Stoom afblazen

Brak de renovatie al aardig op, was afgelopen zondag ook weer reuze gezellig. Verstandelijk gehandicapten mogen eenmaal per jaar mee in een vrachtwagen die in slakkengang een rondtrip maken, beginnend en eindigend langs deze wijk. Dan is het natuurlijk ‘leuk’ om voortdurend op de toeters te hengsten als ze in caravan van 250 vrachtwagens(!) voorbij sjokken.

Waanzinnig!!! Te vroeg wakker om uren lang volslagen geschift te raken van de meest achterlijke toeters die het gehoor te boven gaan. Dat vindt men hier dan een reuzeleuk evenement voor de kids en wie kan het wat schelen dat het voor bewoners een horrorzondag is.

Voor u denkt ‘ach, het is maar een keer per jaar .. ‘, hier hebben ze sowieso een handje van bedenken van debiele evenementen die gigantisch overlast geven. De jaarlijkse wielerronde sluit deze wijk geheel af van de rest van de stad, wil je er toch doorheen dan is het dringen en betalen geblazen. Hetzelfde zonder betaling is het geval met kermissen, festivals, braderieen, straatfeesten en zondagsconcerten. Zaterdag en maandag is er markt maar vanwege de bouw van een garage midden in het winkelhart (die al een puinhoop ansich oplevert), wordt de zooi verspreid door de oude binnenstad neergeflikkerd en kan je helemaal nergens meer langs en geen winkel meer in. We zullen maar markt aan de rand van de stad moeten bezoeken nietwaar?

Ook bouwprojecten en wegwerkzaamheden worden grandioos ende geniaal gepland. Hier liggen de portieken open tot het eind van het jaar. We krijgen in de gehele wijk vuilcontainers en overtollig zand, vrachtwagens en andere zooi wordt maar op elke parkeerplaats gedumped die je kan vinden. De weg naar het ziekenhuis is finaal opengebroken evenals de weg naar de stad, verschillende andere wegen zijn afgesloten om sluipverkeer tegen te gaan en ondertussen ligt ook de stad zelf van voor naar achter open vanwege een parkeergarage. Vorig jaar was ineens deze hele straat afgesloten omdat ze per ongeluk aan twee kanten tegelijk begonnen waren.

Leverde dat nou allemaal nog iets moois op dan zou het zo’n ramp niet zijn (hoewel menig winkelier daar inmiddels heel anders over denkt). Maar hoeveel wegwerkzaamheden er ook voorbij gaan, het wegennet blijft totaal embarmelijk hier.

U begrijpt, ik heb er wel even genoeg van ..

Comments (10)Previous

Dubieus beleggen

Next

Boerka en bijstand

10 Comments

 1. Weet je zeker dat je niet in Drachten woont?

 2. Het wegennet niet goed-hoe kom je erbij… grrrrrrrrr

 3. @Frans: LOL, zal straks even checken voor de zekerheid ๐Ÿ˜‰

  @Chantal: volgens de gemeente valt het dan ook allemaal reuze mee ๐Ÿ™‚

 4. kurai

  haha.. ik dacht dat herrie maken en toeteren alleen hier in het veer een gewoonte was, en dan bedoel ik niet de gediognosticeerde verstandelijk gehandicapten die de dag van hun leven in de cabine weg toeteren, dat is hier ook een jaarlijks, of zelfs twee jaarlijks gebruik

 5. Joh, gezelligheid kent geen tijd. Hier hebben ze nog het excuus dat de gehandicapte kinderen het schitterend vinden, welk excuus hebben ze bij jullie? ๐Ÿ˜‰

 6. Het weer valt ook niet te plannen… en dan zit je al rap aan de koffie… en leg je een kaartje. Zo werkt dat in de bouw. Vooral als de EU betaald. Dan is het alleen maar tijd opmaken… en geld innen. :-& Niet prettig…

 7. Ik zou zeggen, pak een auto, trek een gekke bek en ga een dag door de stad toeteren :)>-

 8. citrientje

  dat doen ze hier al jaren, in een dorp hoor je dat getoerer uren. Ook altijd net als ik lig te slapen. Maaarrrrr de kids vinden het geweldig. Hebben de tijd van hun leven en ware happening. Dus voor die ene keer oordoppen in kussens over je hoofd en wachten tot het voorbij is. Andere mogenlijkheid is voor het raam gaan zitten en zwaaien naar ze. Vinden ze ook leuk.

 9. Y

  Uhm… Is verhuizen een optie? Of een koptelefoon kopen en de hele dag fijne muziek luisteren!

 10. @Brillie: de bouwvakkers hier gedragen zich voorbeeldig moet ik zeggen, het is de planning van hogere instanties waar de pijn zit ..

  @Gerard: LOL Als ik mezelf al niet kapot rij zal ik waarschijnlijk opgepakt worden. Zit ik met gekke bek zonder rijbewijs. Zal zo flink bellen op de fiets ๐Ÿ˜€

  @Citrientje: natuurlijk vinden de kids het prachtig. Maar waarom moet het tweemaal door dezelfde woonwijk waar ze ook de andere kant het industrieterrein af kunnen om zich wezenloos te toeteren en de rondtrip te maken? Een beetje rekening houden met de wijk en de staat van de weg (250 vrachtwagens is de weg niet bepaald voor bedoeld en dat is toch al zo goed te merken hier) lijkt me niet teveel gevraagd. Bovendien is het het geheel van alles tegelijk. Anders is het idd maar een keertje per jaar en hoeveel is dat nou. Maar de hoeveelheid weekenden dat we amper of niet de stad in kunnen omdat er weer eens zoiets leuks is georganiseerd wat betreffende groep mensen zo aangenaam bezig houdt is nogal talrijk.

  @Y: Verhuizen zou een goede optie zijn. Richting grote stad en meer naar het Noorden … *mijnmert even verder*

  Maar praktisch niet makkelijk te regelen op het moment. En een koptelefoon is zo ongezellig als je het weekend samen bent ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft