Dit was het nieuws

Pff, het is weer deprimerend allemaal vandaag. Griekenland gaat in vlammen op en de term ‘nationale ramp’ lijkt een understatement. En dan het vermoeden dat het om de meest onbenullige redenen zou zijn aangestoken, zo zouden er landeigenaren zijn die bossen in brand steken in de hoop meer kans te maken op projectvergunningen voor hun percelen(??). Er blijkt dat een tekort aan het ontstaan is (al is) aan maag-lever-darm-specialisten en natuurlijk is minister Klink in het geheel niet van plan er ook maar iets aan te doen. Een stukje verderop blijkt dat de helft van de ex-kamerleden stammende uit 2006 niet erg hard hun best doen een baan te vinden en waarom zouden ze ook, met een wachtgeldregeling van 6200 euro bruto per maand zonder sollicitatieplicht. Brood, rijst, melk en vlees worden flink duurder waarbij het duurder worden van rijst een redelijk absurde reden heeft: door groeiende export van electronica en kleding uit Azië zijn er te weinig containers over om rijst te verschepen(?). In Den Bosch slaan jongeren gewoon elkaar de hersens in. Zo kunnen we nog uren verder met alleen al het nieuws van vandaag ..

Absurd idealistisch zou ik willen zeggen, kan het nou eens niet wat vriendelijker, vredelievender, liefdevoller, gemoedelijker en aangenamer allemaal?

Maar dat zal er wel niet in zitten …

Comments (7)Previous

Eddy Zoëy en de Playboy

Next

Renovatie updeetje

7 Comments

 1. desiree

  Volgens mijn perspectief heeft de media die al deze vormen van ‘nieuws’ brengen niet echt zicht op wat werkelijk nieuws is…
  Als men werkelijk nieuws zou brengen zouden er heel andere berichten worden gerapporteerd.
  Wat men nu ons voorschoteld is alleen maar gericht op emotionele sensatie.
  Kortom men besteed aandacht aan de verkeerde zaken.
  3:-O

 2. Mick

  Tja, ik geef Desiree gelijk, maar toch … Je gaat toch wel nadenken over ‘het leven’, en de ellende die er is. Zowel ver-van-mijn-bed als dicht bij huis.
  En soms bekruipt me dan een rot gevoel: ik heb kinderen op deze wereld gezet?? :-l

 3. Niet zolang we geregeerd worden door ‘geld’ en ‘markt’ en ‘econimie’ vrees ik…

 4. Daar komen wij dus net vandaan, het bewuste stukje Griekenland… het is echt bizar.

 5. “Wouter Bos heeft ‘ja’ gezegd tegen Katja” en ook hier kun je goed nieuws vinden. En dan heeft afgelopen week een kerk in Lith gefungeerd als landingsplaats voor minstens 40 ooievaars. Mensen zijn nog steeds vindingrijk en creatief, en proberen elkaar te helpen. Er worden nog steeds mooie liedjes gemaakt, en veel ouders kijken nog steeds vertederd naar hun pasgeboren baby. In onze tuin zijn vier prachtige bloemen uitgekomen, en hoewel het in augustus al net herfst lijkt, heeft er de afgelopen avonden een prachtige maan aan de heldere hemel gestaan (misschien niet bij jullie vanwege de stofwolken 🙂 )

  Het is vast al eens gezegd: goed nieuws verkoopt niet, dus krijg je over het algemeen alleen maar ellende voor je kiezen. Het klinkt nu eenmaal interessanter om te zeggen: 10% van de brommerrijders komt in een ongeluk, dan: 90% van de brommerrijders rijdt schadevrij! Maar het is wel te vinden natuurlijk!

  ps. wat natuurlijk niet wegneemt dat het verschrikkelijk is wat er in Griekenland en de rest van de wereld aan de hand is.

 6. @Desiree: vroeger had iets nieuwswaarde naar gelang de zeldzaamheid en belang van het gebeurde, tegenwoordig zit daar teveel commercie in verweven denk ik ja. Hoewel dat niet zozeer maakt dat de nieuwsselectie meteen verkeerd is, het gaat nog steeds om gebeurtenissen die plaats vinden en belangrijk zijn. Maar we worden nogal overspoeld en ongetwijfeld steeds vaker om de verkeerde redenen.

  @Mick: zo’n gevoel hou ik er ook an over soms en ik heb geen kinderen (maar het beinvloed mijn beslissing deels)

  @Rian: en dat zal alleen maar erger worden vrees ik ..

  @Adriana: jee, dat moet indedaad bizar voelen. Ik zal u zo even bezoeken.

  @Jaco: die ooievaars heb ik ook gezien ja, schitterend gezicht (en een hoop vragen opwerpend, waarom zaten die beestjes zo mooi opgesteld met evenveel afstand tussen elkaar?). Dankjewel, geeft een iets fijner perspectief: er gebeuren ook nog veel goede dingen in de wereld gelukig.

 7. Persoonlijke ruimte? Of een hogere macht?;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft