Valkuilen

Pffff, onderhand is het een onderdeel van mijn persoonlijkheid geworden geloof ik: de neiging om mezelf volledig voorbij te rennen. Een van de rode draden in dit log, telkens onderwerp van goede voornemens en steeds weer donder ik toch weer in die valkuil.

Hoewel, er is wel iets veranderd. Voorheen storte ik me op het een en kwam van alles anders niets meer terecht. Nu maak ik wat meer plannen en lijstjes, probeer mijn aandacht te verdelen en gebeurd van alles maar een beetje. Ander resultaat, maar uiteindelijk net zo min tevreden eigenlijk. Krijg langzamerhand het gevoel dat ik wel meer doe maar het amper nog bewust meekrijg. En al die halve resultaten schiet ook niet bijster op.

Tijd om even adem te halen dus.

Heeft u valkuilen waar u al een half leven telkens weer in valt?

Comments (12)Previous

Spam Karma

Next

Politie niet nodig

12 Comments

 1. Ik heb moeite om dingen rustig te doen en te luisteren naar mijn lichaam… als dat stop zegt, ga ik door…

 2. ik ga binnenkort scheiden van mijn valkuil ;p

 3. webloggen 😉

 4. Ik zal wel rustig aan moeten doen nu, mijn leesbril is gesneuveld dus werk (boekhouding) zit er op het moment niet in. Vandaag of vrijdag hoop ik op het telefoontje van de brillenboer dat hij weer heel is maar dat houdt wel in dat ik het hele weekend mag inhalen wat nu niet lukt.

  Een leesbrilletje bij kruidvat? Dat gaat niet werken, ik zit met (stevige) min-glazen en mijn leesbril is alleen maar ‘minder-min’ en de goedkope leesbrilletjes zijn er alleen maar in plus.

  Dus hou ik mezelf ‘rustig’ met af en toe wat logs lezen, op (relatief) grote afstand van de monitor en niet meer dan 10 minuten per ‘sessie’ om te voorkomen dat ik blijf zitten met een hoofdpijn van hier tot Tokio.

  Moraal van dit verhaal? Als je wat rustiger aan moet doen…. Gooi je leesbril tegen een stenen vloer, sucses verzekerd.

 5. Volgens mij is mijn valkuil door het zelfde figuur gegraven als de jouwe, lijkt er in ieder geval sprekend op.

 6. Heeft u valkuilen waar u al een half leven telkens weer in valt?

  Ja, maar ik geloof dat ik ze nu wel aardig weet te ontwijken. Nu maar hopen dat dat me blijft lukken 🙂

 7. Mijn grootste valkuil is die waarbij ik zelden neen kan zeggen, gewoon omdat ik de mensen tegen wie ik neen wil zeggen, niet wil kwetsen. Met als gevolg dat ik dan toch doe wat ik eigenlijk niet wou doen en er een minderwaardig gevoel aan overhoud.

  ps : Zou u mijn link in je leesvoerlijstje willen aanpassen? Ik ben niet meer bij angelfire.
  Groetjes, Anne

 8. Valkuilen genoeg..
  ik noem ze hoogte en dieptepunten.
  Maar komt op hetzelfde neer.
  Eigenlijk.

 9. Jazeker, teveel snoepen en snaaien terwijl ik weet dat ik dan ‘s avonds misselijk ben. Maar het is allemaal zo lekker …….:-w

 10. Keeske de Vlaming

  Sodeju, wat een productie weer, de laatste dagen, CINNeR!
  QED, zou ik bijna menen, of denken.

  Mijn valkuilen? Ik zal er zeker een aantal hebben, maar ik zal met warmte over mijn grootste drie spreken: mijn kinderen.

  Ik laat bij wijze van spreken dus zo goed als alles uit mijn voormalige Rotterdamse handen pletteren, als zij ergens mijn assistentie bij nodig hebben. Verhuizen? Verbouwen? Even wat voorschieten?

  Ja hoor, is het enige antwoord dat past in deze valkuil tot de derde macht

  :):):)

 11. @Chantal: klinkt bekend ..

  @Kurai: dan heeft het ergens nog iets heel positiefs 🙂

  @beeobee: welnee, dat is een belangrijke sociale funcie vervullen 😉

  @freek: ik ben op zoek gegaan naar mijn leesbril maar helaas, ik heb er geen. Ontsoken ogen voldoen ook maar dat is ook weer iets he. Ik hoop toch maar dat je snel je bril terug hebt en het inhalen mee gaat vallen.

  @frans: kunnen we hem die schep niet afpakken!

  @Arlo: ha, dat gaat je volgens mij heel goed af. Kan ik nog een voorbeeld aan nemen 🙂

  @Anne: oew, dat heb ik alleen nog bij bepaalde mensen. Een vriendin noemde het onlangs een teveel aan beschaafdheid .. Link is trouwens aangepast, mooi log geworden!

  @feex: hoe val je in een hoogtepunt dan?

  @Leegnest: LOL, dat is een valkuil waar de halve bevolking in past geloof ik 😉

  @Keeske: ben vele malen prouctiever geweest tot een paar maanden terug, ik probeer weer een beetje bij te benen 😉 Enne, lieve vaders hebben automatisch minimaal een valkuil in de familie vrees ik 😀

 12. @Cin: scheppen afpakken schijnt ook heeeel vermoeiend te zijn, ik denk dat ik een lekkere bank danwel bed in die kuil ga zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft