Vrouwendingskie

Hier volgt een vrouwenverhaal-omdat-ik-even-een-ei-kwijt-moet. Dus mannen, wees gewaarschuwd!

Nog maar een oude beha rijk waarvan de beugel ook nog brak van de week, moest ik er vandaag wel aan geloven: op beha-jacht. Dat klinkt erg en dat is ook erg! Sowieso is een beha een onding om te dragen als het niet alleen voor de sier is. Met mijn maat is er dan nog eens amper iets fatsoenlijks te krijgen wat niet meteen aan bejaarden doet denken. Dan moet dat spul allemaal gepast en loop je het risico bont en blauw door prikkende beugels en te strakke bandjes weer tevoorschijn te komen.

Deze keer verliep niet minder erg dan andere keren. Beha-met-vulling blijkt zwaar in de mode en alles wat maar naar groter neigt ligt er volledig uit. (Het beperkt wel weer het vele passen maar toch, ook dat heeft zijn nadelen). Na me een ongeluk gezocht te hebben vond ik wel wat maar bij het passen zat het toch niet je-van-het. Dus verkoopster erbij want die heeft er verstand van nietwaar. Niet waar. Ze was er een van de beha-met-vulling en de-pest-aan-iedereen-die-dat-niet-nodig-heeft type, dus gaf ze me ronduit baggeradvies. Het kwam er op neer dat ik met mijn formaat borsten (en ik ben ook weer niet een Lola Ferrari hoor) me er maar bij neer moest leggen dat een beha per defenitie niet past(?). En deze zat dan wel niet helemaal goed, hij stond prachtig hoor (yeah RIGHT). Vrouwen!

Enfin, gelukkig liep er een verkoopster van mijn formaat rond die er net een dag werkte dus nog nergens verstand van had maaaar toch precies wist wat ik zocht en .. het ook vond! Twee verschillende exemplaren, prachtig passend en ook nog mooi, zie je wel dat het best kan. Bij de kassa hebben we nog een beetje lacherig staan afgeven op haar collegae (welja, ook wij krijgen wel eens last van de kift). En ik kan er weer een tijdje tegen aan…

Wat is uw ‘moeilijkste’ kledingstuk?

Comments (20)Previous

Aantrekkelijk ..

Next

Stereotype

20 Comments

 1. Raar dat fabrikanten (of de zaken die die dingen vervolgens aan de man vrouw moeten brengen) zich er ter dege van bewust zijn dat groter in is gezien de vele goed – maar kunstmatig – gevulde exemplaren, maar dat ze kennelijk geen interesse hebben voor wie die extra vulling van nature al niet nodig heeft. Verhaal over die eerste verkoopster doet me trouwens denken aan die “staat u prachtig” reclame van de een of andere brillenboer.

  Kledingstuk waar ik de meeste moeite mee heb zijn broeken: lang in combinatie met erg mager schijnt voor de meeste zaken ook commercieel niet interessant te zijn. (ondanks de verhalen over toenemende aantallen mensen met overgewicht schijnt dat trouwens voor een maatje groter ook nog steeds te gelden)

 2. Wat nou de Viva, de Linda en andere meuk. Ik lees de Cinner om de vrouw te begrijpen 😉

 3. desiree

  Alle jassen/vesten/blousen/truien met een ingezet ceintuur.
  Met dit lange lijf komt het zodanig hoog te zitten dat het lijkt alsof ik zwanger ben…
  Niet leuk als je iets vlots en taillerends wilt kopen, vooral als de taille met mijn volle maat langzaam maar zeker gaat ontbreken.
  Broeken met mijn lengte en maat is ook een crime.
  Alleen mijn werkbroek zit tot nu toe goed, die worden ook op opgegeven maat gemaakt 😀

 4. Ik draag weinig beha,s heb ze maar eens in de maand nodig.
  Heb ook wel wat met vulling liggen,maar trek het nooit aan
  It isn.t me.
  Lastige kledingstukken.. eh, ik denk broeken… daar doe ik iets langer over dan de andere kledingsstukken.

 5. Joke

  Ik herken het drama helemaal. Maar sinds een aantal jaren heb ik een piepklein speciaalzaakje gevonden waarvan de eigenaresse én weet waar ze mee bezig is én niet ongevraagd komt binnenlopen, maar het netjes eerst vraagt én eerlijk zegt wat niet goed zit én die ook nog eens geen belachelijke prijzen vraagt. Zo ben ik daar voor niet al te veel geld (wat ook weleens anders is geweest…) binnen no time geslaagd.
  Ik kan precies zeggen wat ik zoek, ze rommelt wat in de rekken, komt met tien mogelijkheden aanlopen en klaar is kees! Ideaal :d

 6. Gelukkig zijn borsten groter dan ballen 😉

 7. Keeske de Vlaming

  Wij denken niet dat wij moelijke kledingstukken hebben…
  Ik sta wél bekend om totaal niet kloppende combinaties te maken/verzinnen, waar destijds mijn nu ex-vrouw en dochter smakelijk om hebben gelachen.
  Nu solo heb ik dat nog wel eens, maar houd het dan maar eenvoudig…

  Wat ik wel moeilijk vind is het feit, dat na een warme periode, als ik lekker op slippers en met een korte broek gebanjerd heb, weer aan de sokken, schoenen en een lange broel moet.

  b-)

 8. Leuk toch, die welvaartsproblemen, want dat is het toch een beetje.
  Ik heb nooit echt moeite met kleding, ik ben heel snel tevreden.

 9. Ik heb het best wel moeilijk met het kiezen van rokken. Ik grijp altijd naar lange broeken omdat ik die het lekkerst vind zitten. Rokken vind ik moeilijk omdat ik steeds iets wil dat mijn buikje wat camoufleert.

 10. @Frans45: ik vermoed dat daar ook de vrouw met complex een rol speelt. De maten zijn er namelijk volop, ze worden alleen lang niet altijd ingekocht of besteld. Lang en mager, ken meer mensen die problemen hebben daar fijne kleding op te vinden. Eigenlijk helemaal vreemd gezien de dunne look die de modewereld beheerst.

  @Beeobee: LOL! Misschien moet ik voor een papieren versie gaan 😉

  @Desiree: net zo merkwaardig als bij frans eigenlijk, hoe lang lezen we al dat de bevolking steeds langer wordt. Maar alles er op aan passen ho maar.

  @feex: oew, geen prikkende beugels en afknellende bandjes voor jou. Hoewel ik erg tevreden ben met mijn maten, kan ik daar erg jaloers om worden 🙂 Broeken heb ik ook altijd problemen mee.

  @Joke: woeaaaah, dat is helemaal grandioos. Nooit meer verhuizen 😀

  @Henk van s tot s: dat is sec niet altijd zo hoor 😉

  @Keeske: ik schijn ook niet altijd zo goed te combineren, een lichte kleurenblindheid maakt dat ik wel eens enthousiast wil worden van kledingstukken die blijkbaar niet samengaan 😉 Kledingsgewijs hou ik wel van de winter juist, veel leuke verpakkingen waarmee makkelijk te camoufleren is 😀

  @Renesmurf: nou, je moet ondersteuning der specifieke lichaamsdelen niet onderschaten hoor, dat is van levensbelang! 😉

  @Anne: buikjes zijn gezond, die mogen best gezien in een mooie rok 🙂

 11. Al jaren draag ik sloggi bhs. Overal lekker zacht. Niks opvullen, opduwen of wat dan ook.

 12. Tja, bh’s… volgens mij zijn de afgelopen jaren alle maten veranderd. (Of ik heb grotere tieten gekregen, dat kan ook…:d ) ‘t is tegenwoordig dus soms best lang zoeken voor ik iets vind. En ook ik moet die gevulde dingen niet, ben al gevuld genoeg. Stomme trends allemaal. Ik wil gewoon een leuke bh! :((
  (Kortom, I feel for you 😉 )

 13. citrientje

  misschien moest je er maar een heleboel bij een postorder bestellen op je gemakkie pas en dna terug sturen. Lekker rustig. Zelf doe ik het niet want het bestellen gaat wel, maar terugsturen is niet je van het hier dus ligt er nogal wat wat nooit gedragen word. Hema is mijn favoriet met de behaa.

 14. @Rian: die worden hier niet gek veel verkocht en heb ze nog nooit gezien met beugels? (alleen de sportbeha maar dat werkt niet echt voldoende)

  @Peet: Tnx! 😀

  @Citrientje: dat terugsturen is echt een ramp ja, daarom doe ik het steeds maar niet. Bij de Hema kan je weer niet passen en meestal thuis kan ike r weer mee terug. De V&D wil nog wel eens wat leuks hebben.

 15. Liesan

  schoenen met stip op een en daarna inderdaad die onvolprezen beha

 16. “Dus verkoopster erbij want die heeft er verstand van nietwaar. Niet waar.” -> Ghahahaha. 😀

 17. Ik kan het me slecht voorstellen. Misschien even een foto ter verduidelijking?

 18. @Liesan: schoenen, kan ook zo rampzalig zijn.

  @Wenz: 🙂

  @Mack: misschien ook niet? 😉

 19. Ik had met m’n eerste BH ook problemen want ik wist echt de maat niet en moest ik zo’n verkoopster met handen en voeten duidelijk maken hoe groot de borsten van m’n vrouw zijn 🙂
  ik kwam uiteindelijk wel met de juiste maat thuis:d

 20. @hansplugin, met voeten ook nog, dat had ik wel willen zien *grinz* Knap dat het wel gelukt is trouwens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft