Poederig alcohol

Vijf studenten van een opleiding voor voedingsmiddelentechnologie uit Boxtel hebben een poeder ontwikkeld dat met toevoeging van water een alcoholisch drankje is. Het poeder met de naam Booz 2 go bevat als drankje 3 procent alcohol. Verder ..

De bedoeling is het goedje daadwerkelijk op de markt te brengen en dat kan blijkbaar nog lullig uitpakken. Alcohol in poedervorm valt blijkbaar niet onder de horecawet en dat zou betekenen dat iedereen (dus ook jongeren) het kan kopen. Hoewel daar vast wel een mouw aan te passen is, neem ik tenminste aan.

Gek genoeg denkt directeur Wim van Dalen van de stichting alcoholpreventie niet dat het storm zal lopen, omdat ‘poeder niet aantrekkelijk klinkt voor een drankje’. Maar net nu de festival-tijd is aangebroken denk ik dat het juist een gat in de markt is. Op festival terreinen mag je meestal maar beperkt drank meenemen maar zakjes poeder daarentegen, daar kan je nog eens een feestje mee bouwen! En dat zal voor veel meer situaties opgaan waarbij aantrekkelijkheid wellicht van ondergeschikt belang is.

Wat denkt u, gat in de markt of gedoemd te mislukken?  

Comments (5)Previous

'Bemoeizorg'

Next

De Grote Donorshow

5 Comments

 1. Epi

  Lijkt me erg handig, is het al te koop?:p Water is overal gratis te verkrijgen, dus zuipen maar.~o)
  Alleen is 3 procent erg weinig, dan moet je veel meer drinken. 😉 Maar als je er minder water bij doet zou het toch sterker moeten worden? (Ik was nooit zo goed in scheikunde.)

 2. Lijkt me wel handig…

 3. Effectief betekent dit dat je ook dronken zou worden van het puur innemen van het poeder; speeksel bestaat immers ook voornamelijk uit water.

  En alcoholisch ijs in 1999? Heb ik die hele zomer liggen slapen soms?

 4. Drank is drank… alleen wijn drink ik. Dus het zal niet door mij aangekocht worden. :)>-

 5. @Epi: denk in dit geval als je er minder water in doet, niet al het poeder oplost en het niet te zuipen is met al die korrels in je mond. Zou wel denken dat het alcholpercentage hoger wordt maar of dat dan nog opweegt? 😉

  @Pascal: ook festivalganger?

  @Jaco: geloof meteen dat je er sowieso dronken van kan worden, ook het poeder. Kan zelf niet tegen alchol en dat merk ik al als ik mijn mond spoel met listerine, word ik al niet goed (en doe dat dus ookniet meer, voor je denkt dat ik niet helemaal wijs ben 😉 ) Sat alcoholisch ijs is me ook ontgaan. Kende wel ijs met likeuraroma enzo. Dat was erg lekker vond ik maar zat zeker weten geen alchol in (maar wordt ook niet meer verkocht?).

  @Brillie: ook niet als het wijn in poedervorm is? (of korrels in druivensap 😀 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft