Bezuinigingen ouderenzorg

Terwijl de wereld idealistisch naar Live Earth keek, besloot staatssecretaris Bussemaker van VWS haar eigen idealen maar opzij te zetten door bezuinigingen in de ouderenzorg aan te kondigen. “Waarschijnlijk wordt er bezuinigd op zaken als de boodschappenhulp en de begeleiding bij bioscoopbezoek en andere uitjes voor ouderen.”

Het budget voor AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) is te mager dus moet er gesneden. En zo’n boodschappenhulp is dan al snel overbodige luxe nietwaar …

Prrffftt

Comments (10)Previous

Grote Schoonmaak

Next

Mobiel geweld

10 Comments

 1. Inderdaad, oudjes eten toch al bijna niks, kunnen ze net zo goed overgaan op helemaal niks eten toch? :-w

 2. Wanneer wordt de wereld echt wakker? Terwijl de popmuziek, als opium voor het volk, over ons wordt uitgestort.

 3. Valt dat tegenwoordig niet onder de WMO? Of heeft ze als dat voor dit onderdeel van de zorg niet geldt misschien wat te enthousiast budget van de AWBZ naar de WMO overgeheveld?

  Lekker doordacht ook weer: zo dwing je die mensen naar de maaltijdverstrekking en of dat nu goedkoper is?

 4. Debbie

  Bah….ik kan daar echt niet tegen he…..
  Volgens mij vergeten mensen dat ze zelf later ook oud worden, en dan zijn ze maar wat blij met zo’n boodschappenhulp! x(

 5. desiree

  Straks moet je punten sparen om oud te mogen worden.
  Niet voldoende puntjes bij elkaar?
  Dan ook geen mogelijkheid tot zorg en maar alvast preventief afvoeren voor dat je per ongeluk wel wat moet gaan kosten… :-s

 6. Opa-Buiswater

  Het betreft hier berichtgeving uit de Telegraaf, de “wakkerste krant”van Nederland die vorige week ook al een “netwerk van kinderhandel” wist bloot te leggen……….. ( u weet wel, die hoax uit de Panorama…)
  Opa vegt dus voorlopig zijn kont af met dergelijke Telegraaflulkoek en wacht wel even af wat vrouw Bussemaker zélf te melden heeft.
  Overigens ; mocht het op waarheid berusten, en dan moet je ook nog maar afwachten wélke bezuinigingen, dan is het fijn om te weten dat een en ander voorvloeit uit de geweldige zorgverzekering die ons door de VVD door den strot is geduwd!
  Maar dáár zul je straks de Telegraaf niet over horen……tóch?

  😉

 7. Tja, er hebben toch een berg mensen voor dit kabinet gezorgt. Ik kan iig zeggen dat ik op geen van de drie partijen heb gestemt.:x

 8. citrientje

  zuchttt ik dat juist dat het over was met zulke domme zetten. Gelukkig zijn er nog winkels die niet te beroerd zijn om telefonisch te bezorgen en zo de ouderen wat te helpen.

 9. Idealistisch heb ik er niet na gekeken. En met een hele goede reden. Zie daarvoor mijn blog maar.

 10. @Frans: geloof dat een deel budget van de WMO nog uit het AWBZ komt.

  @Opa: ik las het eerst op NOS-teletekst maar die linkjes verlopen (of ik kijk niet goed). Ze heeft ook al eerder door laten schemeren daar naar te gaan kijken en enkele zaken als luxe te bezien. Enne, mocht het zo uitpakken dan kijk ik toch ook richting PvdA eerlijk gezegd. Die toch al nogal tegenvalt telkens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft