Heavy Metal als handicap

In Zweden is het een heavy metalfan gelukt zijn muzikale voorkeur officieel te laten classificeren als een gebrek en zodoende recht te krijgen op een uitkering. Verder ..

Overigens werkt deze metalfan in deeltijd maar ook daar heeft hij vrijstelling gekregen om bijvoorbeeld concerten te bezoeken, als hij die tijd later maar weer inhaalt.

“Wat mankeer jij?” “Ow, ik ben heavy metalfan …”

Comments (28)Previous

Vriendschap en depressie

Next

Anti-spam dingskie

28 Comments

 1. desiree

  Dan vraag ik mij af wie hier nu gestoord is… ;))
  Iedereen die niet van Heavy Metal houdt is dus duidelijk gestoord!
  Doe mij maar een bakkie ~o)

 2. Bijzonder. Omdat hij bij zijn vorige baan ontslagen werd wegens teveel afwezigheid mag hij nu zijn gang gaan. Vreemd. En dan hebben we het alleen nog over bordenwasser, ik bedoel: die man kan niet eens een fatsoenlijke baan nemen omdat hij geobsedeerd is met heavy metal. Als hij nu zo goed speelde dat hij daar zijn brood mee kon verdienen, maar nee, hij gaat bordenwassen om aan zijn geld te komen. En nu krijgt hij dus nog een aanvullende uitkering. Ok, je kunt zeggen: hij kan ook gewoon uitkering trekken en niets doen behalve Metalmuziek maken, maar hij wil tenminste nog parttime borden wassen, maar toch blijft het een vreemd verhaal… πŸ™‚

  (Ps. blijf ik soms weer in je spamfilters hangen? Had op je bezorger-verhaal gereageerd, en nog ergens, maar kan het niet meer terugvinden…)

 3. Of andere fans er nu wel zo blij mee zullen zijn dat het als gebrek gekwalificeerd is betwijfel ik enigszins. Zou je trouwens als fan van andere muziek ook zo’n briefje kunnen krijgen? (ik ken trouwens artiesten waarbij het fan er van zijn in mijn ogen een veel betere reden voor een dergelijke verklaring oplevert)

 4. mack

  Ik wist al veel langer dat dat een gebrek was. Een gebrek aan muzikaliteit.
  Maar AC/DC blijft geweldig.

 5. Een officiele erkenning is leuk, maar nu kan het dus ook op anderen gediagnostiseerd worden.. hop, van ADHD naar ZweedseMetalFanAandoening, nog even en de pharmacie springt er lustig op in met pilletjes en zalfjes(in het zwartpaarse doosje)

 6. Ik ben al bijna mijn hele leven punk/metal/gothic fan ……… vandaar dat ik voor 100% afgekeurd ben!!! :-&

 7. Vreemd verhaal..
  Ik ken wel wat muziekanten die zelf spelen en optreden ..
  Maar of hun baas vrijstelling geeft om?
  Dat betwijfel ik… snipperdagen gaan eraan..en smorgens vroeg weer bij de baas staan..

 8. Hahahaha dat is pas echt ziek zijn ja. Ik heb echt met die jongen te doen lol

 9. En dat gaat weer ten koste van de echte invaliden…

 10. Gek

  Ik heb seksgerelateerde dwangneuroses. Kan ik daar een persoonlijk budget voor krijgen??

 11. Stefan

  “Ik wist al veel langer dat dat een gebrek was. Een gebrek aan muzikaliteit.
  Maar AC/DC blijft geweldig.”

  @ Mack: Een gebrek aan muzikaliteit… En dan de band die het minst muzikaal is binnen het metal-genre bestempelen als zijnde geweldig.

  Volgens mij heb jij een gebrek… :d

 12. mack

  Nou Stefan, ik vind Metal best leuk hoor, maar muzikaal in de zin van “die hebben opgelet bij muziekles” kun je het echt niet noemen hoor.

  En hoezo is AC/DC minder muzikaal dan Motorhead?

 13. Stefan

  Ik heb nooit beweerd dat AC/DC minder muzikaal is dan Motorhead, maar je noemt duidelijk twee kenmerkend niet zo muzikale bands in het metal-genre.

  Nooit iets anders gehoord? Heel veel metal is gebaseerd op klassieke muziek, maar ja… Heel veel mensen kunnen niet goed door het specifieke gitaar-geluid heen luisteren om dat te horen.

  Ik speel zelf al zo’n 20 jaar in metal-bands en dat is een stuk moeilijker dan de gemiddelde top 40 meuk, die ik in tien seconden mee kan spelen.

  Niet voor niks worden metal-gitaristen vaak verkozen in gerenomeerde bladen als beste ter wereld. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.guitarworld.com/ of http://www.guitarplayer.com/ en je zal zien dat de meeste verwijzingen als het gaat om kwaliteit richting metal-gitaristen gaan.

  Maar ik kan het natuurlijk mis hebben…

 14. @Desiree: ~o)~o)~o)~o)

  @Wenz: er zal wel meer aan vast hangen, mag ik tenminste hopen. Anders is de muziekfan er niet bepaald mee gebaat vrees ik .. Ik heb je niet in de spamfilter gezien maar moet bekennen dat ik inmiddels op 400 spammerds per dag zit en dan zie ik de serieuze commentaren soms niet goed dus wellicht heb ik ze per ongeluk in de grote afvalbak gegooid? πŸ™

  @Frans54: Frans Bauer? πŸ˜‰

  @Mack: de meest virtuoze muzikanten vindt je bij metal terug, heb je zelf wel zo goed opgelet bij muziekles? πŸ˜‰

  @Kurai: verhip, ik heb geen ADHD maar een The Police verslaving! πŸ˜€

  @Leegnest: straks krijg je nog Blues met een vleugje reggae op recept πŸ™

  @feex: zo is het doorgaans maar wie weet komt er een kentering πŸ˜‰

  @Mannie: even melden bij het UWV, kiken wat die ermee doen πŸ˜‰

  @Chantal: in dit geval denk ik dat het eerder ten koste gaat van de doorsnee muziekfan.

  @Gek: wie weet, eerder is een rechtzaak aangespannen door een zwaar gehandicapte mijnheer die zijn pb gebruikte om speciale prostituees te kunnen huren. Hij won wel… (Hoewel jij misschien eerder risico op TBS loopt ;))

 15. Gek

  Als dat staat voor Tegemoetkoming Betaalde Seks dan neem ik daar genoegen mee… πŸ˜‰

 16. @Cinner: Ik hoefde niet op te letten, ik was immers voor Elvis dus de leraar begreep dat ik het begrepen had.
  Gek trouwens wat je zegt, laatst zei een jazzmuzikant tegen me dat de meest virtuoze muzikanten jazzmuzikanten zijn. En ik geloofde hem ook nog.

 17. Stefan

  @ Mack: Vandaar dat heel veel metal-gitaristen ook in jazz-combo’s spelen. Of andersom natuurlijk…

  Hier twee mensen die volgens jou bij muziekles niet goed hebben opgelet:

  http://www.youtube.com/watch?v=1NYLF8IKivM

  http://www.youtube.com/watch?v=bJqM1hE6t8k

  Inderdaad, de virtuositeit is ver te zoeken… :-“

 18. Ik kijk vanavond Stefan, nu geen tijd maar ik neem aan dat het top 40 baggeraar Mark Knopfler en top 40 aanrotzooier Eric Clapton zijn

 19. @Cin: ík heb het niet gezegd (en voor wat je denkt kunnen ze geen proces beginnen nietwaar)

 20. Stefan

  Nee Mack, Mark Knopfler en Eric Clapton hadden in mijn ogen nooit een gitaar in handen moeten krijgen. Buiten dat spelen die ook geen metal, dus ik naam dat hun wel opgelet hebben…

 21. Stefan

  naam = neem aan

 22. @Gek: zou eens informeren bij de WMO πŸ˜€

  @Mack: jij zou een briefje kunnen krijgen wegens Elvis-fan zijn πŸ˜‰ Enneuh, ik wil niet beweren dat er niet meer muzieksoorten zijn die zijn goede muzikanten kent hoor, niet metal-fans zijn alleen vaak zo makkelijk metal af te doen als niet muzikaal waar ze natuurlijk bedoelen dat het hun muzieksmaak niet is πŸ™‚

  @Frans: dacht ik hardop? πŸ˜€

 23. @stefan: Ik heb ze geluisterd en dat is inderdaad erg goed en virtuoos. Ik vind vooral in dat eerste filmpje knap hoe ze dat drumstel immiteren met hun gitaar.

  Maar als dit heavy metal is (en dat is het) dan ben ik dus ook heavy metalfan. Ik was een beetje in de war met trash-death-napalm-metal denk ik. Zoals slipknot en cradle of filth.

 24. @Cin: mij in de afvalbak gegooid?! *Huilt tranen met tuiten* Ja, ik vrees van wel.
  Maar met zoveel spam is het wel begrijpelijk, dus je bent vergeven. b-)

 25. Gelukkig, ik slaap toch al zo slecht steeds. Het anti-spamdingskie werkt vrij aardig hoewel.. nog steeds wel wat spam. Nu zo’n zestig per vier dagen.

 26. Stefan

  @mack: Toch hoor ik mij Slipknot en Cradle of Filth ook de nodige virtuositeit, bij Slipknot vooral het drumwerk (hoewel er 2 percussionisten meespelen) en bij Cradle of Filth het gitaarwerk en de structuren van de nummers (klassiek/opera-achtig met veel dramatiek).

  Heel veel muziek is in mijn optiek op hetzelfde gebaseerd, ik kan een nummer in 10 verschillende stijlen spelen en het als herrie laten klinken maar ook als een gevoelig akoestisch stuk. Het is een kwestie van instrumentkeuze (en geluid) wat mensen doet denken dat het herrie is.

  Zoals ik al eerder zei kunnen (of willen) mensen vaak niet naar een bepaald gitaargeluid luisteren, waardoor het automatisch als herrie bestempeld wordt.

  Wat vind je bijvoorbeeld van virtuositeit in een geval als dit:

  http://www.youtube.com/watch?v=LNQpLFns-CA

 27. Dat vind ik te ver gezocht. Ik heb niet de indruk dat iemand het opvalt als een van de bandleden er een paar noten naast zit. Gitaar mag van mij best als die John Denver klinken. Ik hou van eenvoud in muziek. Gewoon een mooie melodie en niet teveel gedoe erom heen.
  Pink Floyd bijvoorbeeld vind ik veel te ingewikkeld terwijl ik weet dat je die toch beter goed kunt vinden wil je een beetje serieus genomen worden als muzikale autoriteit.

  Maar ieder moet natuurlijk draaien of spelen wat-ie mooi vindt. Mevrouw Mack is gek van Dream Theater, dat zijn ook van die virtuozen, maar veel te ingewikkeld voor mij. Ik hou best van hardrock maar dan zijn het vaak wel de bekende nummers. Ace of Spades, Paranoid, enter sandman, en Jump van Van Halen vind ik klasse. Maar dat vinden de meeste hardrockfans al te commercieel.
  Meer nog hou ik van gewone rockers als the Golden Earring of Three doors down.
  En van Elvis natuurlijk maar dat is logisch…

 28. Misschien ook een verschil tussen alleen muziek luisteren of zelf ook muzikant zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft