Treiteraar zonder leven?

Ok, dit geloof je bijna niet … maar het overkwam me toch werkelijk. Een bezorger die zo tomeloos triest geen leven heeft dat hij alles uit de kast trok om mij te treiteren .. Wats kebeurt:

Vorige week kwam de Wehkamp om een bed en wasmachine af te leveren. Zoals u weet kamp ik met een nogal onmaatschappelijk ritme en ik had dan ook vriendelijk verzocht daar rekening mee te houden. De eerste medewerker zou pogen de bezorging na twaalven te plannen, de tweede gaf door dat het vanaf half twaalf was en iedereen wel uit wilde slapen en de bezorgers kwamen uiteraard nog een uur vroeger. Daar had ik op gerekend dus zo problematisch was het niet, ware het niet dat de bezorger plotseling naar ende moeilijk ging doen. Want ondanks dat ik ze vriendelijk en vrolijk binnenliet, moest een van hen een aantal keer sarcastisch kwijt dat het maar raar was dat ik s’middags wilde en toen ik daar niet van onder de indruk bleek vroeg hij uiteindelijk maar waarom dat was, of ik lekker wilde feesten en uitslapen. Op mijn opmerking dat ik chronisch ziek was maar het hem verder geen reet aanging was hij duidelijk uiterst beledigd en nam hij ‘wraak’ door de wasmachine op de grond te laten vallen, verpakkingsmatriaal uitdagend door de kamer heen te strooien, de wasmachine verkeerd om in de badcel te plaatsen en te pogen mijn oude wasmachine te laten staan. Met veel moeite heb ik hem net niet van de trap geschopt.

Maar dat was het absurde niet – dit gebeurd me aan de lopende band - het werd erger. Het bed was namelijk niet in orde en moest terug opgehaald worden. Deze keer vond de eerste medewerker dat ik maar van acht s’ochtends tot zes s’avonds beschikbaar moest zijn maar na een flinke tirade mijnerzijds kwam de tweede medewerker met de schappelijke tijd van kwart over drie s’middags. Uren eerder werd ik echter wakker omdat er zowel beneden als boven wordt aangebeld, op mijn deur getimmerd wordt, een debiel in het trappenhuis mijn naam staat uit te schreeuwen en tegelijk de telefoon een aantal keer over gaat. Ik schiet wat aan, doe half verdoofd open en de klootzak himself komt breed grijnzend boven en zegt “u lag toch niet uit te slapen zeker”, “is toch lekker dat we vroeg komen, heb je nog eens wat aan je dag voor de verandering” en meer van dat. Ik behandel hem als de gore klootzak die hij is, lach hem vierkant uit als hij zijn nek breekt over rommel, maar hij heeft duidelijk lol in het spelletje sarcastisch aftroeven. Tot hij zegt “waarom wilt u ook s’middags, leeft u er maar op los ofzo?”. Ik bijt hem toe dat ik een hersenafwijking heb en daarom s’nachts niet slaap.

Alsof er een baksteen op zijn hoofd viel! Daar had hij duidelijk niet over nagedacht. Hij mompelde een paar keer sorry en zei daarna vaag dat ik hem dat ook niet verteld had. Ik vraag hem of ik het op mijn voorhoofd moet laten tatoeeren maar allee, dat blijkt niet nodig. Dom vraagt hij nog “nu vindt u mij zeker een nare jongen”. Ik beaam dat ik hem een gore klootzak vind maar dat ik dat vorige week al vond. Als hij me half lachend toch een fijne dag toewenst moet ik helaas zelf ook een beetje lachen. Te absurd om woest te blijven ..

Maar toch, hoe weinig leven heb je en hoe waanzinnig triest ben je als je de hele dagplanning omgooit om mij te komen treiteren ..  omdat ik misschien wel uit wil slapen??!!

Comments (19)Previous

Dier in de gordel

Next

Tour de Misere

19 Comments

 1. Ik heb zo’n grapjas wel eens gewoon voor de deur laten staan. Met tot gevolg dat het bedrijf inderdaad opbelde. Die heb ik gevraagd of het al twee uur was dan en opgehangen. Toen ze weer belden heb ik ze uitgelegd dat ik niet voor niets in de WAO zit en mijn rust hard nodig had om te blijven leven (was nog voor de transplantatie) en dus niet de trap af ging klauteren voor de een of andere collectant of verkoper. En dat ze als ze op een andere tijd kwamen dan afgesproken dat dus geheel op eigen risico deden maar dat ik me wel aan zou kleden, maar dat dat wel een kwartier tot een helf uur kon duren.

  Kennelijk kostte nog langer wachten te veel geld, ineens herinnerden ze zich de afspraak weer (die nota bene op de bon stond) en zouden ze ‘s middags wel weer komen (wat ze toen pas om half zeven deden). Sommige bedrijven en/of hun medewerkers schijnen te denken dat de hele wereld zich maar aan hun aan moet passen. Er zijn toch ook mensen die b.v. in ploegendienst werken, hoe gaan ze daar dan mee om?

 2. Mick

  Mensen oordelen (veel te) snel, en soms zit er niets anders op om ze zeer bits en bot te overdonderen met “de reden waarom”. :-w
  *zucht*

 3. die bezorgerjongentjes denken echt dat de hele wereld om hen draait! gister nog werd er woest op mijn bovenbel gedrukt. twas kindopbedtijd en daarbij heb ik een schizobuurman, psychobenedenbuurvrouw met belletjetrekkinderen, een wraakwillendevrouw van een stalkende man én een weleens woeste ex, dus een ieder die ik niet ken die opeens zomaar boven staat, en die ik niet herken via mn gluurdertje in mn deur, wordt vriendelijk de toegang geweigerd. Oftewel, ik deed niet open. na 10 minuten bellen verdween meneer, om beneden dan nog eens de bel een minuut of wat te verkrachten! ik door de intercom dat ie op moest houden. hij door de intercom dat ik dan gewoon toch open kon doen. ik weer dat ie dan eerst maar eens moest zeggen wie hij was. hij dat ik gewoon open moest doen. ik kwak de intercom telefoon erop met bijbehorend eikel, sukkel en meer van dat soort. zie ik een TNT busje staan waar iemand woedend in wegrijdt. wat een eikels!! misschien dat als je solliciteert op die functie dat je automatisch een eikel moet zijn ofzo. dat je eerder niet aan de slag mag ofzo. eerst je eikeldiploma halen. zucht. ben benieuwd wanneer ie nu weer komt.

 4. begrip is soms ver te zoeken…

 5. desiree

  Hmmmm, Sinds vorig jaar ben ik ook zo’n treiterbeest die bij een ieder op de stoep staat met een pakket.
  Gemiddeld heb je een 120 stops op een dag die je kwijt moet zien te geraken.
  Mensen zitten vaak in achtertuinen, op zolders en in kelders of met een kind in bad.
  Als je weet hoe vaak je het verkeerd doet op een dag…
  Bij de een ben je te snel weggereden, bij de ander bel je te lang of voor een tweede keer te snel, weer bij een ander is die persoon blij dat ie je treft na 10 minuten (na drie keer bellen en kloppen op de raam) dat ze zo snel bij de deur kwamen en echt maar 1 keer hebben horen bellen of kloppen. Weer een ander wordt woest als je het bij de buren hebt afgeleverd, waarna je de volgende treft die woest wordt dat je het niet bij de buren afleverd. Rembourspakketten die uit je handen worden getrokken voor je er erg in hebt terwijl je duidelijk uitlegt hoe het gaat met deze pakketten (eerst betalen enz). Of dat je niet ziet dat ze aan de telefoon zijn en je even mag wachten tot ze zijn uitgekletst (met de buurvrouw…) En nee, als je buiten staat en niemand ziet weeet je ook niet dat ze aan de telefoon zaten.
  Dagelijks tref je van hele lieve aardige mensen tot en met echt hondse achterlijke barbaren achter een deur…
  Het is een baan waar je engelengeduld voor nodig hebt om iedere keer in te moeten schatten wie je treft. Niet altijd eenvoudig!!!
  Vroeger hadden ze bij de pakket dienst gemiddeld 90 stops, dan kon je nog een rondje extra rijden als mensen vroegen of het voor of na een tijd kon.
  Nu lukt dat niet meer. Als voorbeeld moet ik op een route langs Woensdrecht, Huybergen en Bergen Op Zoom.
  Als het middag is kan ik niet meer door Hoogerheide komen zonder een lange tijd vast in het verkeer te komen zitten. Dus ik moet de snelweg vanuit Bergen Op Zoom richting Goes niet meer af gaan om nog even om te rijden, simpelweg omdat ik naar het aantal pakketten per uur wordt afgerekend. Dit betekent dat als ik extra om zou gaan rijden, ik leuk anderhalf uur mijn eigen vrije tijd erin ga stoppen als ‘service’ naar de klant. En als je met één klant begint, dan ben je al gauw nooit meer klaar en kun je blijven rondrijden.
  In Huybergen is er ook een zwaar longpatient die niet voor 13.00 uur beneden kan komen, ik geef het altijd voor die tijd bij de buren af. De man vroeg ook of ik in vervolg na die tijd wilde komen, dit gaat echt niet, ik zit al om 12.00/12.30 uur In Bergen Op Zoom dan.
  Ik maak dagelijks mee dat mensen geirriteerd zijn aan de deur alleen al omdat je alleen maar op de bel drukt .
  Dit soort werk wordt slecht betaald en is zwaar, door voortdurende bezuinigingen loopt de stress bij deze mensen flink op.
  Op mijn werk weten ze dat ik de beleefdheid zelve ben en nooit problemen heb aan de deur met mensen, maar ik kan je verzekeren dat het niet eenvoudig is.
  Cinners voorbeeld hier is schrijnend, zo ook die van Chantal, bellen naar klantenservice bij TNT helpt (bij TNT levering)! |e krijgt fors problemen als je niet naar behoren je werk doet, of bent je baan al gauw kwijt. Bij TNT zitten ze niet op dit soort mensen te wachten. Chauffeurs die moeten sjouwen met wasmachines en ander zwaar spul kan je niet veel van verwachten, dat werk is zo zwaar dat je mensen nodig hebt die willen sjouwen, niet voor hun communicatieve vaardigheden.
  Het zou mooi zijn, maar heeft weinig met de werkelijkheid te maken.
  Dit zijn vaak zulke simpele mensen dat je inderdaad de dingen recht voor de raap moet zeggen omdat zij niets hebben met subtiliteiten of iets aanvoelen op dit gebied.
  Ik zou bijna willen vragen, rijd eens een paar dagen met me mee.
  :)>-:)>-

 6. Goed verhaal van Desiree, maar het jouwe mag er ook zijn Cinner… b-)
  Punt is dat de sjouwers waar niet veel van te verwachten is op communicatief gebied duidelijk ingeprent krijgen dat ze er voor de klant zijn. En dus zeker geen opmerkingen maken over de vermeende leefstijl van deze klant.
  Desiree bijt vaak op haar tong, maar feitelijk is de werkgever hier toch de schuldige. Is er geen vakbond in deze branche die het aantal stops terug kan brengen van 120 naar 90?

 7. @Frans: dan wordt er gewerkt en dan zijn mensen ineens veel schappelijker. Blijkbaar is het onoemelijk verfoeilijk als je niet werkt, ook al vraagt geen hond zich af of dat een reden heeft.

  @Mick: blijkbaar. Wat toch wel bezopen is, waarom zou het nodig zijn je tegenover iedereen te verantwoorden :/

  @Juul: tja, terwijl gewoon even zeggen wie en waarvan hij was het al had opgelost…

  @Chantal: Yup

  @Desiree: ik begrijp wel dat je wil relativeren en ik snap je moeilijkheden maar sorry dat ik het zeg, je timing is verschrikkelijk. Dit gaat tenslotte niet om de gemiddelde bezorger, dit gaat om een totale randdebiel die al zijn klanten verneukt om mij zogenoemd een hak te zetten vanwege zijn eigen hersenspinsels. Ik nam hem geheel niet eens kwalijk dat hij de eerste keer een uur vroeger kwam maar deed vrolijk open, het ging hem er puur om dat hij in de veronderstelling was dat ik er op los feest en niet werk voor mijn geld en hij zou me wel even een lesje leren. En ik neem aan dat jij niet een treiteraar bent die op een wel heel ander tijdstip dan afgesproken een kwartier lang bij iemand als een mongool de naam van de klant gaat staan schreeuwen in het trappenhuis, terwijl je op de bel drukt en telefoneert omdat je besloten hebt dat de klant eens wat zinnigs met haar tijd moet gaan doen. Ik ben er nog behoorlijk van over de zeik en dan wil ik echt niet horen dat ik eens een dagje mee zou moeten rijden om te zien dat er vervelende klanten rondlopen. Hoewel ik het meteen van je aanneem en je niet benijd erom, staat mijn vlag nog even verkeerd.

  Overigens was hij niet van TNT maar ik heb wel een forse klacht ingedient. Betwijfel of er iets mee gebeurd om wat je al zegt, hij is een werkpaard en het zal weinig interesse hebben misschien. Maar kan het maar gedaan hebben, je weet nooit.

  @CasaSpider: het is tegenwoordig heel algemeen he. Uit onderzoek bleek dat meer dan 50% van service van bedrijven überslecht is en het de bedrijven niets interesseert, de klant trekt aan het korste eind.

 8. Ik laat nooit dingen instaleren door ze , scheelt alweer, zet daar maar neer, krabbel zetten en verder slapen. ;), alleen wel vreemd dat als je de mogelijkheid hebt om smiddags te laten bezorgen ze gewoonweg smorgens komen.

 9. desiree

  Je hebt gedaan wat je het beste kon doen, vette klacht indienen!
  Mijn story was niet om te relativeren, maar ook ik voel me aangesproken als zijnde bijna een bezorgdebiel, en daar moest ik ook even op reageren…
  Het werk wat ik doe is geen bewuste keuze van beroepstak, maar na alles ben ik gewoon heel erg blij een job te hebben waar ik mij financieel weet te redden en enigszins in staande weet te houden.
  ~o) :)>-

 10. mensen denken nu eenmaal niet vaak buiten hun eigen kadertjes,
  vanuit hun goede bedoelingen zien ze over het hoofd dat een ander geen baat heeft bij een vroege bezorging,

  je geeft een ander vaak wat je zelf graag zou willen krijgen…. het vergt erg veel van de mensheid om in te zien dat een ander ook daadwerkelijk anders is…

 11. schandalig…niet alleen van die bezorggast, maar ook van dat bedrijf.

  Ik merk het ook vaak, als er iets gerapareerd moet worden, een wasmachine bijvoorbeeld:
  Afspraak maken
  ‘wanneer komen jullie?’
  Weten we nog niet, de planning wordt op die dag gemaakt. Als u op die dag terugbelt dan weten we meer.’

  Terugbellen.
  ”Wanneer komen jullie?”
  ‘Tussen 9 en 5’
  ‘Ik moet werken, ik wil geen hele dag thuis zitten wachten, of een dag vrij nemen. Kunnen jullie aub iets specifieker zijn.’
  ‘Nee.’

 12. citrientje

  x( klootzak, en echt ik zeg dat woord nooit laat staan dat ik het opschrijf. Maar voor deze ene keer. KLOOTZAK

 13. Wat een verhaal… dit had mij niet moeten overkomen… x(
  Maar ook het verhaal van Desiree, alles moet maar sneller en korter en goedkoper, grrrr…

  Enniewee, al beschimmelde potjes schoensmeer gevonden? 😉 :d

 14. @Mannie: deze bezorger spoorde blijkbaar geheel niet.

  @Desiree: mij ontgaat totaal waarom jij je aangesproken zou voelen door dit verhaal. Het heeft feitelijk niets met bezorgers te maken, enkel met deze specifieke debiel. (De bezorgers die erbij waren konden wel door de grond zakken). Logisch dat je blij bent met de baan en over het algemeen ben ik blij met het feit dat spullen bezorgd worden, ook als het wat minder soepel verloopt ofzo. Deze ervaring staat echter eerder gelijk aan een blauw oog geslagen worden door een kassameisje van de supermarkt omdat mijn kleur boodschappentas haar niet aanstaat. Het gaat om de debiel, niet om het bezorgen in het algemeen.

  @Kurai: hier zat geen enkele goede bedoeling achter hoor, het was een heel doelbewuste actie.

  @GobboE: ook onnoemelijk naar ja. En in plaats van minder wordt dat steeds erger. Met het lullige dat degene aan de anere kant van d etelefoon meestal ook maar een callcenter medewerker is en die regels niet verzint.

  @Citrientje: dankjewel, dat is precies de reactie die ik graag wil horen.

  @Peet: LOL, kreeg het potje niet meer open dus heb het maar weggegooid 😀

 15. desiree

  Ik reageerde in het bijzonder voornamelijk op Juul…
  Jouw ervaren is gewoon vreselijk KL#TE en daar had ik geen persoonlijk aangesproken gevoel bij mbt mijn eigen werk.
  Ik zou net zo woedend zijn en me vreselijk bedonderd voelen.
  Daar ga ik helemaal in mee, deze debielbezorger is gewoon een ongelooflijke asshole, iemand die zo aan mijn deur zou staan zou ik niet eens meer binnenlaten.
  Ik zou de bestelling niet eens meer aannemen!!! Het bedrijf waar je het gekocht hebt zou ik duidelijk maken dat de betreffende bezorger niet meer voor je deur hoeft te staan een 2e keer en dat je je geld terug eist als het niet anders kan dan zo.
  Je hebt meer mogelijkheden dan ze je willen voorhouden hoor!
  Maar toen kwam juul’s story erachter aan en toen waren het ineens alle bezorgers in het algemeen kreeg ik het gevoel. En dan maak ook ik de meest absurde dingen mee en dat moest er schijnbaar even uit.
  Ik ben ook maar mens… :((
  😡

 16. @Desiree: ikke begrijp 😀

  Overigens kwamen ze de bestelling terughalen en hadden we al geld terug gevraagd, dus daar kon ik niet meer mee dreigen 😉

 17. Je hebt van die mensen die altijd direct oordelen zonder dat ze iets weten. Vreselijk is dat. En het zou allemaal zo anders kunnen.
  Goed dat je een klacht hebt ingediend. Ben benieuwd of daar nog antwoord op komt.

 18. en ik heb die bezorger niet meer terug gezien, zelfs geen briefje in mn brievenbus van we komen een andere keer.. dus waarschijnlijk was het niet eens een pakketje voor mij, en dat zou kunnen want ik verwacht(te) niets. ik wilde niet alle bezorgers over een kam scheren, maar dit was écht te erg voor woorden, en inderdaad, hij had alleen maar hoeven zeggen wie hij was. en als iemand na drie keer bellen niet opendoet, dan ga je toch gewoon weer? daar zijn die briefjes toch voor? de reactie van deze meneer de bezorger was meer dan belachelijk. ik mag toch zelf weten of ik mn deur open doe of niet?!! begrip voor het drukke werk en de rare mensen achter de deur, natuurlijk, maar ik deed alleen maar niet open. meer niet! mijn recht! toch?!

 19. wat een eikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft