Renovatie updeetje

Vermoeid doch voldaan ging ik vanochtend naar bed met het idee dat ik fijn zou slapen, tenslotte hebben de mannen de achterkant van de flat bereikt en zouden ze aan de andere kant beginnen met hakken en slopen. Jammer maar helaas, na een uurtje werd ik wakker om erachter te komen dat ze de twee verdiepingen boven de slaapkamer onder handen aan het nemen waren! Ergens kreeg ik behoorlijk zin een potje te gaan janken, maar ik was er simpelweg té brak en té moe voor. Leve paracetamol met codeïne – vooral de codeïne – die ik toch maar misbruikt heb om nog een klein beetje onrustige slaap te krijgen.

Maar goed, nog twee weken dan zijn ze weer bij ons aanbeland en hebben we het ergste denk ik wel achter de rug (ok, het portiek en het trappenhuis komen ook nog aan de beurt en we zijn al gewaarschuwd voor de stofbommen die dat gaat opleveren, maar toch, dat is niet direct in huis). En ik moet zeggen, de voorkant is al onnoemelijk verbeterd. Het oogt stukken mooier dan het verrotte hout wat voor kozijn plachtte door te gaan en het isoleert vele malen fijner dan het verzakte enkel glas. Uit nood hebben we – vooral vriend eigenlijk – wekelijk alles tot het laatste hoekje en kiertje moeten opruimen en schoonmaken en eenmaal klaar is dat eveneens genieten van de bovenste planken gebleken. Ondanks de herrie, stof en stank er omheen voel ik me al meer thuis dan voorheen.

Verder hadden we nog een mazzeltje, de groen-geel doorzichtige balkonplaten op onze flat lijken het rustigst en het fijnst te ogen. Aan de overkant komt felpaars te hangen en een blok verder .. neonroze!

Enfin, al met al wordt het wel wat dus. Ook al vrees ik dat mijn lichaam hierna ook aan renovatie toe is…

Comments (15)Previous

Dit was het nieuws

Next

Zo gaat dat ..

15 Comments

 1. desiree

  Als ze straks in het trappenhuis bezig zijn en je vreest een stofbom effect, voor je deuren en ventilatieroosters vochtige doeken leggen/hangen zolang het stof nog rond dwarrelt.
  Dan waait het er niet zo maar door voor die momenten.
  En dan kun je nog even blijven genieten van al het schoon 🙂
  Van de winter zit je er warmpjes bij en is het hoop ik helemaal over.

  Is die wijk van jullie straks niet met zulke kleuren zichtbaar vanuit de ruimte 😮

 2. Stefan

  Is die wijk van jullie straks niet met zulke kleuren zichtbaar vanuit de ruimte

  Dat neon-roze waarschijnlijk wel, ik had de bouwvakkers al gewaarschuwd dat wanneer wij die kleur zouden krijgen het balkon er dezelfde dag nog vanaf gesloopt wordt door mij. ;))

 3. desiree

  Stefan is dus niet het type dat het allemaal door een roze bril wenst te zien … =))

 4. Alles komt goed. Alles komt altijd goed.

 5. pfff, lekkere boel daar, maar er lijkt inderdaad (groengeel) licht te gloren aan het einde van de tunnel. Blij dat je je alweer wat meer thuis voelt.

 6. @Desiree: zoiets willen we wel proberen. Alleen hebben we geen flauw benul wanneer wie nou precies wat komt doen (zolang het niet in huis is, is het ineens niet belangrijk ofzo), dat maakt het wat lastig. En denk inderdaad dat we goed op de kaat zijn gezet ;))

  @Rian: Alles wil ik weer niet zeggen, daar ben ik net teveel pessimist voor vrees ik 😉 Maaaaar hier zal ik achteraf waarschijnlijk meer om moeten lachen dan nu ik er middenin zit.

  @Jaco: Klinkt als ziekelijk licht aan het eind hahahahaha :”>

 7. Lennard

  Hou vol! Op een dag is het voorbij……

 8. Neonroze? Bestaat daar geen wettelijk verbod op ofzo? Dat kunnen ze toch niet menen? 😀 Groen-geel-doorzichtig klinkt bijna hemels, ten opzichte van neonroze. Om van de vreemde lichtinval maar niet te spreken… nodig je Jehova’s Getuigen in je huis uit*, zit je daar in een poef-achtig roze licht met ze. 😛 😉

  *Theoretisch is alles mogelijk.

 9. Die kleuren lijken wel lichtgevend, als ik dat zo lees..
  Nou ja.. dan heb je ook geen lamp nodig?:d

 10. Jah joh CiNNeR, die fluoriserende kleurtjes van die balkonplaten is hartstikke trendy meid! (grijns)

 11. @Lennard: waarheid als een koe 🙂

  @Wenz: Ze zijn allemaal deels doorzichtig, wat de lichtval nog spectaculairder maakt vermoed ik zo 😉

  *Nee nee, zelfs in theorie is dat in huize CiNNeR niet mogelijk! 😀

  @feex: omdat het doorzichtig is, geeft het zelf geen licht (gelukkig!) maar in de zon valt het goed op allemaal.

  @Twennie Five: Monthy Pyton Fan zeker? (Always look on the bride side of live!)

 12. citrientje

  grin ik kom ff bij jullie springen tussen de flats, krijg ik kleurentherapie.

 13. Stofbommen. Ik ga al piepend ademhalen bij het woord alleen al.

 14. @Citrientje: zou even wachten tot alles klaar is 😉

  @Cornette: vandaag was dan ook meteen de dag ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft