Stoomfriet

Een muziekje uit je HiFi en een frietje uit de HiFri, gefrituurd in … oververhitte stoom. Een nieuwe bedenksel van TNO om gezond en veilig te ‘frituren’. De stoom, die een temperatuur heeft van 200 graden Celsius, wordt in direct contact gebracht met het product en draagt daarbij – net als bij normaal frituren – warmte over (Verder ..).

Volgens TNO zelf zou het stomen niet ten koste gaan van de knapperigheid van de friet. Voor u echter gaat juichen, het apparaat wordt uitgebracht voor de industrie en geloof niet dat hij beschikbaar zal zijn voor consumenten.

Wel een manier om mensen terug naar de snackbar te lokken …

Comments (6)Previous

Levert u even in?

Next

Zelfcensuur

6 Comments

  1. Dat het niet ten koste gaat van de knapperigheid wil ik geloven. Maar dat er geen verandering van de smaak optreedt daar geloof ik nu weer niets van. Volgens mij krijg je zonder de smaak van het vet een knapperige gekookte aardappel qua smaak en dat is niet wat ik verwacht als ik eens een keertje friet eet.

  2. Lijkt me ook dat het wel anders zal smaken. Hetgeen ontbreekt en het gezonder maakt is tenslotte gelijk de smaakmaker, de frietuurolie. Aan de andere kant vind ik ovenfriet ook heel lekker en daar komt ook amper olie aan te pas, dus misschien valt het mee?

  3. @Cin: ovenfriet is voorgebakken: in olie. Ik blijf dus mijn twijfels houden.

  4. Misschien de stoomfriet ook, of zou het dan meteen in de fik gaan?

  5. citrientje

    als het te eten is wil ik wel es een frietje halen. Maar goed wat is friet zonder mayo en als je toch mayo neemt kun je net zo goed de friet uit de frituur halen. :d

  6. Halvanaise of yogonaise misschien? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft