Zelfcensuur

Ow wat erg .. Ik die nooit censureerde, prat ging op openhartigheid en het hart op de tong had liggen, betrap me plotseling op een flinke bak zelfcensuur en terughoudendheid. Ik die altijd brulde dat het er niet toe doet wie er meeleest, ik toch zal vertellen waar ik zin in heb, houdt ineens rekening met het feit bijna mijn hele omgeving meeleest. Ben ik zomaar iemand geworden die haar verhaal gerust aan de wereld kwijt wil, zolang het maar wildvreemden zijn?? Geen durf meer de confrontatie aan te gaan? Of heb ik me toch laten indoctrineren door de Brabantse truttigheid en afstandelijkheid?

Blijkbaar .. In combinatie denk ik, de confrontaties weerspiegelen tenslotte de Brabantse ‘daar-praten-we-niet-over’mentaliteit en op een of andere manier raak je er na verloop van tijd mee besmet. Zoals het overnemen van een accent, weinig charmant maar heel ongemerkt gebeurd het stiekem toch.

Of misschien is het ook moe van opgehangen worden aan de momentopnames in mijn eigen log. Depressief logje hang ik al aan de hoogste boom, positief logje ben ik genezen verklaart als woonde Jomanda bij ons in huis. “Wat ben je vrolijk? Op je log was je zo depri”. *Zucht*

Enfin, het past me slecht. Dus bij deze: die blauwe plekken zijn van de heftige sex onlangs, A. is een bijzonder lekker ding, het moge duidelijk zijn hoe ik over Brabant denk, C. is een decadente drol en op het moment ben ik bijzonder goed gehumeurd maar dat kan morgen zomaar anders zijn!

Zo, dat lucht  op … u nog iets wat u graag kwijt wil?

Comments (7)Previous

Stoomfriet

Next

Hanegem stapt uit vliegtuig!!!

7 Comments

 1. Bij het lezen van de eerste regels dacht ik even dat dit zo’n onvervalst ‘en nú wil ik weten wie er allemaal meeleest’-logje was en dan had ik natuurlijk braaf ‘ikke!’ geroepen. Maar dat hoeft nu gelukkig niet. 😉

 2. Een paar kuub aan spullen uit een af te handelen nalatenschap die te klein zijn om via marktplaats en dergelijke te verkopen en die ik toch niet zomaar naar de stort wil brengen. Zonder eigen vervoer is het echter wat lastig er mee op een rommelmarkt te komen dus ruim een jaar na de formele afhandeling zit ik er nog steeds mee opgescheept.

 3. Meta

  Ik moet me inhouden om niet te willen weten hoe het nou zit met dat walgelijke pedofiele gedrag, en alles wat daarmee samenhangt, van onze justitie topman Joris Demmink. Het is ook zo schokkend om sterke vermoedens te hebben dat de mensen die ons van criminelen dienen te ontdoen, zelf de wet volledig aan hun laars lijken te lappen. Nu even niet aan denken Meta, accepteer maar dat ons mooie land ziek is op het hoogste niveau. Strandlaken en boek pakken Meta, en op naar het strand!

 4. citrientje

  tja als iedereen meeleest en je daarop aanspreek moet je elke keer alles uitleggen wat op den duur behoorlijk irrie word. Zet er elke keer boven momentopname als je dippie bent of in jubelstemming. Dan weet iedereen dat. 😕

 5. @Door: doet me er wel aan denken dat ik een hoop zelfcensurerende lezers heb waarschijnlijk 😉

  @Frans: op je log een advertentie plaatsen voor iemand anders die richting rommelmarkt gaat?

  @Meta: “…accepteer maar dat ons mooie land ziek is op het hoogste niveau” Oef, dat klinkt mooi en griezelig waar tegelijk. *Trekt maar snel een alcoholvrij biertje open*

  @Citrientje: nah, een beetje gezond verstand mag ik toch wel verwachten van mijn omgeving 😉

 6. Censuur is het begin van het einde! Kijk uit! 😉 Nee hoor, zo erg hoeft het niet te zijn. Een korte afweging maken alvorens te spuien hoeft niet verkeerd te zijn, zolang het je ventilatieklep maar niet verstopt, dan ga je aan je doel voorbij denk ik. Maar toch, een beetje ‘schijt aan de wereld’ moet je toch wel blijven houden. Dat mensen maar gewoon wennen aan het fenomeen log t.o.v. realiteit, dat kan even lastig zijn maar na verloop van tijd kunnen ze het vast wel plaatsen. Zo niet: dan log je daar lekker over. b-)

 7. Haer hear! Want mijn ventilatieklep zat wel wat roestig dicht inmiddels merk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft