Nieuwe .. sof

Vrijdagmiddag was ik even dolgelukkig. Want na maanden verlangen en mijmeren deden we het vandaag dan, we kochten allebei een nieuwe computer. Meteen reden om puin te ruimen van mijn buro om vervolgens vol spanning alles uit te pakken en aan te sluiten. Drankje en peukje erbij en dan op de ‘aan’-knop drukken.

Maar natuurlijk deed de mijne het niet! $%&^%$(**^$%!!!! Vermoedelijk is het een kwestie van een loszittende videokaart maar ja ik werd gewaarschuwd, zelf openmaken betekend garantie verspelen. Dus gaan we vanmiddag terug naar de winkel zodat zij alles vast kunnen drukken. Hopelijk is dat het dan, anders ben ik helemaal de lul. De laatste zijnde wordt het dan wachten tot de nieuwe bestelling er is. Ik sta niet bekend om een geduldige inslag …

Alsof dit niet genoeg was mijn humeur grondig te verknallen, wilde mijn oude bak het ook niet meer doen. Nog meer %&*&($%@&^!! Na een uurtje prutsen was de drang om de boel in elkaar te schoppen werkelijk ENORM! Maar goed, niet gedaan en zoals u ziet kreeg ik hem weer aan de praat.

Nou ja, wordt vervolgd dus ..

PSje: zonde om te merken dat vrouwen nog steeds worden gezien als digibeten. Na uitleg dat de computer wel stroom kreeg maar de monitor geen signaal en het leek alsof de computer niet doorstart, kwam vanzelfsprekend de vraag: “heeft u de stekker wel in het stopcontact gedaan”. *Zucht*

Oplossing: Goed, stond ik mooit voor paal. Toetsenbord en muis waren verkeerd om aangesloten en dan doet meteen de hele computer het niet (?!). Ik was op het plaatje afgegaan maar ik moest op de kleurtjes afgaan. Jammer dat ik het verschil niet zie tussen de vrolijk gekleurde plugjes. Anyhoe, ik ben nog nooit een systeem tegengekomen wat sneuvelt op een verkeerd aangesloten muis. Eens moet de eerste keer zijn. In elk geval: hij doet ut!!!! (Vista is wel even wennen trouwens)

Comments (16)Previous

In vogelvlucht

Next

Updeet

16 Comments

 1. Een nieuwe computer is altijd fijn. De mijne is alweer drie jaar oud. 🙁 Kan al geen Vista hebben, ook Joost niet. Nou, dat betekent binnenkort ook een nieuwe bak.
  P.S. in winkels beschouwen ze iedereen als digibeet, volgens mij. Ze vertellen soms dingen dat ik denk: hoepel op zeg.

 2. Ik haat het als je net veel geld hebt uitgegeven en er blijken gebreken te zijn. En wat kl&te dat je dat apparaat niet zelf uit elkaar mag halen.
  Ik hoop dat het snel verholpen is vandaag!

 3. Misschien tijd voor een MAC…;)

 4. Heb ook eens zoiets gehad, de lampjes gingen branden maar geen beeld en niet doorstarten. Computer maar aan de kant gegooid en een half jaar niet gecomputerd. Toen nog maar eens gekeken, en wat bleek? Een vastzittende resetknop, ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan :d

 5. Tja, rook nooit bij een computer. De asdeeltjes tasten de koperen delen aan, wat voor slechte contacten zorgt. Dat dat zo rap gaat wist ik overigins niet. 😕 :-b >:d< Op mijn PC schijnt overigens capabel te zijn voor Vista, maar ik was niet van plan om dat te installeren. Zelfs XP ziet er bij mij uit alsof het Windows98 is. Vind ik overzichtelijker en is volgens mij sneller.

 6. Ghe,geh… doe mij die oude maar van je…plus bijgeleverde kennis!
  Deze harde schijf loopt al aardig vol!
  Gr Fx!

 7. Alles opnieuw opzetten… :-& Dat is een hoop werk…

 8. MeisjeMeisje

  – off topic –
  Doet je mail het niet? Ik heb je woensdag een heel epistel gemaild, en was erg benieuwd naar je reaktie. Of je vermijd me, kan natuurlijk ook nog ;0

 9. MeisjeMeisje

  vermijd + t

 10. @Meisje: heb er nogal veel werk aan en nog eens te druk met andere dingen dus ik loop meer om dan wat anders. de mail is opgeslagen om nog op te reageren hoor.

 11. citrientje

  hé wat fijn een nieuwe p.c. hier werken ze nog perfect en alles is nog redelijk update dus nog niet nodig. Helaas geen vista. Maar nog niet gemist.

  Heb het niet zo op laatste computer, ik heb tig dit is de laatste laptop gehad er was altijd wat mee.
  koop geen p.c. meer waar de zegels van zijn verbroken op de doos.

  succes.

 12. Keeske de Vlaming

  Dag, Cinner…

  Kwam even buurten hier via via…..

  eh…computers?
  Love them or hate them!!
  Heb het zelf af en toe ook, dat ik logisch denk bezig te zijn geweest.
  Dan is het knap lullig, als de meningen verschillen!

  Een apparaat heeft een mening!!!
  wow…

 13. mescaline

  Anyhow knauw knauw, afgezaagd. Je eigen vondst “Anyhoe” is veel leuker, maarrr…. hoe luidt een rijmwoord erop? Gewoon hoe van hoe gaat het ?

 14. @Citrien: van win98 naar vista, je weet niet wat je overkomt 😉

  Kees de Vlaming: en de fabrikant denkt dat we allemaal imbeciel zijn en overbeveiligd waardoor we ook imbeciel overkomen. (Wie bedenkt dat nou dat je computer ermee ophoudt als het toetsenbord verkeerd zit?!)

  @Mescaline: op je wenken bediend, kleine updeet. Het grotere nieuws komt er ook wel mweer aan ..

 15. Openmaken is garantie verspelen? Maar hoe moet je dan van alles bij- en inbouwen? Ik overleg dat altijd even maar je kunt een computer toch niet laten zoals hij is? Er moet nog van alles in!

 16. Mijn idee precies!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft