Straatmuzikant auditie

“De PvdA in Rotterdam wil dat het stadsbestuur audities gaat organiseren voor straatmuzikanten. Er wordt in de binnenstad nu veel herrie geproduceerd door lieden zonder muzikaal gevoel.” Verder ..

Raadslid Richard Moti vindt het maar niks al dat gekrakeel zo op straat, het moet wél een beetje klinken. Dus zou hij een toetsingscommissie in het leven willen roepen met ‘mensen uit de wereld van kunst en cultuur’ waar de straatmuzikant eerst even netjes auditie komt doen. Het hoeft niet te klinken als Bach of Mozart, maar wel dusdanig dat het past in de publieke ruimte waar gespeeld wordt. Het zou zó uit de koker van het CDA kunnen komen! En blijkbaar heeft mijnheer Moti niet bedacht dat mensen die fantastisch kunnen spelen wel een betere auditie kunnen bedenken dan die voor straatmuzikant.

Overigens raakt onze politicus verderop wat in de war. Verborgen motief blijkt het tegengaan van zakkenrollers te zijn die veelal samen met een straatmuzikant opereren. Zodra de journalist hem er op wijst dat mooiere muziek meer potentiële slachtoffers van zakkenrollers kan opleveren, lijkt het plots geheel zijn plan niet meer te zijn maar iets wat aan kwam waaien en zegt hij “Misschien loop je met dit voorstel wel een groter risico dat mensen slachtoffer worden van zakkenrollers, ja. Dat is de andere kant van het verhaal. Als dat de uitkomst is, moet je het niet doen.”

Gelukkig, dat zal wel niet door de raad komen zo …

Comments (8)Previous

Prfftssts

Next

Gat in het universum

8 Comments

 1. Debbie

  Wat krijgen we straks, bepaalde kledingmaten voor protituees anders mogen ze hun beroep niet uitoefenen.
  Of een tv programma “so you wanna be a straatmuzikant”.
  Ik vind het belachelijk! Laat ze alsjeblieft lekken zingen/vals krijsen, ze dragen bij aan de cultuur van nederland.

 2. Ik heb altijd al gezegd dat we de politiekmensen maar in Toomler moeten laten spelen en Raoul Heertje, Jan-Jaap van der Wal, Theo Maassen e.d. het land moeten laten regeren.

 3. de orgeldraaiers zijn de volgende..
  Alhoewel een kledingscode wel iets is..
  Bilnaden zouden verboden moeten worden!:-?

 4. Keeske de Vlaming

  Volgens mij……
  Volgens mij……

  …roepen ze maar wat!

  * We moeten bang zijn, omdat er terrorisme is (met dit woord erin, heb je kans dat de CIA of zo hier op de site langskomt: Oei, oei, Keeske de Vlaming…gevaarlijke naam!).
  * We moeten bang zijn, omdat er onvoldoende bescherming tegen terrorisme zou zijn
  * We moeten bang zijn voor goed spelende straatmuzikanten, wat dat zijn de meest linke.

  Enne, die gitaar….? Zou dat géén bomgitaar kunnen zijn?

  *Zucht*

  Volgens mij……
  Volgens mij…….
  ….Roepen ze maar wat…

 5. Tja, hier in Leiden heb je veel last van Bulgaarse kindermuzikanten, die door hun ouders aan het werk worden gezet, en waar de politiek weinig tegen kan doen. Maar het principe: hoe beter de muzikant, hoe groter de kans bestolen te worden, dat vind ik wel weer een sardonische glimlach waard. Heeft kwaliteit dus toch een prijs.:d

 6. @Debbie: nou ja, dat is wel weer erg enthousiast (sommige krijsen als een mager speenvarken ;)) maar we zijn het wel eens ..

  @Erwin: LOL Kweetutniethoor, met Theo en Hans aan het bewind krijgen we wel erg rigoreuze taferelen denk ik. Raoul heertje daarentegen zou ik misschien wel op stemmen 😉

  @feex: ik zie niet veel bilnaden meer de laatste tijd en de bouwvakkers hier zien er best goed uit. Zou de commissie al in het leven geroepen zijn stiekem? 🙂

  @Keeske: precies, helemaal des CDA dus :((

  @Jaco: valt dat niet onder kinderarbeid of kindermishandeling dan?

  Wel frappant eigenlijk, dat de politicus aannam dat dieven per defenitie geen goede muzikanten kunnen zijn.

 7. Haha, ja… zou kunnen.. en met suxes.
  Het vrouwlijk oog wil ook wat!
  Meer spieren i.p.v bierbuiken!
  Een lekker strak kontje i.p.v de achterste decolletee.

  Zucht… het leven kan ook heel mooi zijn.:d

 8. @Cinner: nope. Van mishandeling valt niets te bewijzen, en aan kinderarbeid valt ook niets te doen, aangezien de kinderen als je het ze vraagt zeggen het uit vrije wil te doen en niet afhankelijk te zijn van het inkomen. Politiek heeft ook geprobeerd ze op de leerplicht te pakken, maar het zijn geen Nederlandse staatsburgers. Het enige dat de politie kan doen is ze te sommeren te vertrekken als ze te lang op één plek zitten. Jippie, dat werkt nog eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft