Renovatieperikelen

Gisteren stonden mijn nekharen al enigzins overeind toen bleek dat we volgende week alle ramen een dag dicht moeten houden omdat ze asbestplaten onder de ramen gaan verwijderen waarvan wij niet wisten dat het asbest was. Sowieso komt de hele renovatie aardig mijn neus uit inmiddels. Maar vandaag stroomde de weerstand werkelijk mijn oren uit.

We kregen namelijk de specifieke data voor het vervangen van de volledige voor- en achtergevel door. Dat is gepland op twee dagen (eind augustus en begin september) van half acht s’ochtends tot half vijf s’middags, alle spullen moeten minimaal een  meter van de ramen af gehaald en – nogal knullig – we kunnen op de dag zelf beschermende folie aanvragen om ons tapijt en meubels mee te beschermen. Oftewel we moeten alles voorbereiden maar pas als de hele riedel al aan de slag is, kunnen we nog zo haastig mogelijk wat folie hier en daar neer smijten.

Erger was echter dat de brief werd afgesloten met de volgende zin:

Wij rekennen op uw volledige medewerking, deze planning is namelijk vast en eenmalig.

Pardon?! Wat wilden ze er aan doen als we niet thuis zijn, de deur intrappen? En wat te denken van bewoners die op vakantie zijn, niet ondenkbaar in augustus. ‘Zet uw annuleringsverzekering maar in werking, wat kan ons het allemaal schelen’??

Let wel, we hebben de renovatie begin dit jaar gewoon ineens door de strot geduwd gekregen zonder enige inspraak maar ook zonder schema of planning. De werkzaamheden zijn nogal verspreid, de eerste bouwvakker moest in maart al hier binnen zijn, de laatste zal niet voor december aan komen kloppen. De voorspelling was dat we in juni aan de beurt zouden zijn voor de ramen, maar dat werd dus augustus/september. Voor elke gebeurtenis krijgen we afzonderlijk een brief en dat gaat allemaal op deze toon: ‘je hebt maar thuis te zijn’.

Je zou de neiging krijgen bewust niet open te doen om te kijken wat er dan gebeurd…

Comments (17)Previous

Maatschappelijke stage

Next

Nederland berispt

17 Comments

 1. ik zou het risico niet lopen…

 2. Een beetje flex zijn kan best wel. Zeker gezien de huurprijs. ~o)

 3. @Brillie: ik hoop dat je dat richting woningbouw bedoeld [-(

 4. citrientje

  daar ben je mooi klaar mee x(

 5. kan me voorstellen dat je wat aan je stressbestendigheid zou willen doen ;p

 6. @Chantal: dat zullen we ook niet doen, ook wij willen er vanaf en zullen netjes thuis zijn. Maar het zou wel wat vriendelijker mogen als je wil dat bewoners meewerken lijkt me.

  @Frans: inderdaad.

  @Citrientje: yups ..

  @Kurai: en dat is nog maar een deel van de stress 😉

 7. @ Frans54: Nee. [-(

 8. @Frans: Brillie is iemand die zichzelf graag zielig vindt en daar aandacht voor wenst maar anderen het licht in de ogen zelden lijkt te gunnen. Met name als het over ziektebeelden gaat steekt egocentrisme aardig de kop op wat hem nogal onpopulair maakt bij de groep chronisch zieken. Hij denkt alles beter te weten en onder het mom ‘iedereen mag een mening hebben’ weet hij dat steeds vaker in beledigingen te uiten.

  Links laten liggen is waarschinlijk het beste advies, wat de meeste reagluurders hier al lange tijd doen.

 9. Stefan

  Brillie moet z’n grote waffel eens houden, anders steek ik die bril waar de zon niet schijnt. :-w

 10. @Stefan: zal weinig uitmaken, het ding geeft toch al kokervisie.

 11. Stefan

  :d

 12. Keeske de Vlaming

  Met grote verwondering lees ik je stukjes over het her-, ver-, aan- en afbouwen van je woonplek. Klantvriendelijkheid is toch uiteindelijk niet zo maar een woord?
  Zal voor je duimen, Cinner…..
  Ga er een boek over schrijven…? Stof zat lijkt me zo. letterlijk en figuurlijk…

 13. @Keeske: voor sommige mensen heeft klantvriendelijkheid weinig betekenis geloof ik. Of worden wij niet gezien als de klant maar de opdrachtgever waar wij dan weer klant van zijn. Een boek er over schrijven .. wie weet. In elk geval nog wel enkele logjes vrees ik ..

 14. Ik ben ook wel benieuwd wat er dan zou gebeuren… not :-S

 15. Wah, wat een maffe smiley! 😀

 16. *grinz* Ene, we gaan het toch maar niet uitproberen 😉

 17. Guruchel

  mitsubishi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft