Uitgelekt

Zoals tegenwoordig modern, is een deel van het begrotingsakkoord ruim voor Prinsjesdag uitgelekt. Dit jaar wordt niet eens meer de moeite genomen daar nog schande van te spreken geloof ik. Wie weet komt dat door de depressieve tendens van dit akkoord waar bezuinigen opnieuw hoog in het vaandel staat. Extra vreemd aangezien de economie nu in de lift zit en Nederland het Europees gezien toch het beste doet. ‘Het gaat stukken beter dus u gaat gewoon weer een stukje achteruit’ lijkt het devies.

Een punt kwam bijzonder eigenaardig op me over, namelijk: “In totaal bezuinigt het kabinet volgend jaar circa 1 miljard euro extra. Daar staat een extra lastenverlichting van circa 750 miljoen tegenover.” Dat klinkt als ‘ik pik dertig snoepjes van je in maar dat geeft niks, want je krijgt er vijf terug en dat is maar mooi extra'(??)

Verder blijf ik ook dit absurd vinden klinken: “Op de AWBZ wordt zo’n 600 miljoen bezuinigd. Het gaat onder meer om luxe ondersteuning voor ouderen, zoals hulp bij uitstapjes.” Natuurlijk, alles wat meer is dan thuis mistroostig afwachten of en wie er deze keer komt opdagen om hulp in huis te bieden is absolute luxe en dient rigoreus te worden afgeschaft. Stel je nou eens voor dat een senior per ongeluk nog eens een frisse neus kan halen nietwaar. Of zou men gedacht hebben dat het beter klinkt dan zeggen dat ‘er teveel gebruik wordt gemaakt van voorzieningen dus die geschrapt moeten worden’.

Anyhoe, ik ga de moeite maar niet nemen het akkoord verder op tafel te gooien. Het is een deprimerend akkoord wat staat voor achteruitgang, van een kabinet wat met elkaar opgescheept de vier jaar maar gaat uitzitten zonder dat een van de partijen werkelijk iets fatsoenlijks kan uitbrengen. En eigenlijk wisten we dat allang ..

Of ziet u nog ergens een lichtpuntje?

Comments (17)Previous

Dries dreigt

Next

Oeps!

17 Comments

 1. Oef… mijn baas bezuinigd ook als een gek (ziekenhuis) Alle extra’s verdwijnen, dingen die moeizaam zijn opgebouwd worden weer afgebroken. Ik word er een beetje treurig van. Alles draait om geld.

 2. Eh…
  * kijkt naar buiten en ziet de wolken hangen*

  Die uitstapjes zijn toch al beperkt tot ‘hooguit ‘buiten op eigen terras koffie drinken,Als dit dagelijks zou kunnen, zeker in de dagen dat de zon schijnt Sommigen komen echt nooit buiten, eenmaal binnen,en zoveel moeite kosten de kleine dingen ook niet.
  de zon is gratis, en buitenlucht gezond.

  ‘De gouden kooi” of gevangennis?
  combinatie van beiden als je afhankelijk bent van..Zorg en manegement

 3. Het enige lichtpuntje is het feit dat die hele zooi prachtige stukjes zoals deze oplevert.

 4. @Pascal: in combinatie met zorgverzekeraars die steeds meer macht krijgen en een Ab Klink die alles maar laat waaien omdat hij zo’n fan is van zijn eigen systeem, is het ook om behoorlijk somber van te worden [-(

  @Feex: het zou ook gaan om dingen als een bioscoopbezoekje maar ook boodschappen doen. Inderdaad van beide wat en leuk is anders.

  @Cornette: :”>

 5. Ik wil best meer betalen, zeker als het gaat om de oudere in ons land (die het land weer opgebouwd hebben na de oorlog). Maar ik geloof niet in het systeem. Het geld komt altijd weer ergens anders terecht. Meestal bij zinloze subsidies.

 6. Patrick

  We krijgen tweeëntwintigeneenhalf snoepje terug, maar dat is inderdaad nog steeds minder dan dertig..

 7. Of ik ergens nog een lichtpuntje zie?

  Euh nope lady. Ben het helemaal met je eens en ik snap er ook geen worst meer van, maar ik probeer me er niet al te druk om te maken want veranderen kan ik het toch niet.

  Ik krijg er alleen maar een maagsweer van als ik me er druk over maak en dat gun ik ze niet daar in Den Haag.

 8. @beeobee: maar zoals het er nu uitziet betalen we meer en krijgen ouderen alleen maar minder, de onzinnige subsidies nog daargelaten 🙁

  @Patrick: wiskunde is nooit mijn sterkste kant geweest merk je wel 😉

  @Twennie Five: Als je je er tegen de verkiezingen aan maar druk over gaat maken dan 😀

 9. heel heel treurig, maar helaas is dat wel de manier waarop ze het doe:
  Politiek: ‘Je moet werken tot je 70ste!

  Mensen: ‘Protesteer!’
  Politiek: ‘Okee, je moet werken tot je 67e. Jullie hebben gewonnen!

  Mensen: ‘Joepie! We hebben gelijk gekregen en gewonnen!’
  Waarheid: ‘Nee we hebben 2 jaar verloren, en dat was hun inzet al die tijd’

 10. Lennard

  Er staat: Ik pik 100 snoepjes en geef er 75 terug. Da’s net iets minder erg dan dertig pikken en er vijf terug geven…..

 11. Ik weet dat je PVDA aanhangt Cinner, maar sta je nog achter deze partij als je ziet wat er de komende jaren weer bezuinigt wordt, aan de ene kant, en aan de andere kant in bijvoorbeeld een oorlog wordt gepomt?

 12. @GoboE: ik vrees dat dat een trieste waarheid is ..

  @Lennard: jij kan zo de politiek in *herinnert zich ineens iets* 😀

  @Redstar: laat ik het er nu even op houden dat mijn enthousiaste getemperd is, er komt binnenkort nog een stukje over ..

 13. @ Cinner, oke, ik wacht het af 😡 In spanning:)

 14. @Redstar: wordt waarschijnlijk wel na Prinsjesdag als alles bekend is ..

 15. @ Cinner, Geen probleem.:x

 16. Ik heb zo het vermoeden dat de bezuiniging op “luxe” zaken in de AWBZ gemotiveerd wordt met “dat dit soort zaken onder de WMO valt en dat gemeenten dat maar moeten regelen. Dat zal er dan wel weer in resulteren dat gemeenten bedragen in de pot overhouden omdat het toewijzingsbeleid nogal krap is en dat dan “omdat er geen beroep op gedaan wordt” maar voor algemene doeleinden aanwenden (het kabinet wil trouwens toch al de gemeenten meer vrijheid geven bij de besteding van gelden en minder fondsen voor een vooraf bepaald doel naar de gemeentes laten gaan. Zodat de gemeenten zelf kunnen bepalen hoeveel er in welk potje gaat. Ik vrees met grote vreze voor de gevolgen daarvan)

  Opvallend vond ik trouwens dat er gelekt wordt bij het leven maar dat bij het vragenuurtje vragen over de gelekte informatie afgedaan werden met “daarover kan pas gediscussieerd worden als de volledige plannen op Prinsjesdag bekend zijn, vooralsnog zijn het slechts geruchten en heeft het geen zin (ik verstond bijna “heb ik geen zin”) hierover vragen te stellen of discussies aan te gaan”.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft