Grote Schoonmaak

Zo, inmiddels onnoemelijk brak maar dan heb je ook wat. Vandaag de laatste delen van zes jaar ‘och-dat-is-toch-leuk-rommel’, ‘bij-twijfel-bewaren-dingskies’, ‘misschien-hebben-we-er-later-nog-wel-iets-aan-je-kan-nooit-weten-zooi’ en ‘flikker-maar-even-op-balkon-dan gooien-we-het-binnenkort-echt-weg (NOT)’ de deur uit gedaan. Wat een mens niet aan spullen kan hebben zeg. Denk dat we al zo’n tien kliko’s volgestampt met troep weg hadden geruimd en vandaag kwamen daar twee volgebouwde aanhangwagens(!) bij (.. eh .. weg dus). Plus nog eens een aanhangwagen vol richting buren die het konden gebruiken voor een ontwikkelingswerk project. Hier en daar nog wat kleine opruimplannen komt het einde echt in zicht, wat een verademing.

Voor u trouwensร‚ย denkt dat we op de nominatielijst voor opruiming vanuit de GGD stonden, zo erg was het ook weer (net) niet. Het meeste was wel ergens verstopt in/op kasten of onder bedden of ingepakt en opgestapeld in hoeken en gaten. Maar dan nog is het veel en staat het ongemerkt toch aardig in de weg te verstoffen.

Maar goed, het tij is gekeerd dus en we beginnen ons aardig opgeruimd te voelen…

Bent u net zo’n verzamelaar of eerder een minimalist?

PSje: ik word er net op gewezen dat ‘we’ meer ‘ik’ is, in de zin dat ik rommel maak voor u met uw ogen kan knipperen en meer bewaar dan ik zelf voor mogelijk hield. Bij deze even gemeld ๐Ÿ˜‰

Comments (14)Previous

Staartje Schipholbrand

Next

Bezuinigingen ouderenzorg

14 Comments

 1. Ik ben ook een rommel en bewaar kont. Mijn mannetje is alleen [voor zover dat kan] nog erger!! Gelukkig zijn we anderhalf jaar geleden verhuist en toen veel opgeruimt. Echter ……….. hebben we nu een schuur EN een zolder. :S Er begint zich hier en daar alweer het nodige te verzamelen…..

 2. ik denk dat ik een aardige verzamelaar ben, hoewel ik daar de afgelopen tien jaar niet alleen in ben geweest ๐Ÿ™‚
  de tijd zal het leren, ik begin voorlopig met een redelijk schone lei…

 3. Voordeel van een vrijstaande woning en alleenstaand zijn: er kan een hoop in (en anders in de schuur) voor het echt op gaat vallen.

  Maar ook ik moet af en toe mezelf eens duchtig toespreken en wat van de verzamelde “clutter” de deur uitwerken.

 4. nou een echte minimalist waarschijnlijk niet, maar een verzamelaar ben ik ook niet.

  tip: gooi zaken weg die je de afgelopen twee jaar niet hebt aangeraakt (behalve om eens af te stoffen) ๐Ÿ™‚

 5. citrientje

  yep hier ook zo’n verzamelaar. Heb nu de regel wat ik een jaar niet gebruik gooi ik weg. Zo heb ik de broodbakker weggegooit wat ik een jaar niet gebruikt heb en een week later een nieuwe gekocht die gebruik ik wel ๐Ÿ™‚ of gekregen in verjaardag eigenlijk.

  Overigens hebben we die regel ingesteld omdat als wij een kastje open trekken er altijd wat op je kop valt. Daar wor je zo moe van want je moet altijd bukken om het weer op te rapen en we bukken wat af.

 6. Je moet van te voren ook een risico analyse maken… voordat je iets gaat doen. Dat verkomt veel.

 7. @Arya (eindelijk teruggevonden!): ha ja zoveel bergruimte schreeuwt ook wel om te verzamelen ๐Ÿ˜‰

  @Kurai: wie weet hoe opgeruimd je ineens blijkt te zijn!

  @Frans: en dat je dan een leuk iemand mee naar huis neemt en er dan achterkomt dat die er niet meer bij past? ๐Ÿ˜‰

  @GobboE: en wat doen we met de spullen die langer staan en niet afgestoft raken? ๐Ÿ˜€ Goede regel trouwens, daar wil ik me ook aan gaan houden.

  @Citrien: een letterlijke stok achter de kastdeur hahahaha

 8. @Cin: uh, ja: het heeft zich nog niet voorgedaan maar in voorkomend geval moet het dan natuurlijk al helemaal niet in de verzamelde overbodige zaken ten onder gaan

 9. Was je me kwijt dan CiNNeR? ๐Ÿ˜›

 10. Fuk, zit ik een heel verhaal te tiepen, gaat je commentthingie weer sputteren ๐Ÿ™

 11. @Frans: hahahaha, nee dat zou wel wat flauw zijn ๐Ÿ˜€

  @ooit de Gravin: tssss ๐Ÿ˜€

  @Adriana: je zit af en toe in min spamfilter vast geloof ik, zal zo even zoeken ..

  De smileys zijn ook ineens verdwenen? Morgen weer een dag.

 12. Joke

  Ik bewaar van alles. En dan heb ik eens in de zoveel tijd een schoonmaakaanval en gaan alle kasten en laatjes open. Dan flikker ik weer een heleboel zooi weg en is het voor een tijdje weer redelijk leeg in huis..

 13. Ook ik ben een aantal jaren geleden begonnen met de grote strijd tegen de uit extreme bewaardrang voortgekomen troep en ik moet zeggen dat het verslavend werkt! *ziet links een stapel papier die best weg kan en stort zich er vol overgave op* ๐Ÿ˜‰

 14. @Joke: dat klinkt bekend!

  @Poelekie: van het ene extreem in de andere ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft