Dier in de gordel

Veilig Verkeer Nederland adviseert dieren een speciale gordel om te doen als ze meegaan in de auto, om zo veiligheid van baasje als dier te verhogen. Deze methode wordt ook vergeleken met (en als veiliger gezien dan) kooien voor dieren en dan staat er “En als een auto te water raakt, kan het dier ook niet gemakkelijk uit de kooi komen.

Moem mij maar debiel maarreuh … denkt daar nu serieus iemand dat een dier wel makkelijk uit een tuigje te krijgen is op het moment dat de auto te water raakt??

Anyhoe, weet verder niet of het nou zo’n geweldig idee is eigenlijk. Ik vermoed dat ons hondje zichzelf in paniek had opgehangen in het tuigje en mijn katten zal ik er al zeker niet in krijgen. Die laatste lijken me toch sowieso beter af in een kattenmand.

Wat denkt u, grandioos idee of toch wat haken en ogen?

Comments (16)Previous

Hanegem stapt uit vliegtuig!!!

Next

Treiteraar zonder leven?

16 Comments

 1. Het dier hoeft niet uit het tuigje, dat zit met de gewone autogordel gezekerd, na het losklikken van de gordel is het dier dus met tuigje en al uit de auto te halen. Een goed tuigje zit trouwens, juist om dat zichzelf ophangen te voorkomen, niet om de hals maar om borst en voorpoten. Ik denk dat het bij die kooi vooral om hondenkennels gaat waarin het dier genoeg ruimte heeft om van enige afstand behoorlijk in de tralies geslingerd te worden, een katten transportmand geeft ook volgens mij niet zoveel ruimte dat het dier een grote versnelling kan bereiken voor het de tralies of wand bereikt, het mandje goed vastzetten is echter toch wel zo slim, 5 kilo kat+mandje in je nek kan bar slecht voor je gezondheid zijn en dat je met een gebroken nek de kat nog eenvoudig uit de auto haalt lijkt me ook niet erg waarschijnlijk.

 2. als wij onze poes een tuigje aan moeten doen,liggen wij helemaal open…

 3. Weet iemand waar je gordels voor wandelende takken kunt kopen?

 4. citrientje

  ik vind het een goed idee, als ze met jonge dieren gelijk beginnen te gordelen dan wennen ze er aan. Katten gaan naar dierenarts meestal al in een kooi dus die kun je net zo goed vast maken. En als je bang voor water bent dan doe je toch de dieren los als jelangs water rijdt. Ze zijn speciaal voor de dieren gemaakt die gordels dus ik neem aan dat er over na gedacht is en dat ze veilig zijn.

 5. Lennard

  Ik zou gewoon niet het water in rijden.

 6. desiree

  Nog even en we moeten ons gordelen in trein, tram en bus :-s
  Dieren zijn net als kleine kinderen, projectielen door een auto.
  Mijn hond gaat nauwelijks mee met auto vervoer, alleen dierenarts en een logeerbeurt eens in het jaar. Ze heeft een enorme hekel aan autorijden en is er altijd zo vreselijk overstuur van dat ik er niet over na hoef te denken of het wel leuk voor haar zou zijn haar ergens mee naar toe te nemen.
  Als ik zo’n tuig/gordel moet aanschaffen is het wel duur voor die ene keer…
  Wel op zijn plaats van VVN om advies te geven, daar zijn ze geloof ik voor opgericht?

 7. Dit is weer zo’n regel die door een “Harry Nak met ambitie”is verzonnen om zelf alleen maar in het nieuws te staan. Ik word hier zo moe van.

 8. Ach de meeste mensen doen hem niet eens om, dus het is zowiezo al een belachelijk idee. Trouwens een hond of kat in de auto meenemen is al niet zo een goed idee vind ik 😉

 9. De hond die we ooit hadden vond het schiterrend in de auto, vooral zwemmen vond die leuk!
  (Hmmm , langs het water rijden werd dus eigenlijk een levensgevaarlijke onderneming met of zonder riempjes..)
  De kat is nog nooit in mijn auto geweest..
  Ik zie wel meer auto,s waarbij de kattenbak afgesloten is met een soort traliewerk.
  Dat lijkt me veiliger dan de ‘ophangwurgsetjes”
  en de kat in een kattenmand, rondspringende enthousiaste of in paniek zijnde dieren vervelend tijdens het rijden.

 10. Het klinkt als een plan van een samenleving die voor alles te veel willen zorgen en regelen…ik vind het overdreven. De meeste beesten hebben meer stress van een tuigje dan zonder, en tel daarbij de normale stress op die de meeste beesten (meetal niet-honden 🙂 )hebben als ze vervoerd worden.

 11. Ghehehehe, Arlo en Lennard. b-) Goed punt. 😛

 12. @Frans: je ligt met auto en al te water, het dier is compleet in paniek als je dat zelf niet ook al bent, het zal toch echt überhaupt niet makkelijk zijn iedereen uit de auto te krijgen lijkt me. Of je nu simpel een deur moet openen, een raam in moet slaan of een gordel los moet snijden.

  Denk wel ook dat de grote hokken gevaar opleveren en in elk geval dieren los door de auto laten slingeren. Maar helemaal overtuigd van de gordel en tuigje ben ik nog niet, hoewel ik het wel zou proberen zouden we weer een hondje in huis nemen.

  @Chantal: ja de meeste baasjes vrees ik 🙂

  @Arlo: *Grinz* Naast de riempjes voor het gordeldier 😉

  @Citrientje: dat lijkt me nog veel ingewikkelder, iedere keer alle dieren los als je langs het water rijdt en dan iedereen weer ingordelen als je er langs bent 😉

  @Lennard: verstandig 😀

  @Desiree: toch is het geld een slechte reden het niet te doen denk ik, ook al is het voor af en toe. En het heeft te maken met verkeers veiligheid dus och. Hoewel frappant dat het op hun eigen site nergens terug te vinden was ..

  @Beeobee: kijk uit, straks val je in slaap in de auto!

  @Mannie: LOL Omdat niemand zich aan de wet houdt is elk toegevoegd advies onzinnig? 😉

  @feex: nou het schijnt dat die traliewerken afzettingen juist vrij schadelijk zijn als je alleen al flink in de remmen moet. Die hekken zitten meestal geklemd en kunnen dan los komen, dan heb je niet alleen de hond maar ook nog het hek in je nek. En als het dier er tegen aan geslingerd wordt zou het erg schadelijk voor het dier zijn (teveel ruimte om in versnelling er tegen aan te klappen). Een kleinere kennel en die vastzetten zou dan beter zijn.

  @GobboE: dat idee heb ik er ook van ja. Hoewel als honden er mee opgroeien het wel mee zal kunnen vallen denk ik maar ben niete cht erg overtuigd. Voor katten lijkt het me sowieso drie keer niks.

 13. MeisjeMeisje

  Ik vind het een uitstekend idee. Mijn hond draagt al twee jaar een tuigje (is ook erg handig bij het uitlaten aan de fiets, trekt niet zo in de nek) en zit keurig op de achterbank. Gordel achter door het tuigje heen, en rijden maar. Ik heb een tijdje geleden bijna een botsing gehad waarbij ik enorm veel geluk heb gehad. De auto even verder op zat van achteren helemaal inelkaar. Ik heb de hond in het verleden ook wel eens in de kofferbak gehad, na dit gezien te hebben doe ik dat dus nooit weer. Gewoon gezellig op de achterbank, riem om en hij vindt het nog geweldig ook.

 14. MeisjeMeisje

  NB Mijn hond was al vijf toen ik hem uit het asiel heb gehaald. Hij heeft nog nooit moeilijk lopen doen, dat hij ineens in de gordels moest. Je kunt ze best nog wel wat leren, maar dan wel met het juiste koekje graag 😉

 15. Jehag

  Ik bvind eigenlijk dat niet alleen alle honden en katten, maar ook cavia’s konijnen en hamsters allemaal een tuig aan moeten waarmee ze stevig tegen de auto worden gehouden. Een autogordel voor mensen moet per slot van rekening ook strak zitten, anders is hij alleen maar gevaarlijk. Bovendien vind ik dat ze ook allemaal een helm op moeten, want als het arme beest tegen het raam wordt geslingerd kan de ruit breken en dan kunnen de glassplinters de overige inzittenden verwonden. Bovendien zouden er ook speciale honden- en katten-airbags verplicht gesteld moeten worden.
  En eigenlijk zouden ze ook een automatisch opblaasbaar zwemvest aan moeten. Vinden jullie ook niet? Voor als de aauto te water raakt! En dan moeten ze misschien ook maar een set vuurpijlen en rooksignalen bij zich hebben, maar daar moet ik nog even over nadenken. Daar ben ik nog niet helemaal uit.

 16. Jehag

  Of anders kunnen ze beter gewoon auto’s helemaal verbieden. Dat is ten slotte veel simpeler. En dan hoeft ook niemand al die honden en katten met vuurpijlen en reddingsvesten te leren omgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft