat ze hun ipod (veel) te hard zetten.
  Lijkt me dus dat niet geheel het juiste middel wordt ingezet…

 2. Worden ze alleen maar gekker van, plus dat hun kleine broertjes en zusjes er ook gek van worden, dat is dan de volgende generatie

 3. citrientje

  bij mij gebeurd er niks met die link, dus of ik hoor niks of hij doet niks

 4. Lennard

  Ik hoor de tonen uit de links allemaal en mij jagen ze er ook mee weg hoor. Terwijl ik niet het idee heb tot de hangjongeren te horen. Nee, geen goed idee die mosquito.

 5. Debbie

  :(( Aw…. Ik ben 26 en ik hoor ze luid en duidelijk. Het is weer een belachelijke oplossing om hangjongeren weg te krijgen hoor. Als ze nou gewoon een plek maken voor die kids waar ze wel kunnen zitten zonder een ander te storen is het probleem ook opgelost. Dat hebben ze in Burgum (friesland) ook gedaan. Gewoon een oude keet waar ze hun plekje hebben.

 6. GvL

  Dat je er geschift van wordt, is dat nou net niet de bedoeling?? 😉

  Overigens, de toontjes die je op die testsite hoort zijn harmonischen die onder de aangegeven frequenties liggen. De opgegeven tonen hoor je hier niet, is een kwestie van stoer doen met apparatuur die de opname van hoge tonen niet aankan.

 7. die van 16 hoor ik al niet meer… oeps!

 8. @CasaSpider: ook dat hoewel het de bedoeling is dat ze weggaan, niet dat ze in het geluid blijven zitten 😉

  @Mannie: ja dat wordt nog leuk winkelen met de baby, peuter en kleuter 😀

  @Citrientje: de geluiden moeten gedownload worden voor je ze af kan luisteren.

  @Lennard: u bent een gevoelig mens 🙂

  @Debie: ik benn nog rigoreuzer, gewoon wegjagen daar. Vroeger kreeg je ook geen buurthuis als je maar genoeg amok maakte, het is soms de wereld op zijn kop denk ik.

  @GvL: ah ok, dat zou zomaar kunnen. Het geeft wel een aardige indruk denk ik en er zijn wel mensen die ze niet horen. Maar wellicht pikken de speakers het niet goed op.

  @Chantal: dat gebeurd bij wel meer hoor 🙂

 9. Epi

  Wegens je waarschuwing durf het niet te checken.:-ss
  Het ding lijkt dus niet goed te werken. Ik kan me wel voorstellen dat men wat probeert, de overlast is soms erg groot. “Gewoon wegjagen” moet je als brave burger maar durven (en volhouden) en de politie… dat weet je zelf.

 10. Ik kon alleen de 15khz nog horen, mijn vriendin kwam twee trappen hoger tot 17 khz en kromp bijna ineen. Maar het is natuurlijk bullshit om jongeren weg te jagen met dit soort geluiden. Naast dat klassieke muziek net zo effectief is, en esthetischer :), is het ook bekend dat diezelfde jongeren dan gewoon een volgende plek opzoeken en daar hun verdervelijke gedrag voortzetten. Het is allemaal een combinatie van jongeren die niet meer weten hoe en waar ze zich kunnen vermaken, daadwerkelijk plaatsgebrek, en een hoge (en vaak ook terechte) irritatiegrens van omwonenden. Probeer in zo’n dynamisch systeem maar eens met voor iedereen prettige oplossingen te komen.

 11. Aan mijn gehoor kan het niet liggen, mijn boxen kunnen dus niet hoger dan 16000 hrtz.

 12. @Epi: ik weet het wel, maar toch zou ik graag zien dat de politie wel wat meer ingrijpt ..

  @Jaco: och ja dat was ook zo’n oplossing, klassieke muziek in winkelcentra. Werd ik ook gestoord van eerlijk gezegd, wat een drama. Het is idd wel een lastig probleem maar dit lijkt me in elk geval een zeer onaangename oplossing.

  @Mack: Waarom wist ik dat je zoiets zou gaan zeggen hahahahaha

 13. Requiem

  Ben 33 maar kan ze allemaal horen, doet zeer aan je oren. Volgens mij klopt de test ook niet, want hoe hoger het aantal khz hoe lager de toon.

 14. Of de test klopt weet ik niet, er is meer kritiek op dacht ik. Maar dat meer volwassen mensen het geluid kunnen horen staat als een paal boven water. En dan is aardig frustrerend idd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft