Glaszetter en andere dingen

Ow horror!

Niet alleen buiten wordt gerenoveerd, ook binnen moet een en ander gebeuren aan reperaties. Gisteren kwamen dan ook een glaszetter voor een binnenraam en een mijnheer om twee deuren te vervangen.

De glaszetter kwam anderhalf uur te vroeg en belde me dus uit bed. Een grapjas en doof bovendien, dat was al vervelend wakker worden. Enfin, ik leg uit dat hij te vroeg is en ik nog wat dingen moet weghalen en ga even een slok water nemen. Terwijl ik terugloop hoor ik het hout al splinteren en krijg ik toegeroepen “u moet wel schoenen aandoen, u moet wel schoenen aandoen”. De katten lopen nog los rond, allerlei spullen staan nog onder het raam en terwijl ik mijn schoenen aanwurm vliegen de glas- en houtsplinters me om de oren. Een kat krijg ik meteen mee naar een apparte kamer, de andere zit met ogen als schotels in een hoekje en durft niet te komen. Uiteindelijk weet ik haar uit de hoek te plukken en in veiligheid te brengen.

In nog geen vijf minuten is de glaszetter klaar, maakt nog wat lol over de rommel die hij heeft gemaakt, giet zijn koffie naar binnen en bietst een peuk. Mijn gemopper gaat volkomen voorlangs en vervolgens is hij de deur uit voor ik met mijn ogen kan knipperen. Zonder op te ruimen, dat mag ik blijkbaar doen. Als ik de schade op ga nemen zie ik pas dat er wat randen van de kozijnen verdwenen zijn, het raam stiklelijk geplaatst is, er hier en daar lijm zit waar het niet hoort en erger, dat de glas- en houtsplinters werkelijk overal liggen. Door de gehele slaapkamer en woonkamer, zelfs in bed, in de was, over de toiletkast, in pantoffels, onder de bank en nou ja … overal dus.

De deurenmijnheer komt een half uur later en schrikt nogal van de zooi. Hij dient een klacht voor me in en dat ga ik zelf ook maar weer doen. Dat gaat niets opleveren en bovendien zat ik al met de gebakken peren maar ja, je moet iets. Dan gaat hij aan de slag. Met verouderde zooi deelt hij mede dat er gezaagd en geschaaft moet worden en dat kan eigenlijk alleen binnen. Dus redigeer ik hem maar naar de buitenhal, daar is het toch al een puinzooi. Hij vind een betere oplossing, hij mag in het leegstaande huis hiernaast tekeer gaan. Een nadeel, al het bouwstof van hiernaast ligt meteen weer hier binnen. Maar goed dat is nog altijd beter dan een halve deur verspreid in je tapijt te krijgen. Hij zal een uurtje of vier bezig zijn dus ga ik maar in etappes stofzuigen en schoonmaken.

Tegen vijven ben ik compleet gesloopt. De deurenmijnheer schrikt nog omdat ik drie keer omval maar allee, dat hoort erbij. Hij wil een afspraak maken om een stopcontact en een tegel te repareren maar ik stel het een paar maanden uit. Kan geen woningbouw meer zien inmiddels!

Moeten alle ramen nog vervangen en de gehele badcel nog uitgehakt en vernieuwd worden….

Comments (14)Previous

Updeet

Next

Rookverbod

14 Comments

 1. Nieuwe film? “Revenge of the building society”? Mwah zal wel niet, dit valt toch niet te filmen?

 2. desiree

  Ik zou je overvolle stofzuigerzak bij de desbetreffende glaszetter in zijn woonkamer en slaapkamer leegstrooien…
  Die glaszetter is een wandelende natuurramp…

 3. Ongelooflijk wat een hufter. Bouwvarkens noemt een vriend van me ze. Gelukkig dat de nr. 2 wat klantgerichter is, maar het is en blijft een ellende om werklui over de vloer te hebben.

 4. @Frans: probleemwijk geven ze allemaal aan, dat lijkt wel mee te spelen dat normaal werk afleveren ineens moeilijk wordt.

  @Desiree: gelukkig weet ik niet waar zijn woonkamer woont 🙂

  @Jaco: yep en we hebben er nog aardig wat in het vooruitzicht..

 5. Kan niet meer zeggen dan sterkte.

 6. Het is wat… maar wie mooi wil worden… :)>-

 7. Heel ergerlijk allemaal, ik heb ook al voor de derde week allerlei types over de vloer, stelletje ongelikte beren..:(

 8. citrientje

  heuh mijn reactie is weg, nou ja sterkte hoor.

 9. Y

  Prachtig! Vooral omdat ik tragiek enorm waardeer!

 10. Cinnie, even geheel offtopic: http://www.condoleance.nl/registers/register_8683.html

  Kijk ook maar ff bij de baron en Lennard…

 11. Vreselijk. En dan inderdaad de wetenschap dat er nog veel meer komt. Brrrrr.

 12. Nog even joh, en je woont weer in een kasteeltje..:x

 13. Hier kan geen drukke baan tegenop. Tegen de stress van meneertjes die dingen komen repareren, schilderen etc. Want ze zijn altijd te vroeg, ze laten altijd teveel zooi achter, en bovenal: ze doen het nooit goed genoeg!b-)

 14. Nou er zijn ook mijnheren die het prima kunnen en dan weegt het beetje troep en tijd prima op tegen de fijne reperatie of vernieuwing. Het ligt toch aan de mijnheren in kwestie denk ik .. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft