Ook dat nog ..

Krap drie uurtjes geslapen werd ik plots letterlijk uit bed gedrild, alle tegelvloeren in het trappenhuis worden – natuurlijk totaal onaangekondigd – nu met drilboor weggebikt. Er zit zelfs geen logica meer achter, ze zijn hier gestart in de middelste flat(?). De buurvrouw die nachtdiensten werkt stond buiten zich maar ziek te melden, binnen horen we onszelf niet meer denken van het lawaai. Stofwolken zijn niet meer te overzien en een natte doek tegen de deur aanleggen lijkt nog weinig zinnig, aangezien binnen het stof uit de plinten trilt.

Leuke bijkomstigheid is dat het vandaag vrijdag is. De vloer gaat eruit, maar niemand heeft een clue wanneer er iets voor terug in de plaats komt. Oftewel dat bouwstof lopen we vanzelf wel mee naar binnen, is het niet vandaag dan hebben we zeker de rest van het weekend of langer nog de tijd.

Resultaat tot nog toe: medicijnen voor een week zitten al in mijn mik, verschillende ledematen opgezet, mijn huid jeukt als de tyfus en ik begin een levend schilderij van rood tinten te worden. Allergisch voor bouwstof, dan krijg je dat.

Inmiddels komen de achterlijke planningen, onaangekondigde werkzaamheden en langer durende overlast dan nodig zo mijn neus uit dat ik er een fikse mail tegen aangegooid heb. Voor een klacht en ook maar een claim.

Mocht iemand nog tips hebben hoe dat het meest effectief aan te pakken …

Comments (7)Previous

Zo gaat dat ..

Next

Dries dreigt

7 Comments

 1. Daarom woon ik zo heerlijk in mijn oude huisje. Hoeft niets aan te gebeuren.
  Hoewel ze het over een aantal jaar willen afbreken. Dat is dan weer minder.

 2. Als het allemaal niet zo gigantisch triest en belachelijk zou zijn, dan zou een titel ‘Lof der Zotheid’ helemaal niet misplaatst zijn boven je renovatielogjes. Ik kan je helaas geen tips geven wat betreft een claim, behalve dat je het zakelijk moet houden, en moet beschikken over een lange adem, vrees ik. Veel sterkte ermee, in ieder geval.

 3. desiree

  Ow ow, allergisch voor beton/bouwstof ondertussen?
  Na mijn meegemaakte renovatie hoef ik geen 3 gaten meer in het beton te boren of ik ben zo ziek als een hond en hoesten als een gek tot spugens aan toe met koorts.
  Ik wou dat ik iets voor je kon betekenen Cin, als ik dit lees snap ik niet hoe je het in die omstandigheden nog vol kunt houden…
  Welke achterlijke mongool gaat op vrijdag de tegels eruit werken terwijl er een heel weekend tussen zit???
  Dit begint te lijken op terroristisch terreur moet ik eerlijk zeggen…
  Ik zou hier niet de uitdaging meer van inzien om het nog vol te moeten houden.
  Maar dat is het enige wat er op zit.
  Dus nogmaals, hou vol Cin!!!
  😡

 4. Bouwstof. Zijn ze per ongeluk met isolatiemateriaal bezig? Kun je ook van die leuke bultjes van krijgen. Ik ben niet echt jaloers op je.

 5. @Erwin: ja dat is toch een aardig nadeel ..

  @Jaco: ja misschien dupeer ik mijzelf er meer mee dan de organisatie waar het om gaat. Nog maar even over nadenken en informeren.

  @Desiree: de allergie was er al maar het valt altijd weer tegen. Hoorde vanmiddag dat de tegels eind volgende week gezet zouden worden, ik hoop het maar! Begin nogal onogelijk te raken ..

  @Cornette: nee, zover ik weet wordt er alleen straks bij vervangen van de ramen achter iets geïsoleerd, probeer daar zo ver mogelijk weg van te blijven. Maar de stof is voldoende wel. Zelfs mijn post was doordrongen van betonstof en het trappenhuis lijkt wat op een maanlandschap.

 6. Ik ken dat de stof in je neusgaten, de betondeeltjes tussen je tanden…roept herrinneringen op.
  Bij mij is het andersom, sinds ik gehuurd woon, heb ik nergens geen last van…
  :((

 7. @Feex: daarvoor in een verbouwhuis gewoond?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft