Beetje politiek

Mijn hoofd werkt nog niet geheel mee dus ondanks fijne politieke perikelen, wil het schrijven niet zo vlotten. Even wat gedachten ..:

– Mijn hemel, de helft van de VVD aanhang blijkt te bestaan uit mensen die weinig gezond verstand lijken te hebben. En daar zit een deel van in gemeenteraden?! Zou Wouter bij het zien van het VVD congres vandaag niet even achter zijn oren gekrabt hebben, nu de zijnen steeds meer macht richting gemeenten deligeren?

- Natuurlijk heeft Rita op dit moment zitten wachten, beter om geslachtofferd een partij op te richten dan vanuit baldadigheid. De persconferentie zal vast maandagavond plaatsvinden, wie weet snoept ze nog een beetje aandacht van Prinsjesdag weg nietwaar. Ook Mark zal welbewust de gok hebben genomen wellicht, die is er tenminste vóór dezelfde Prinsjesdag vanaf.

– Hoe vaak zouden de partijbonzen van de VVD bedacht hebben dat ze Rita toch beter hadden kunnen laten vallen in de tijd dat ze nog minister was?

– Het zal me benieuwen of Pronk nog gekozen wordt tot partijvoorzitter. Zijn voordeel: de overige kandidaten vormen een armetierig soepzootje. Maar op het laatste debat je partij beschuldigen van complotvorming en dolken in de rug is weer weinig stemmentrekkend.

– Vanzelfsprekend kreeg RTL al rap de miljoenenota in handen. “De maatregelen zoals beschreven in deze miljoenennota zijn bedoeld om bij te dragen aan een sterke samenleving. Een samenleving die mensen de ruimte biedt om hun eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen – voor zichzelf en voor elkaar. Een samenleving die mensen niet alleen de kans biedt het beste uit zichzelf te halen, maar ze daar ook daadwerkelijk toe uitdaagt en, indien nodig, bij ondersteunt. En die, als het niet anders kan, corrigerend optreedt. Op deze manier krijgt het wenkend perspectief van groei, duurzaamheid, respect en solidariteit voor zo veel mogelijk mensen inhoud.”

Helaas, tot nog toe zijn alleen de achteruitgang en bezuinigingen bekend gemaakt. Of zou dat hetgeen zijn wat ‘het wenkend perspectief (ziet u het al wenken?) van groei, duurzaamheid, respect en solidariteit’ inhoud moet geven?

In elk geval gebeurd er weer iets in de politiek. Maar of we er echt blij van moeten worden ..

Comments (11)Previous

Rust

Next

Het vergeetachtige volk

11 Comments

 1. desiree

  Allereerst is je vermogen tot schrijven nog zeer aanwezig, ziet eruit alsof je niet bent ‘weg’ geweest 😀
  Als tweede mbt de inhoud, ik word er ook niet echt gelukkig van, laat staan blij.
  Met het nemen van verantwoordelijkheden zie ik de vinger alleen maar wijzen naar de burger, ziek of oud maakt niet uit.
  Ik zie die vinger niet wijzen naar naar werkgevers en werkelijk kapitaal krachtigen om die zelfde verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van hun sociale verplichtingen tegenover diezelfde burgers en het bieden van zekerheden.
  Prinsjesdag is de dag geworden waarop men met draaien en kronkelen van woorden het volk wilt misleiden om harde en verregaande onsociale wijzigingen door te voeren die uiteraard niet direkt betrekking zal hebben op hen die het altijd goed hebben gehad en het altijd goed zullen houden.

 2. Die VVD klucht vind ik wel leuk en spannend. Pronk is om te huilen…

 3. De interesse in politiek is niet zo groot meer hier merk ik 😉

  @Desiree: jij raakt er ook mismoedig van dus ..

  @Pascal: nu afwachten of Pronk het ook echt gaat worden.

 4. ik vind het een vreemde zaak. Rita Verdonk vind ik erg extreem in gedrag en uitlatingen, ik denk dat Rutte terecht heeft gehandeld

 5. Mick

  Ik ben het met Desiree eens, evenals met GobboE .
  Ik word er ook zo langzamerhand mismoedig van, zo niet wanhopig … :-s

 6. desiree

  Frans heeft ook altijd politiek hoog zitten (of juist laag…), maar die schreef dat hij in de randstad was geweest zogenaamd ivm de verjaardag van zijn broer.
  Zal eerder de troonrede hebben doorgenomen en houdt waarschijnlijk zijn visie nog even voor zich 😉
  Net als de rest, even de adem inhouden.
  Stilte voor de storm heet zo iets toch? 😕

 7. Dat hele gedoe rondom de VVD was ergens wel lachen, maar Rutte heeft gelijk dat hij zich als een leider heft geprofileerd. Wat wel eng is, is het mogelijk aantal zetes Verdonk zou krijgen bij verkiezingen en mee zou doen met een eigen partij. 😡

 8. desiree

  Laat maar versplinteren die zooi >:)

 9. @Redstar: dat is nu en met grote haast gemeten. Na een tijdje als het nieuws is bezonken en Rita zich wat meer moet bewijzen zal dat zetelaantal weer een eind zakken denk ik. En dan heb ik ze liever bij gaar dan bij Geert (hoewel liever dat ze beiden niet kunnen bestaan maar dat zit er dan weer niet in geloof ik)

  @Desiree: Nadeel van erg grote versplintering is dat we steeds vaker een kabinet zullen krijgen met veel kleine partijtjes die teveel macht krijgen en een enorme compromiscultuur. Zoals dit kabinet waar ook niets wezenlijks uit naar voren komt.

 10. Overigens is inmiddels duidelijk dat ik op een punt ongelijk had, Rita bracht niet het verwachte nieuws van een nieuw op te zetten partij. Extra steekje nog richting VVD, men wilde haar binnen de VVD houden dus blijft ze vanzelfsprekend lid ..

 11. @Desiree: Ik ben inmiddels weer terug uit de Randstad en zal mij morgen verder vermoeien met de miljoenennota (na vandaag al een hoop geschreeuw – en weinig wol – aan te hebben moeten horen in een poging wat echt van belang is er uit te filteren). Met de troonrede bemoei ik me gewoonlijk niet: dat is meestal gewoon stuk reclame van/voor het kabinet dat door een slechte tekstschrijver van een slecht reclamebureau is geschreven en wordt voorgedragen door een ingehuurde kracht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft