Bep & Klep

Ok, ik loop weer eens achter de feiten aan maar dat is niets nieuws. Via Wolvin kwam ik bij de oproep van Maanzand terecht om massaal te ontlurken. Waarbij lurken wordt gedefinieerd als:

Een lurker is een persoon die op Internetforums, chatrooms, BBS-en, Usenet of Wiki’s alleen mee leest, maar zelf bijna niets bijdraagt.

Nou hoeft dat in mijn optiek geenzins negatief te zijn. Tenslotte hoeft u ook niets bij te dragen en ben ik toch zeker degene die mijn verhalen zo nodig de wereld in wil strooien. Ik mag blij zijn dat uberhaupt mensen de moeite nemen om het te lezen nietwaar.

Desalniettemin vind ik het idee leuk gevonden en ben ik stiekem best nieuwsgierig naar de stille lezer alhier. Vandaar een Bep & Klep topic: vertellen waar je zin in hebt. Gebruik het als slow-chat of plaats je gedicht, spui je gal of vertel een mop, alles kan en mag (op lukraak schelden na dan).

Leef je uit! 

Comments (36)Previous

Choco tegen vandalisme

Next

Euh ende watte?

36 Comments

 1. Eh weinig te melden hier. Behalve dan dat ik urenlang de vier blokfluitpartijen van Stairway To Heaven heb lopen uitzoeken en instuderen en dat het vervolgens niet gespeeld wordt. Jammer, best een mooi nummer…

 2. Ik heb me nooit gerealiseerd dat er vier blokfluitpartijen in Stairway to Heaven zaten. Jammer dat het niet doorgaat, ontzettend mooi nummer.

  BTW, welk instrument bespeel je eigenlijk niet? 😉

 3. Ja, er zitten vier blokfluiten in; dat wist ik gisteren ook nog niet :). Zeker jammer, ik heb de partijen maar even op notenschrift gezet voor ‘t geval dat ik het over een paar jaar alsnog moet spelen. Zonde van het uitzoekwerk als ik het zou vergeten, nietwaar?

  Eh welk instrument ik niet bespeel, dat zijn er heel veel. Alls behalve toetsen, bas, gitaar en drums. Dus sowieso alle blaasinstrumenten, viool, pauken, xylo- en bibra- en flaterfoon, mdaoline, doedelzak, harmonica, acoordeon niet. En nog veel meer 🙂

 4. Ah, ik dacht dat je ook daadwerkelijk had ingestudeerd op de blokfluit maar het zal toetsen geweest zijn. *Is er niet helemaal bij met hoofd*

 5. Blokfluit, ikke? Ik ben vroeger van blokfluitles gestuurd omdat ik “vals blies”. Ik was alleen maar mijn instrument aan ‘t verkennen. Ach ja weet zo’n geitenharenwollensokkenblokfluitjuf veel… Hee, gaaf scrabblewoord! 🙂

 6. Dat is ook een kunst, vals blazen 😉 Doet me denken aan een balletlerares. Want ja ja, ik zat op ballet! Mocht alleen niet meedoen aan uitvoeringen omdat ik kort haar had en dat hoorde niet bij ballet. Stomme, stomme juf!

 7. GDB

  Hoi Cinner!

  Long time no type!
  Ik vond je terug via de site van Maanzand. Waar zijn die geile vrouwtjes gebleven bovenaan jouw site?

  Met vriendelijke sproeten,
  GDB

 8. Stille lezers zullen er altijd zijn en blijven…;)

 9. Heeeeee GDB. Het werd tijd voor verandering hee 😀

  @Chantal: dat is waar en zichtbaar vandaag 😉

 10. Ik lurk vandaag ook maar even… :)>-

 11. Lennard

  Nou, voor de bep en klep dan maar. Een mopje.

  Wat is erger dan plastic tieten?

  Een kartonnen doos.

 12. Ik laat liever lurken dat dan ik het zelf doe 😡

 13. Gek, bij ons werd er altijd aan flessen gelurkt. Schijnbaar wordt hier de Engelse ( http://mw1.merriam-webster.com/dictionary/lurk ) betekenis bedoeld.

  Dat mensen op je website kijken is toch zeer normaal. Als je een krant in de bieb legt is de kans ook groot dat iemand daar in kijkt. Daar is het dan weer minder gebruikelijk om iets onder de krantenstukjes te kladden, wat hier wel gebeurt.

 14. pjotr

  Het is toch niet erg dat iemand komt kijken / lezen zonder zelf iets te melden. Er zijn al zoveel mensen, die niets te zeggen hebben, maar wel komen babbelen.

 15. desiree

  Hoe moet ik die laatste opmerking nou precies plaatsen? :-w

 16. lurk me berichtje

 17. en lurk me site ook maar leeg : http://www.dj-xampl.nl

 18. Ik ben juist actief als ik daar de tijd en zin voor heb want het moet wel leuk blijven.

  Groetjes Chantal.

 19. Ik lees hier soms. En reageer zelden. Dus ik ben een heuse lurker op deze site 🙂

 20. Ik do ehet allebei. Wat ben ik dan eigenlijk?

 21. Deze actie (die door een boel mensen in mijn leeslijst is opgepikt) is voor mij, notoir niet-reageerder, de ideale gelegenheid om te ont-lurken! Nooit geweten dat dat zo bevrijdend kon zijn! :d

 22. Alweer een jaar geleden dat ik je log heb gelezen….

 23. Wimmie

  [/lurk]
  Haai haai >:d< [lurk]

 24. @Brillie: jij was al ontlurkt 😉

  @Lennard: flauw en moet ik toch lachen 🙂

  @Redstar: dat klinkt dan weer wat ranzig 😉

  @Xiwel: het zou wel leuk zijn om onder stukjes in de krant even je mening op te kladderen. Hoewel, dat zal de bieb wel niet zo geslaagd vinden :-”

  @Pjotr: is zeker niet erg maar het heeft wel wat leuks toch, de mensen zien die normaal alleen gezelig komen langzlezen?

  @Desiree: eh .. leef je uit! Niet er op los rammen dan, beetje in het positieve is wel fijn 😉

  @Bassie: ik heb gelurkt!

  @Chantal: sommigen reageren misschien niet omdat het wel leuk moet blijven *grinz*

  @KatYo: en je doet mee aan de ontlurkingsweek zag ik, ik heb al even gelurkt (hm, dat klinkt nergens naar he).

  @Wolvin: een ontlurkte lurker? Een gelurkte ontlurker?

  @Poelekie: zo zie je maar weer, en het gaf me de kans bij jou te lurken. Nu nog ontlurken 🙂

  @Sillyfish: leuk dat je weer even langs bent gekomen dan 😀

  @Wimmie: guru Wimmie!!!!! 😡

 25. Ui mijn stats van de afgelopen jaren blijkt dat ongeveer maar 10% reageert van alle bezoekers. De vraag is of dat erg is. Een krant wordt toch gewoon gelezen, niet iedereen zend een ingezonden brief in. Lurken is prima. Niet op alle stukjes hoeft commentaar te komen. Tenzij daar expliciet om gevraagd wordt. 😉

 26. @Pascal: ha, ik vraag me regelmatig gek 😉

 27. Epi

  Er zullen ook veel nieuwsgierige kijkers zijn. “Geen voetbal of seks? O, dan klik ik weer verder.” Ik heb niet de illusie dat alle site-aanklikkers ook lezers zijn. Wel jammer.:(

 28. Ach Epi, er zijn ergere dingen moet je maar denken 😉

 29. Capt. Corsaire

  Ik herinner mij de wijze woorden van mijn vader: “Als je niks te zeggen heb, zeg dan niks”…. Dus lurk ik.

 30. Captain Corsaire! Toch lurkte u niet altijd meen ik mij te herinneren 🙂

 31. meestal lurk soms reageer ik en dat meestal op de luchtige onderwerpen 🙂

 32. @Hansplugin: zal mijn best doen 😉

 33. Zo af en toe hop ik van web-log naar web-log. Nu ben ik naast een hopper ook een lurker. En ik maar denken dat ik geen titels had;))

 34. Zo verzamel je nog eens wat 😀

 35. Lurken is leuk! Lurken mag! Lurken is prima! Waarom zou je niet mogen meelezen? Dat is toch juist prima? Tenzij je natuurlijk alleen steeds 1 comment plaatst waarin je je gal spuwt om vervolgens nergens meer op in te gaan. Maar dan lurk je niet, dan ben je gewoon irritant. 😛

  😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft