Opstand binnen de SP

Dat Marijnissen bevlogen doch met harde hand regeert over zijn partij is al langer bekend. Inmiddels lijkt het democratisch gehalte binnen de SP er echter ook aardig aan te gaan. Dat begon al toen Düzgün Yildirim met voorkeursstemmen in de eerste Kamer werd gekozen maar uitdrukkelijk verzocht werd de zetel in te leveren om ‘de volgorde van de lijst aan te houden’.  Elma Verhey van het eigen partijblad Tribune schreef daarop een kritisch stuk over de besluitvorming binnen de SP  maar werd ‘verplicht’ dit stuk terug te trekken. Toen zij dat niet deed werd ze geschorst. En dat voor een partij die transparantie van het kabinet verwacht en pretendeert zo goed naar de burger te luisteren .. 

De partijleden lijken het echter niet meer te pikken. Drie bestuursleden uit Zwolle kondigen aan af te willen treden, de SP-afdeling in Emmen en de SP-werkgroep Borger-Odoorn zijn uit protest tegen de steeds verder toenemende censuur vanuit de SP een internetstaking begonnen. Toegegeven, dat lijkt weinig indrukwekkend maar wellicht is dat ook wel des SP’s.

Zou de verkiezingszege reeds naar het hoofd gestegen zijn?

Comments (10)Previous

Aanklacht tegen God

Next

Prrffftt

10 Comments

 1. Ik moet de politicus, nee maak daar maar politieke partij van, bij wie dat niet gebeurd

 2. desiree

  Ik weet niet precies wat de redenen zijn van dit alles.
  Wel weet ik dat iemands politieke ambities vaak om alleen maar het eigen persoonlijk belang gaan en voor het gemak aansluiten bij de dichtstbijzijnde partij om ‘mee te liften’.
  Als men bepaalde doelen afspreekt/nastreeft als partij moet er toch iets zijn wat het ‘schip doet sturen’. Iedere partij heeft wel zijn manier om een weg te volgen die het zich goeddunkt, of het nu de bijbel is, economie, milieu, de arbeider, het gezin of alles bij elkaar enz.
  Als je een persoonlijke carriere ipv een gezamenlijk belang bij de SP ambieert zal dit al snel spaak lopen vrees ik, maar wie daar ook in stapte in de afgelopen jaren moest al op de hoogte zijn van meneer Marijnissen zijn ‘sturende krachten’.
  Dan moet je zelf maar iets oprichten in plaats van een partij dwarsbomen, zijn het een stelletje infiltranten of zo?
  Ik denk dat als je naar buiten treedt als partij het zo positief en constructief mogelijk moet zijn, publicaties zijn in 95% van de gevallen niet strategies.
  Er zal heel wat mis zitten, maar ik ken geen enkele politieke partij waarin dit niet is…
  Het is een politieke eigenschap >:)

 3. @Gobboe: dat is toch geen reden om elk ideaal maar buiten de deur te zetten?

  @Desiree: het betreft niet alleen degene die een politieke carriere ambieert, wat voor de mensen die Düzgün Yildirim met voorkeurstemmen de eerste kamer in hebben gestemd? Bovendien was het artikel bestemd voor het eigen partijblad. Ik zie niet in waarom kritisch kijken naar de eigen partij binnen eigen kring, betekent dat iemand een infiltrant is die de partij wil dwarsbomen.

 4. Aan het democratisch gehalte van deze ex- marxistische communistische partij dient men te twijfelen.

 5. het is jammer dat dit soort interne zaken de echte zaken belemmeren, nl. het maken van een vuist als oppositie.

 6. De beste man probeerde opeens de idealen van de partij te veranderen. Dat werkt niet, en dat kan hij beter bij een partij als de PVDA gaan doen. Daar zijn ze niet zo standvastig..

 7. Als de SP problemen heeft met deze voorgekozene, waarom dan deze man op de kieslijst plaatsen? Want eerlijk gezegd is het daar al ‘misgegaan’.

 8. Ja, die dictatuur binnen de SP zal ze nog eens opbreken. Zoals elke dictator uiteindelijk zijn trekken thuis krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft