Rust

Die klap op mijn hoofd gister heeft mijn hersens iets harder geschud dan gedacht dus ondanks de rotzooi om me heen, laat ik Рmede onder bedreiging van lieve vriend Рde boel toch maar eventjes de boel. En nu valt mezelf pas goed op dat ik wel vaak z̩g dat ik rustig aan zal doen maar (mijn omgeving gelijk heeft en) ik het zelden ̩cht doe. Niet dat ik zoveel doe op een dag maar de pogingen mezelf te slopen zijn eindeloos merk ik nu wel. Zelfs nu mijn lichaam wel ontzettend uitdrukkelijk aangeeft niets te willen, kost het me onnoemelijk veel moeite niet toch wat te proberen.

Enfin, het lukt simpelweg niet dus wie weet, leer ik nu eens de verheven kunst van het echte rust nemen ..

Hoe zien uw rustmomenten er uit?

Comments (24)Previous

Hersens geschud

Next

Beetje politiek

24 Comments

 1. desiree

  Wijsheid komt met de jaren zeggen ze… 3:-O

 2. ik kom het meeste tot rust ergens in een bos voor m’n tentje met een lekker biertje:d

 3. neem gewoon lekker die rust CiNNeR, als je echt rust neemt dan ben je er het snelst bovenop.

  Sterkte (met rust nemen 😉 )

 4. Lieve vriend moet je maar vastbinden… tegenwoordig mag dat in de thuiszorg..:d

 5. Je zult wel moeten, die rust nemen. Want als je wacht tot je lijf ‘ho’ roept, dan ben je te laat. Dan doet ie het gewoon niet meer.
  Mijn rustmoment is ‘s avonds een half uurtje voor ik naar bed ga. Dan installeer ik mij op de bank met een handjevol nootjes en een borreltje. Ik zet even de tv aan en kijk er even naar (HvN of P&W) Daarna stiefel ik naar m’n mandje. Dat is het fijnste moment van de dag.

 6. Boek. Glaasje wijn. Stilte of Ipod.
  In geen geval mensen.

 7. Frappant, veel rustmomenten gaan gepaard met eten of alcohol merk ik 😀

  @Desiree: en een mens is nooit te oud om te leren, zeggen ze ook. Dat moet toch in orde komen zou je denken 😉

  @Hans: dat klinkt best prettig ja.

  @GobboE: gekke uitdrukking eigenlijk, met niets doen kom je ergens op. je zou denken dat je er sneller bent als je er op klimt. Maar ok, dat schijnt bepaald niet beter te werken idd 🙂

  @feex: welja, breng hem even op ideeen 😀

  @Rian: ik ben niet anders gewend dat mijn lijf ho roept enzo, blijkbaar zei dat me vooralsnog niet zoveel. Maar het is me wel duidelijk dat het niet zo’n grandioze weg is om te begaan. Geeft HvN of P&W niet juist wat spanning zo voor het naar bed gaan? Ik zou vol gedachten naar bed gaan dan.

  @Cornette: ik lees veel voor ik naar bed ga maar ervaar ook dat zelden als rustgevend. Zou het ADHD zijn *grinz*

 8. citrientje

  op bed met de nintedo ds lite. Het spelletje three peaks en dan ff lekker Remy uit de score mikke. Jaaaa daar word ik pas echt rustig van.

 9. Het probleem is, dat ik die verplichte rusttoestanden, niet echt rust momenten kan noemen, omdat ik weet dat er nog zoveel moet gebeuren en dat er nog zoveel onrust in mijn binnenste zit. Daardoor kan ik ook niet tot rust komen, wat ook iedereen mag beweren of zeggen wat ik moet doen. Ik denk dat je pas tot rust kan komen, als je zelf je rustmoment vrij mag kiezen, als je zelf vrij kan kiezen, nou ben ik klaar om mijn rustmoment te kiezen.
  Wat me het dichtste bij zo’n rustmoment brengt is het lezen van een spannend boek. Als ik helemaal kan opgaan in het verhaal en alles om me heen kan vergeten. Als ik heel even weg ben geweest van mijn werelds bestaan. 🙂

 10. Tedje

  ‘s Middags na een uur of zes, in m’n hangmat op de veranda. Koud biertje erbij en dan wachten tot de zon ondergaat… Rustig de dag overpijnzen, en me bewust niet schuldig voelen over wat ik deze dag allemaal niet heb gedaan van m’n actielijstje.

 11. Rustmoment? Hahahahahaha! Uhm… 😕

 12. @Citrientje: LOL De meeste mensen zouden daar stikdruk van worden denk ik zo 😉

  @Anne: ja wellicht scheelt dat ook, verplicht rust werkt minder goed ..

  @Tedje: oef, dat klinkt als ultiem rustmoment. *Gaat op zoek naar een veranda met hangmat*

  @Adriana: u kent het ..? 😀

 13. rustmomenten genoeg, vooral als ik naar bed ga, onverwacht netjes op tijd voor iemand die net vrijgezel is, lekker om een uur of tien mijn bed in, en dan doormaffen tot de wekker gaat..

 14. Cinnepin! Pets! Zo, een klap voor je eigenwijze smoeltje erbij van mij. b-)
  RUSTIG AAN DOEN. Ja. Zo simpel als het klinkt, zo simpel moet het ook zijn. Als zelfs een CV-ketel op je hoofd niet genoeg is om je een dag niets te laten doen, dan weet ik het ook echt niet meer hoor. Ja, denken doet nu inderdaad wel echt zeer, hahaha.

  Maar toch, kijk uit, die hersentjes regelen je hele lijf en leven, ga daar met zorg mee om. Beterschap voor jou. 🙁

 15. Hè! Wat vervelend joh! Hopelijk komt alles snel weer goed. Je moet ewl zuinig zijn op dat hoofd van je. Daar zit veel te veel leuks & slims in! 😉

  Ik leef de laatste tijd toe van rustmoment naar rustmoment eigenlijk. En dat is vooral lekker in m’n bed liggen met een boek. Momenteel: ‘De schaduw van de wind’. Práchtig! 😡

 16. Hoe mijn rustmomenten eruit zien? Geen idee eigenlijk. Ik slaap dan meestal.

 17. *Volgens mij heeft Cinners vriendje nu wel rust*:-?
  Eh, of juist niet!:-”
  Maar goed.. het is hier wel ff rustig:d

 18. @Kurai: misschien juist omdat je net vrijgezel bent, lijkt me een vermoeiende periode ook en dan is een fijne nachtrust best prettig.

  @Wenz: welja, schud ze nog maar wat verder door elkaar! Enne, mijn hersens doen het toch al niet helemaal op en top dus erm .. nee, je hebt wel gelijk hoor. Ben me er wel bewust van dat ik het niet erger wil maken. Maar dan blijft rust nemen nog steeds een kunst.

  @Judith: dankjewel voor de complimenten! 😡 Inmidels is ons nieuwe bed er, wie weet kan ik nu wat makkelijker in bed blijven liggen 😉

  @Mack: in uw wakende periodes rent u voortdurend van hot naar her? Men beweert dat dat juist weinig gezond is (tja, ik begrijp het verder ook niet)

  @feex: LOL Juist niet geloof ik. Hij moet sowieso het zwaardere werk op zich nemen en mij in de gaten blijven houden. En ik schijn een vervelend patiente te zijn om mee in een huis te wonen (al is het maar omdat ik nietsodne ga compenseren met nog meer praten dan ik toch al doe hahahaha). Hier is het wel even rustiger ja, krijg koppijn van mijn beeldscherm nog steeds.

 19. Op dit moment in een hotel in Chiang Mai (Tailand) aan het rand van het zwembad 😉

 20. @beeobee: *Ikke Jaloers!!* b-)

 21. Whahahahaaaa!

  Zit je op mijn blog een beetje te reageren zo van doet rustig aan, wat lees ik hier????

  Is inderdaad heel gemakkelijk om zo anderen tot rustig aan doen te manen.

  Doe je een beetje rustig aan meisje? [proest]

 22. Gaat het nu weer een beetje?

 23. Eigenlijk is het nog hetzelfde als toen ik dit plaatste. Vrees dat ik langer nodig zal hebben op te knappen (chronisch ziek, de klap op mijn hoofd was bonus). Maar uiteindelijk ben ik wel de kunst van rusten aan het leren 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft