Bang, boos en depressief

Tussen alle politieke perikelen door mag ik vast wel even mijn ei kwijt. En zo niet dan toch, tenslotte is het mijn eigen webstek nietwaar. Zal u maar wel op voorhand even waarschuwen: mijn emotionele leven heeft nogal de neiging sterk mijn fysieke toestand te volgen. En mijn fysieke toestand, die is niet best…

Helemaal niet best kan ik wel stellen. Weken tot een paar maanden aan een stuk verkassen in ons eigen huis, slecht tot veel te weinig slapen en voortdurend van ritme wisselen omdat niet ikzelf maar de woningbouw mijn uren ‘mocht’ dicteren, met een kutmatras op de grond slapen, de ene keer de moord stikken in de stof en de andere keer in de aggresieve middeltjes, wat prive zorgen en overmatig stress doen een mens geen goed, zeker een krakkemikkig mens als ondergetekende niet. De klap op mijn harses vorige week maakte het wel fabeltastisch af en was de spreekwoordelijke druppel blijkbaar. Mijn lichaam voelt niet als van mij maar als van een misplaatst, log apparaat wat voortdurend kortsluiting heeft.

Het maakt me verschrikkelijk kwaad eigenlijk. Kwaad omdat enkele lolbroeken besloten dat renoveren terwijl de bewoners met spullen en al nog in huis vertoeven, weinig problematisch is en daarmee dit jaar voor me verknoeide en mijn gezondheid een flinke rotschop hebben gegeven. Kwaad omdat het die lolbroeken werkelijk geen zak interesseert verder en nog kwader dat daardoor nog eens extra wat dingen misliepen met alle consequenties vandien. Wellicht onterecht en kinderachtig maar desalnietemin kwaad omdat de gedachte heerst dat er heel wat moois tegenover staat en we daar blij van ‘moeten’ worden, terwijl het gevoelsmatig nog niet erg opweegt tegen het totaal in de prak liggen.

Het maakt me ook verrekte onzeker en soms wat angstig. Tenslotte is mijn lichaam opnieuw extra onbetrouwbaar geraakt en zou zomaar kunnen besluiten dat ik geen spierkracht nodig heb als ik net een trap af probeer te komen of een gloeiendhete pan in mijn handen heb. Bang ook dat ik deze terugslag niet helemaal teboven ga komen, er zijn eerdere terugslagen geweest waar ik een en ander aan over gehouden heb. En soms gewoon bang, omdat het naar is als er van alles steekt, zeurt of slecht werkt en ik ook geen superwoman ben.

En het maakt me bij tijd en wijle gedeprimeerd. Het is verstandiger om er lachend, gierend en brullend doorheen te huppelen maar er zit toch een grens aan waar je nog om kan lachen nietwaar. Momenteel heb ik het weinig naar mijn zin met mezelf in elk geval.

Maar goed, zoals gezegd wordt mijn emotionele toestand nogal beinvloed door mijn lichamelijke staat. En dat gaat altijd weer over en zal ook nu wel gebeuren. Alleen vannacht nog even niet ..

Comments (24)Previous

Prinsjedag!!

Next

Jan Peter Potter en de preconceptiezorg

24 Comments

 1. Goed waardeloos zo… ik hoop dat het wel wat beter voor je wordt. Dan doet Prinsjesdag er ook geen goed aan. Sterkte!

 2. Dankje. En moet zeggen, Prinsjedag en Algemene Beschouwingen geven ook weer veel afleiding die ik wel kan gebruiken.

 3. Ik ken de deprimerende werking van een langzaam (en soms niet zo langzaam) achteruit gaand fysiek maar al te goed. In de jaren voor de transplantatie mocht ik ook keer op keer constateren dat iets dat een paar maanden eerder nog wel lukte niet meer mogelijk was. Soms knapte dat wel weer wat op als het weer beter werd, zomers voelde ik me bijvoorbeeld meestal beter dan ‘s winters, maar er bleef altijd wel een achteruitgang over. Wat dat betreft is een transplantatie trouwens niet alleen maar voordeel: ik zou er niet meer geweest zijn zonder de transplantatie maar moet daardoor wel weer een groot deel van dat proces opnieuw doormaken: na de transplantatie kon ik, ondanks een hoop blijvende beperkingen, veel dingen weer wel heel langzaam gaan diverse zaken opnieuw achteruit, deels ook door de bijwerkingen van de te slikken medicijnen.

  Hoewel ik er meestal op een andere manier mee omga kan ik me dus prima voorstellen hoe jij je onder dit soort zaken voelt. Helaas kan ik ook niet meer voor je doen dan dat begrip tonen en je toewensen dat met het einde van de verbouwing je extra klachten ook weer verdwijnen, dat je misschien zelfs ontdekt dat het klimaat in je woning na die verbouwing zodanig verbeterd is dat het zelfs je al langer bestaande klachten een beetje verminderd door b.v. minder vocht, kou en/of tocht.

 4. Ik wens je veel sterkte en je weet wat ze zeggen over krakende wagens.

  En niet met gloeiend hete pannen de trap af lopen. Dat doet trouwens niemand, waarom zou jij dat wel moeten?

 5. Marijke

  Sterkte meid!
  Ik herken dit verhaal wel van als ik weer eens een heel slechte periode van achteruitgang had en ik me geen raad wist van hoe ik daar dan weer mee omgaan moest.
  En ik verzette me hevig en vocht ertegen net zolang totdat ik bedacht dat ik me er beter bij neer kon leggen en meestal werkte dat een stuk beter.
  Jij hebt gewoon een rottijd achter de rug en je lichaam kan dat niet aan; ik denk dat je jezelf de tijd moet gunnen om van deze periode te herstellen en dat is niet leuk.
  Ik wens je heel veel sterkte en geduld toe.

 6. desiree

  Het moment van ‘de man met de hamer’.
  Als je al je logs op een rijtje zet met wat je de afgelopen maanden aan renovatie perikelen over je heen hebt gehad naast alles wat je in het ‘normale’ leven al te verduren hebt ben je al die tijd nog bijzonder sterk geweest!
  Wees lief voor jezelf, probeer echt lekker te rusten/slapen (als je kunt).
  [[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[ knuffel 😡 ]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

 7. Je mág hier je ei niet kwijt, je móet (nou ja moet moet…) maar daar heb je toch een weblog voor?

  En gedeprimeerd raken als het een na het ander tegenzit lijkt me niets meer dan normaal. Misschien gewoon maar per dag proberen te bekijken, de hele zooi? Dat helpt mij soms als ik me depri voel.

  Heel veel sterkte!

 8. Ik ben weer terug hier hoor, was je een kwijt.

 9. ik hoop dat je snel weer wat meer rust krijgt en dan zul je je ook snel weer beter gaan voelen.
  Wat een rot situatie zo zeg

 10. je bent een moedige vrouw. Ik heb mega bewondering voor jou, menigeen had allang het loodje gelegd, dat mag ook wel eens gezegd worden Cin!

 11. citrientje

  balen joh dat je zo rot voelt, ik hoop dat je helemaal de oude word als alle ellende voorbij is en dat je er niks aan over houd.

 12. Ik snap wat je bedoeld, toen we nog een koopwoning hadden, hebben we er 10 jaar over de renovatie gedaan, de binnen en buitenkant. electra en water ook.
  Het scheelt zeker dat we er zelf voor kozen, maar toch.. met kleine kinderen is het leven niet ideaal, en de renovatie gebeurde met tussenpozen.Een flat.. ja dat is groter, nou ja de renovatie van het gebouw. en alles tegelijk.. ook raar dat er geen ruilwoning was…
  maar goed, nu alles voorbij is komt de vermoeidheid, zul je altijd zien, een logisch gevolg.. denk ik.
  :-s

 13. Wat heb ik toch een lieve lezers! Het gaat alweer wat beter bij daglicht en mijn hart luchten hier heeft me ook wel goed gedaan. Ik moet gewoon leren loslaten en me erbij neerleggen. Iets wat ik moeilijk kan maar een stuk gezonder zou zijn, al is het maar mentaal. Doe rustigjes aan nu eindelijk, heb zelfs de Algemene Beschouwingen aan me voorbij laten gaan. Het was even zo’n nacht om te overstromen en dan is zo’n weblog fijn om te spuien 🙂 Het is een beetje veel om op iedereen te reageren, dus bij uitzondering doe ik het even zo. Dankjewel voor de support allemaal! :x:x:x:x

  @Mack: LOL, zou ik dát verkeerd doen? 😉

  @feex: tien jaar!? Ook kies je er zelf voor, lijkt me slopend!

 14. Ik heb met je te doen. Zou een oerschreeuw een beetje helpen ? :((
  Of doe je dat al regelmatig ?

 15. Hmm, ik ben blij dat je weer een beetje boven Jan bent, maar het is ook een heftige tijd geweest. Daarnaast ben je (voor zover ik je ken uit je logs) ook iemand die zich mee laat slepen in toestanden (wat niet altijd slecht óf goed is trouwens). Dus ik kan me er wat bij voorstellen.
  Ik kan weinig meer zeggen dat ook deze situatie minder wordt: elke situatie heeft pieken en dalen en niets blijft hetzelfde, dus ook deze hier. Maar dat is een wat loos advies natuurlijk. Ik hoop met je mee, Cinner.

 16. @Rian: zo af en toe laat ik mijn buren wel schrikken maar dat helpt vaak weinig. Heel hard meezingen op vrolijke nummers wil ook wel eens werken 😉
  @Jaco: daar heb je wel een punt, ik ben soort van verslaafd aan stress en mag me graag ergens druk om maken (en dat is geen geweldige gewoonte). Maar goed, hierbij speelde toch wel een cmbinatie van een beroerde gezondheid, het element van onvrijwilligheid en slecht geinformeerd zijn wat wanneer gebeurd. Iets waar ik me doorgaans niet vrijwillig in gestort had (maar me dan weer wél heel veel van aantrek idd). Enfin, de stijgende lijn zal wel weer komen.

 17. Tedje

  Ook hier wordt er verbouwd. Vandaag is er onophoudelijk het geluid van een drilboor te horen. De enige reden om het te verdragen is het vooruitzicht op een nieuwe keuken. Zo een waar je niet met je wijsvinger door het werkblad kunt prikken…

 18. Mooie ruime keuken trouwens. Maar verder voel ik diep sympathie, zo’n verbouwing is weinig gezellig, zeker als er drilboren aan te pas moeten komen :((

 19. Tedje

  Haha, da’s niet alleen de keuken, maar tegelijk de woonkamer. Samen iets van 8×3,5m. En omdat we voor het verbouwen die hele hoek leeggeruimd hebben, lijkt het veel groter. We hebben hier een goed leven, maar niet zo’n extreem groot huis.

 20. Ah ok, dat veranderd de zaken inderdaad. Maar nog steeds een leuke ruimte. Hoe staat het met de stofwolken inmiddels?

 21. * Stuurt een digitale doos bonbons, een heerlijke digitale Irish coffee (of een andere luxe koffie naar keuze) en een digitale knuffel en hoop er het beste van**

 22. *Gaat zich daar even in wentelen en voelt zich al een klein beetje beter* Tnx SCM! 😡

 23. Jouw misere levert echter wel 1 heel groot pluspunt op; ik hoef de politieke beschouwingen never nooit door te nemen, want dat heb ij al lang voor me gedaan en met jou scherpe geest en puntige tong ben ik dan bij het lezen van jouw blog weer helemaal bij.

  Zo zie je maar weer; elk nadeel heeft ook zijn voordeel. [grijns]

  Sterkte meisje.

 24. LOL, blij dat mijn gedeprimeerde gevoelens nog van nut blijken 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft