Mannen, vrouwen en complimentjes

Uit Brits onderzoek zouden we moeten leren hoe mannen complimentjes aan vrouwen ‘moeten’ maken. Zelf een vrouw zijnde raakte ik echter meteen al in de war van de vrouw in het algemeen:

Uit de poll blijkt dat 90 procent van de vrouwen complimentjes van mannen graag in ontvangst neemt. Maar dat betekent niet dat álle mannen zomaar met liefkozende teksten mogen smijten. Bijna driekwart van de vrouwen geeft namelijk aan die complimentjes het liefst alleen uit de mond van hun partner te horen. Daarmee wordt het voor mannen niet gemakkelijker. Driekwart van de vrouwen vindt het namelijk weer niet verdacht als een mannelijke collega dat complimentje maakt. Zij achten dat doodnormaal en zoeken daar niets achter.

Oftewel drie kwart van de vrouwen geeft aan zekere complimenten alleen van de partner te willen horen maar bedelen collegae tegelijk een uitzonderingspositie op die regel toe. Want die tellen als man niet geheel mee, of hoe moet ik dat zien eigenlijk? Ik ben overigens niet de enige die er niet veel van begrijpt, meteen erna staat namelijk te lezen: “Mannen lijken hier echter weinig van te snappen.” Joh!

Overigens komt de vrouw enigzins oppervlakkig uit het onderzoek naar voren: “De meeste vrouwen zeggen het liefst positieve opmerkingen te krijgen over hun kleding, hun stijl en over het feit dat ze zijn afgevallen.” Je zou denken dat er orginelere en leukere complimenten te ontvangen zijn.

Wat is het leukste compliment wat u ooit ontvangen heeft? 

Comments (14)Previous

Arme kleine zeemeermin

Next

(Geen) Slaap

14 Comments

 1. Dat ik een hele lieve persoonlijkheid heb…

 2. Je haar zit erg leuk vandaag… naar de kapper geweest? :)>-

 3. Volgens mij maken zulke onderzoeken het alleen nog maar erger. Nu moeten mannen ineens compimenten gaan geven en ze moeten het ook nog casual spontaan doen, maar niet zonder eerst na te denken of ze wel de juiste persoon zijn? Pfewh, blij dat ik geen man ben.

  Volgens mij verschillen mannen en vrouwen op dit gebied helemaal niet zo gek veel, iedereen hoort graag iets positiefs over zichzelf. En volgens mij kan een compliment van bijna iedereen komen, al zal de inhoud van het compliment wel aangepast moeten worden aan de relatie/verhouding. (uit de mond van je partner horen dat je allermooiste bent, is geweldig, uit de mond van je buurman klinkt het wat vreemd ;)) Als het maar een welgemeend compliment is, niets zo erg als een compliment waarvan duidelijk is dat het niet gemeend is.

  Mijn mooiste compliment? Toen mijn vriend zei dat ik de enige vrouw was waarvan hij zich kon voorstellen dat hij er zijn hele leven mee zou willen delen! :d

  En vrouwe Cinner, wat is het leukste compliment wat u ooit ontvangen heeft?
  🙂

 4. Dat ik meestal 15 jaar jonger wordt geschat dan ik in werkelijkheid ben…

 5. @Chantal: oei die is zeker mooi.

  @Brillie: meteen ook een compliment aan de kapper 🙂

  @SillyCrazyYou: Zo’n compliment wel eens van een wildvreemde buurtgenoot gehad en dat is idd erg vreemd (beetje griezelig zelfs 🙂 )

  Verder ben je me voor met mooiste compliment. Heb ook wel eens een mooi compliment gehad ivm mijn beperkingen maar die is iets te prive om te herhalen.

  @Pascal: jee, dan wordt je wel jong ingeschat. ben gek op dat soort complimenten maar meer dan vijf jaar jonger kom ik niet 😉

 6. Ik vind complimenten helemaal niet leuk.:-w

  (Uh, nou ja, eigenlijk wel, maar ik weet me nooit een houding te geven of hoe er op te reageren als mensen complimenten uit gaan delen)

 7. Lennard

  Misschien een indirect compliment: Mogen zijn wie je bent en wat je doet. In alles. Gevoelens uiten, zowel de positieve als de negatieve. Fit zijn, ziek zijn. Vrolijk, verliefd en positief zijn. Boos, verdrietig of gewoon een mindere dag hebben. En dat allemaal kunnen en mogen, doen en zijn. Zonder dat er een oordeel over wordt uitgesproken. Dat is het compliment wat ik dagelijks krijg.

  Daar kan geen ‘wat zit je haar leuk vandaag’ tegen op 😉

 8. Yvonne

  Ik had het bericht ook al gelezen, en bedacht mij dat ik toch wel meer complimentjes zou willen. En dan niet zoals in het artikel over mijn uiterlijk, maar wel over de dingen waar ik heel veel energie in heb gestoken en heel hard mijn best voor heb gedaan.Bv: Met mijn laatste krachtsinspanning toch die boodschappen ben gaan doen, met veel moeite toch die kast opgeruimt, op een goede manier toch dat lastige contact met die kennis/familielid ben aangegaan.
  En als ik snel een kam door mijn ongewassen haar heb gehaald, wat toevallig dan leuk valt, twerijl ik mij opweg begeef naar de winkel en dan kom ik iemand tegen die zegt, he wat zit je haar leuk, nee daar krijg ik geen leuke kriebels van van binnen.
  Maar elkaar meer complimenten geven kan altijd toch?
  Er is toch ook een dag van de complimenten? Zag er laatst een poster over hangen.

  Maar bij deze, Cin, ik vind dat je een leuke site hebt, en daarnaast vind ik je een hele leuke vrouw! Je bent heel lief en hebt humor.

  liefs van Yvonne

 9. Toen ik flink wat kilo’s was aangekomen en mijn lief zei: “Hoe meer er van jou is hoe beter.”

 10. @Frans: dat is lastig ja, gewoon glimlachen en snel over iets anders beginnen? 😉 Geef je wel makkelijk complimenten aan anderen?

  @Lennard: dat zijn de mooiste complimenten ook als ze niet uitgesproken zijn.

  @Yvonne: :”> Dat is wederzijds maar dat spreken we wel vaak uit toch? En ik vind dat je het stikgoed doet allemaal, daar zet ik vaak mijn petje voor af 😡

  @Cornette: ook mooi, dat soort complimenten hoor ik zelf ook graag 😀

 11. Ik sluit me helemaal aan bij Lennard. Je haren, je gewicht, dat kan me allemaal gestolen worden, maar oprecht gewaardeerd worden en mogen bestaan is een echt compliment.

  Wat een debiel onderzoek weer. Ten eerste: hebben die onderzoekers niets beters te onderzoeken? Ten tweede: wie zijn toch al die doorsnee vrouwen die steeds weer ondervraagd worden? Ik ken geen enkele vrouw die zoals er staat beschreven denkt en voelt volgens mij, en toch blijken er steeds voor de hand liggende, standaard uitkomsten uit te komen. Hebben ze een geheime kamer vol Doorsnee Rolbevestigende Vrouwen ofzo? Waar verstoppen die troela’s zich? Dat ze eens ophouden met domme antwoorden te geven! b-)

 12. Epi

  Hahaha Wenz, wat staat die zonnebril je enig en wat zeg je het weer treffend.:p Maar naast oprechte waardering is het zelfs voor mannen best wel eens leuk om te horen dat kleding/lijf/haren er goed uitzien.

  Pas nog zei een vrouw me dat “de vrouw die jou ‘krijgt’ in haar handen mag knijpen.” Daar glim ik nog zo van dat ik het hier maar even meld.

 13. @Cin: bij complimentjes geven heb ik, wel in mindere mate, hetzelfde probleem om de juiste balans te bepalen. Wat me er overigens niet van weerhoud ze te geven, maar er af en toe wel toe kan leiden dat ze voorzichtigheidshalve wat minder enthousiast overkomen dan bedoeld.

 14. @Wenz: mischien dat het onderzoekers waren die weinig complimenten krijgen 😉 Enne, de halve wereld wordt bevolkt met doorsnee mensen, dat hoort nu eenmaal zo.

  @Epi: dat kan betrekking hebben op zowel innerlijk als uiterlijk, hoe dan ook een mooi compliment.

  @Frans: verlegen gegeven complimenten kunnen anders zeer charmant zijn 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft