Stereotype

Loop ik net tegen een ‘Korte cursus klaarkomen’ aan, blijkt de cursus dan ook wel het enige korte te zijn. Zelfs voor masturbatie wordt een voorspel aangeraden wat werkelijk van alles en nog wat zou moeten behelsen, van in bad gaan tot smeren met bodylotion (‘langzaam en aandachtig’ he!) tot een erotisch verhaal lezen. En dan wel aanraden het vaak te doen omdat rust roest en oefening kunst baart enzo. Je zou geen tijd meer hebben om nog naar je werk te gaan op die manier. Vanzelfsprekend is de site volledig gericht op vrouwen, volgens mij heeft geen man ooit het advies gekregen zoveel voorspel op zichzelf toe te passen.

Sexuele revoluties en moderne tijden ten spijt, vrouwen worden wat sex aangaat nog altijd behoorlijk conservatief gepotretteerd geloof ik. Vrouwen die aangeven te gaan voor sex in plaats van het bedrijven van liefde, ontvangen onmiddelijk een uitnodiging van een willekeurige passant want ja, een vrouw die sex wil, wil dat natuurlijk met iederéén nietwaar. Biecht je op bisexueel te zijn droomt menig man al weg in trio’s waar niet zij maar hijzelf middelpunt van de belangstelling is. Onlangs las ik weer het aloude ‘sex op de eerste date is natuurlijk ok, máár ik heb toch iets meer respect voor vrouwen die de boot even afhouden’. En vrouwen met uitdagende kleding vrágen er natuurlijk om, waar ik nooit hoor dat die man in de lift bepoteld mocht worden omdat hij wel een erg korte spijkerbroek aanhad (een kleine groep homosexuelen daargelaten misschien).

Wat is dat toch dat dat stereotype beeld van de vrouw de wereld maar niet uitgaat?

Comments (12)Previous

Vrouwendingskie

Next

Kerk herdenkt homo's niet

12 Comments

 1. “En vrouwen met uitdagende kleding vrágen er natuurlijk om, waar ik nooit hoor dat die man in de lift bepoteld mocht worden omdat hij wel een erg korte spijkerbroek aanhad”: Een paar reclamemakers doen anders hun uiterste best dat te veranderen (de liftmonteur van een cola reclame, de reclame die suggereert dat als je als man die ene deo gebruikt je het prima vindt door iedere vrouw die in de buurt is besprongen te worden – die aan de andere kant door het gezicht dat de mannen erbij trekken dan wel weer een stereotype neerzet van de man die altijd wel wil en daar eigenlijk juist op uit is).

 2. Waarom hebben mensen überhaupt vooroordelen? Daar begint het probleem al mee. We hebben op alle gebieden vooroordelen. Ik geloof dat we er mee moeten leren leven.

 3. Stefan

  de reclame die suggereert dat als je als man die ene deo gebruikt je het prima vindt door iedere vrouw die in de buurt is besprongen te worden – die aan de andere kant door het gezicht dat de mannen erbij trekken dan wel weer een stereotype neerzet van de man die altijd wel wil en daar eigenlijk juist op uit is

  Is dat niet zo dan? 😕

 4. Een paar reclame mensen doen hun best dat te veranderen? oh.. is dát de bedoeling van die reclame? goh… let’s talk about real life, guys!

 5. desiree

  Heeft met nog heel veel taboes te maken.
  Hoeveel vrouwen praten met vriendinnen over klaarkomen?
  Hoe je moet of kunt klaarkomen?
  Ik praat daar in ieder geval niet zo heel erg makkelijk over met anderen behalve mijn partner dan.
  Een ander geval is dat statistisch een flink percentage vrouwen niet kunnen of niet weten hoe ze moeten klaar komen.
  Dat een gedeelte van de vrouwen alleen wilt klaar komen gestimuleerd door de man en dat een gedeelte niet weet hoe ze moeten klaar komen bij een man.
  Daar schijnen mannen statistisch qua percentage heel wat minder moeite mee te hebben… De weinige mannen die niet kunnen klaar komen heeft meestal te maken met een fysieke onmogelijkheid en deze komt weinig voor omdat daarmee voortplanting wordt uitgesloten en dus ook genetisch doorgeven van afwijkingen.
  Vrouwen kunnen zonder klaarkomen een heel land bevolken, dus evolutionair nooit interessant geweest…
  De sexuele revolutie stelde voor de vrouw niet veel voor, als ze geen zin had was ze tenslotte frigide als de man zijn zin niet kreeg…
  Echte revolutie zal nog moeten komen denk ik :d
  😡

 6. Ik wil wel eens s,avonds laat lekkere mannenlichaamdelen op t.v zien..
  Waar blijven de webcamboys..Ach… ik lig er niet wakker van,

  Heb al moeite met afscheid te nemen van dat maandelijkse eitje.. mannen hebben bij zaadlozingen meer plezier, en ja geloof wel iets van 14 miljoen cellen dat ze erbij produceren..
  Sexualiteit verschil / beleving zal blijven tussen man en vrouw..
  Ergens maar goed ook ,anders waren we hermafrodieten, of de aarde al eerder uitgestorven door overbevolking .
  Sex kán goed zijn, en hoe goed bepaal je zelf!

 7. Keeske de Vlaming

  Sodeju, CINNeR, wat een onderwerp.

  De stereotypen…dat is er in eeuwen ingebrand. soms letterlijk. Dat stuffen wij natuurlijk niet in een paar decennia uit, he?

  Mijn lieve moeder was nog van die orde, als ik het zo mag uitdrukken; en dan is dat één generatie. Ik vrees, dat het nog wel wat eeuwen zal duren….

  En dan spreken we over de plaats in de samenleving zowel als over sexualiteit…

  🙁

 8. @Frans54: de vrouw neergezet als trien die al hysterisch wordt van een beetje deodorant, lijkt me niet echt een geweldige verandering 😉 Vrees dat de verandeing met die reclame alleen is dat ook de man onzeker dient te worden over uiterlijkheden als beharing, wallen en pukkels. Maar het geeft een kleine verschuiving in stereotype misschien 🙂

  @Pascal: welja, omdat vooroordelen er nu eenmaal zijn moeten we er maar mee leren leven. Zo wordt het nooit wat met die sexuele revoluties natuurlijk. Dan maar een idealist, afbreken die vooroordelen 🙂

  @Stefan: LOL Dat is geen stereotype maar een waarheid als een koe 😀

  @Juul: dat krijg je er nou van, overspoeld door reclame stapelen we de vooroordelen gewoon op 😉

  @Desiree: we zijn nog nooit zo preuts geweest als na de sexuele revolutie geloof k 😉 Maar denk dat dat ook bijdraagd, het feit dat vrouwen het zelf als taboe ervaren.

  @feex: hear hear, misschien een gat in de markt om webcamboys.nl te starten ;p)

  Dat er verschil in sexbeleving zal blijven geloof ik meteen, maar het wordt zo eenzijdig overtrokken altijd. Hoeveel vrouwen zijn er wel niet die best makkelijker over sex zouden willen doen, maar dat achterwege laten omdat het not done is.

  @Keeske: ok, daar zit wel wat in. Verandering verloopt vaak traag en wat dat aangaat zijn ‘we’nog niet zo lang bezig idd. Ik dacht altijd dat ik te laat geboren was, maar misschien is het een eeuw te vroeg? 😉

 9. @Stephan: die reactie riep bij mij een reactie en een nieuwe vraag op die ik maar in een apart logje heb verwerkt.

 10. Tja Cinner, dat vraag ik mij ook wel eens af. We zitten al in een redelijke ontwikkeling maar deze gaat naar mijn idee nog vrij langzaam. En zoals Keeske al zegt, dit stuf je niet zomaar uit.

 11. @Frans: het is Stefan, niet Stephan 😀

  @Leez: soms denk ik wel eens dat we weer stilstaan of een klein stukje terug in de tijd gaan?

 12. Het zal nog wel een generatietje of wat duren. Over duren gesproken. Durex heeft een paar leuke speeltjes. Niks voorspel. Zo klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft