Zo gaat dat ..

Het is wel weer handigheid troef hoor hier. Er staat nu iemand van beneden naar boven de ramen te poetsen met een chemisch spulletje. Resultaat: achtergebleven smeerzooi is van de ramen af, in plaats daarvan ligt er nu een waas van druppels overheen??!!

Maar goed, dat valt nog best mee. De eerste flat stampten ze pinnen in het dak voor een veiligheidslijn, maar vergaten de gaten te dichten. Zal die bewoner raar opgekeken hebben toen hij thuis kwam van zijn werk en het plafond inclusief water in zijn bed lag (serieus, hij heeft verdere renovatie geweigerd tot hij een goede vergoeding zou krijgen en zag zich verplicht een rechtzaak aan te spannen).

De bewoners van de eerste flat hadden sowieso de pech de éérste te zijn. Niets paste waardoor de eerste bewoners zo’n twaalf uur opgescheept zaten met bouwvakkers in huis. De ramen bleken te laag waardoor er snel wat verzonnen moest worden om een centimeter of dertig te ovebruggen tussen raam en vensterbank. Balkonhekjes waren de verkeerde kleur (zeker niet fel genoeg) en nabestellen gaat blijkbaar niet zo snel, waardoor ze vier maanden zonder balkon zaten. Let wel, de balkondeuren waren voor de veiligheid dichtsgespijkerd dus zaten ze meteen ook vier maanden zonder mogelijkheid iets open te doen in woonkamer of keuken. Voor de bouwvakkers ter plekke ook feest, de steiger was maar twee plankjes breed en dat is weinig fijn werken.

Onlangs stonden ze bij het ene portiek asbest beplating weg te halen. Geheel in pak met masker enzovoort, het kan niet veilig genoeg zijn. Vreemd genoeg stonden ze nog geen meter verderop de ramen te vervangen, die gasten hadden nog niet eens een helm op!

Zelf waren we nogal verrast toen er met chemische troep werd schoongemaakt zonder waarschuwing vooraf. Alle ramen en luikjes stonden nog open en de binnenkant was dan ook geheel uitgebeten. Ok, die ramen gingen er toch uit. Maar het deed de atmosfeer in huis weinig goed. De mensen die hun was buiten hadden hangen zullen ook wel blij geweest zijn met zo’n grondige schoonmaakbeurt.

Kan nog wel even zo doorgaan maar allee, het punt is wel duidelijk vermoed ik ..

Overigens moet ik zeggen dat degenen die de ramen en kozijnen zetten echt 100% meevallen. Probleem lijkt meer in de tien bedrijfjes te zitten die voor alles anders zijn ingehuurd en nog nooit gehoord hebben van onderling afstemmen ofzo.

Comments (9)Previous

Renovatie updeetje

Next

Ook dat nog ..

9 Comments

 1. Keeske de Vlaming

  Bah, bah, wat een vervolgverhaal weer.

  Tien kleine onderaannemers, als er niet een tussendoor failliet gaat mag je hopen.

  Een lijdensweg, waarbij ik mijn goede humeur aanbied als pauzeplek….

  b-)

 2. de woningbouwvereninging moet toch ergens het geld mee kwijt 🙁

  hoop voor je dat alles ‘snel’ afgerond wordt..

 3. @Keeske: dat zal wel niet gebeuren dat failliet gaan, de woningbouw betaalt toch wel geloof ik .. (daar zit de kern van het kwaad! 😉 )

  @Kurai: Lullige is dat er binnen niets gedaan wordt omdat het budget op was. Ondertussen is er een monster(lijk) glazen gebouw in aanbouw voor .. de woningbouw inderdaad. Midden in de stad, het mag wat kosten :-w

 4. citrientje

  jemig wat een domheid daar zakt mijn bek van open.

 5. desiree

  Ik heb eens een renovatie meegemaakt in een flat, en dat doe ik nooit een tweede keer meer…
  Dan verhuis ik acuut naar een al gerenoveerde woning elders in the city.
  Verhuisleed is nog altijd tien keer beter dan renovatieleed.
  Kan me de situatie aardig inleven, had ik toen ook maar een ‘blog’ gehad om af en toe eens goed te spuien!
  Je bent al zo ver gekomen, nu nog de laatste periode in en dan een jaar gebruiken om al het renovatiestof en leed van je af te wassen
  😡

 6. @Citrientje: ja en dan te bedebnken dat het om een profesionele schoonmaker gaat..
  @Desiree: ah, je kent het helaas. Van te voren dacht ik erg optimistisch dat verhuizen erger zou zijn maar daar denk ik nu al heel anders over! Ik gebruik mijn log ook maar tijdelijk om van me af te pennen. Het is veel van hetzelfde maar het houdt de gemoederen zo bezig 🙂

 7. Pfffff. Alle respect voor jullie.

 8. Tnx! Nog maar even .. nog maar even .. (*klampt zich vast*)

 9. Intussen zou ik me afvragen of ze mij niet moesten betalen om er te blijven..
  Maar goed.. Ik begrijp dat je intussen al aardige bouwkundige kennis heb opgedaan…:d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft