Mobiel geweld

Mijn contract bij mijn mobiele telefoon provider is verlopen en lullig genoeg blijf je dan vrolijk teveel betalen zolang je zelf geen actie onderneemt. Nog flauwer is dat de telefoon al wat kuren krijgt, alsof hij gemaakt is het niet langer vol te houden dan de betaalperiode. Enfin, een sim-only abonnement durf ik daarom niet aan en ik moet iets, dus was het zoeken, kijken en vergelijken blazen vannacht.

Dat was de goden verzoeken natuurlijk! Prompt kreeg mijn mobiel kuren en viel na wat gerommel op wit scherm waar hij niet meer vanaf te krijgen was. Dan maar googelen voor oplossingen en natuurlijk .. de enige oplossing leek een kostbare reperatie. In Nederland dan. Engelstalige sites gaven een andere en veel simpelere oplossing, daar had iemand ontdekt dat de telefoon vloekend door de kamer smijten per ongeluk erg goed gewerkt had. Waarop een paar honderd man beaamde dat het probleem idd verholpen kon worden door stevig op de batterijkant te slaan tot hij het weer doet.

Niets te verliezen ben ik dat maar gaan doen en guess what, het koste aardig wat geweld maar het werkt!

Nu maar hopen dat hij het nog een paar dagen vol houdt .. 

Comments (13)Previous

Bezuinigingen ouderenzorg

Next

Skimming

13 Comments

 1. Ik heb een ouwetje, hij kan wel al foto’s maken. Nu wilde we in het weekend alle foto’s op de pc zetten en wat schertste onze verbazing…… de foto’s willen met geen mogelijkheid meer van de foon naar de pc. Op internet gezocht naar oplossingen maar meer mensen schijnen er last van te hebben met de Nokia. Foto’s zitten dus vast op de foon. n he zijn nog wel zulke leuke :((

 2. Ik doe het nog steeds met een inmiddels behoorlijk bejaarde Nokia3210, zit ook niet te wachten op een nieuwe, al die toeters en bellen hoeven van mij niet. Het is een telefoon, als ik wil fotograferen neem ik wel een fototoestel mee en als ik wil internetten onderweg (NOT) koop ik wel een laptop.

 3. Ik heb hier ook een stukkende mobiel liggen… morgen maar eens weg brengen.

 4. stap in het web van GSM-toestellen en abonnementen… ik heb het net achter de rug,

 5. hmmmm…een goede en functionele tip. Zie ej wel: in Engeland lopen ze echt voor op dat soort dingen 🙂

 6. ik heb nog een telefoon uit de oudheid, ben aan het wachten tot die het begeeft, maar ben bang dat ik deze mee in mijn graf kan nemen… 🙁

 7. Goeie tip 😉

 8. De wet van murphy Net als je het niet kan gebruiken, gaat iets stuk.
  Hopelijk vind je snel een vervanger.

 9. Joke

  Tja, met dat zoeken enzo, daar ben ik dan weer vrij makkelijk in. Ik moest toevallig net een nieuw mobieltje hebben, dus ben het internet opgegaan, zag iets dat me beviel qua prijs en vormgeving, heb hem besteld en kreeg hem vandaag aan de deur afgeleverd. Al dat vergelijken enzo, daar word ik knettergek van, dan weet ik helemaal niet meer wat ik moet kiezen. En ik wil toch alleen maar bellen en sms’en, de rest maakt me dus toch geen barst uit wat dat ding nog meer kan.
  Ik heb weer een foon, die het doet. Prima zo.:d

 10. @Leegnest: ja, de nokia lijkt erom bekend te staan (misschien omdat ze geen windows maar iets anders gebruiken?). Update van de firmware wil nog wel eens helpen.

  @Frans54: nieuwe testellen bij een abonnement hebben vrijwel allemaal wel fratsen, geen gewone telefoon meer bij te krijgen geloof ik.

  @Pascal: je vond het wel lekker rustig zonder? 😉

  @Chantal: tis wel gelukt, tenminste ik heb er een gevonden en besteld inmiddels.

  @GobboE: LOL

  @Kurai: zo’n telefoon wilde ik eigenlijk maar helaas, zo worden ze niet meer gemaakt..

  @Anne: en alles wat besteld is of in reperatie zit gaat een dag langer duren :/ Luxe probleem maar toch ..

  @Joke: ik heb vooral vergeleken op degelijkheid, veel van de abonneetelefoons hebben kinderziektes en dan kan ik over een jaar weer gaan zoeken ..

 11. Ooit heeft hij wel gewoon de foto’s vrijgegeven maar deze serie foto’s wil hij niet loslaten, misschien vind hij ze te mooi. ;)) Updaten enzo hebben we al geprobeert. Ik vraag me af hoe ik die leuke dierenfoto’s er nu vanaf krijg. Maar eens naar een winkel gaan ofzo.

 12. desiree

  Chips, had mijn koekies opgeschoond, en nu is mijn lappie tekst weg omdat ik mijn naam vergat in te vullen…
  Resumerend;
  voorlopig nog mobiel gemak, met anderhalf jaar verloopt ook mijn abonnement en dan is het voor even ook weer ‘mobiel geweld’…
  Ook ik moet opletten met die tijd dus!

 13. @Leegnest: jee wat flauw, heb je ze per ongeluk beveiligd misschien? Hopelijk kan de winkel er iets mee..

  @Desiree: idd, wees gewaarschuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft