Tour de Misere

De Tour de France verloor al veel charme aan overmatig veel dopinggebruikers. Maar nu lijkt de directie van de Rabobank ploeg de Tour eigenhandig verder de nek om te draaien:

“Klassementsleider Michael Rasmussen is woensdagavond door de directie van de Rabobank-ploeg uit de Tour de France gehaald, omdat hij  de interne regels van de Nederlandse formatie heeft overtreden. “Hij heeft meerdere malen gezegd waar hij aan het trainen was en dat bleek niet te kloppen”, zei een aangeslagen directeur Theo de Rooij woensdag in het hotel van de Raboploeg.” Verder ..

Let wel, hij was voor aanvang van de Tour niet bereikbaar voor dopingcontroles en was daar al voor bestraft met een boete en enkele maatregelen. Maar omdat hij ergens anders onbereikbaar zat te wezen dan waar men dacht dat hij onbereikbaar was geweest, wordt hij per direct ontslagen en uit de Tour gehaald.

Vraag me af of dat niet een wel erg rigoreuze maatregel is. En zou iémand na de stapels perikelen nog wel lol in de Tour de France beleven eigenlijk?

Comments (9)Previous

Treiteraar zonder leven?

Next

Vriendschap en depressie

9 Comments

 1. Ze kunnen de hele Tour beter stoppen voor dit jaar. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 2. Lennard

  De ‘administratieve’ fout van Rasmussen is ‘m te vergeven. Maar het lijkt nu opzet. Niet vertellen waar je zit, daarna blijkt ook nog eens dat hij niet in Mexico maar in de dolomieten zat. In Italie, het land van de dopingartsen…

  Rasmussen heeft het voor zichzelf verpest. De Raboploeg heeft het enige juiste gedaan. In een tour vol dopingperikelen een liegende en ongeloofwaardige renner eruit gezet.

  Ik baal er wel stevig van. Het had zo mooi kunnen zijn. Maar ja, als ze wisten waar hij zat en hij voor controle bereikbaar was geweest, had hij dan ook zo goed gefietst??

  En omdat iedereen daar over twijfelt is z’n ontslag terecht.

 3. Het blijft een vreemde geschiedenis. Gisteravond werd gezegd dat hij onder druk van de bewijzen had toegegeven dat hij niet in Mexico was, vandaag hoor ik weer dat hij in de Deense pers weer beweerd daar wel geweest te zijn en onrechtvaardig behandeld te zijn.

  Het maakt mij verder niet zoveel meer uit, of hij nu de boel bedonderd heeft of dat hij opgeofferd is omdat de directie van ploeg en/of Rabo bezweken is voor de druk vanuit de organisatie van de TdF en de (vooral Franse) media veranderd niet veel aan mijn mening dat het sportieve feest dat de tour zou moeten zijn voor dit jaar toch echt wel over is.

 4. Overal waar geen geld in omgaat is de sportiviteit vaak erg ver te zoeken…
  Tja,Ik geef nix om tour de France dus het zal mij een biet wezen..

 5. en door die tour moeten mijn kinderen al de hele vakantie lang sesamstraat missen ook 🙁

 6. Ik ga maar mee met lennard, nadat mijn vader me al van hetzelfde standpunt overtuigd had. Vind de Tour verder niet veel meer aan zo. Lijkt me ook dat de winnaar zich nogal dubbel zal voelen, echt een leuke overwinning wordt het niet meer :/

 7. desiree

  Ik vraag me af of de druk ook zo hoog zou zijn geweest als het een Fransman was geweest…
  Ik heb soms het idee dat de tourorganisatie de tour liever terug geeft aan de ‘Fransen’…

  Maar eerlijk is eerlijk, ik ben het eens met de beslissing die is genomen.

 8. Persoonlijk denk ik dat de Tour maar moet stoppen – het gaat niet meer om de sport…

 9. Keeske de Vlaming

  Hoog boven het peloton zweven de aasgieren rustig op de winden. Angstig kijkt een renner omhoog…. Hij moet plassen, maar als gezien wordt waar hij plast, bestaat de kans dat ze er een “sample” gaan opnemen.
  De renner wachtte ongeduldog tot hij voorbij de franse papavervelden was…
  Dáár ging hij zeker niet plassen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft