Oudere jongere

Bureau Qrius heeft haar jaarlijks jongerenonderzoek uitgevoerd onder 4400 kinderen en jongeren en daar leken wat vreemde resultaten uit te komen. Zo maakt menig jongere zich druk om fileleed en wil 25% van de hele bubs emigreren vanwege “onvrede over het gebrek aan tolerantie en de respectloze manier waarop Nederlanders met elkaar omgaan”

Niet iets wat je van kinderen cq jongeren zou verwachten leek me, maar ‘jongere’ blijkt dan ook een rekbaar begrip geworden. Het onderzoek werd namelijk verricht onder respondenten van zes tot en met 29 jaar.

Eigenlijk een merkwaardig fenomeen. Als kind moet je steeds jonger keuzes maken en richting volwassenheid rennen terwijl tegelijkertijd je pas op je dertigste jongere af bent. Bij senioren gaat het trouwens niet anders maar dan omgekeerd. We worden gemiddeld ouder, moeten steeds langer werken maar desondanks ben je tegenwoordig al ‘senior’ vanaf 55+. Geen wonder dat het woord ‘bejaarde’ niet meer zo lekker ligt de laatste jaren.

Nog even en we zijn allemaal oudere jongeren…

Comments (7)Previous

Mis

Next

Maagdenvliespilletjes

7 Comments

 1. Ik denk dat júist de groep 18-29 jaar zich zorgen maakt om files, want die wil juist lekker doorscheuren.

  Maar inderdaad verwarrend ja, dat dat soort begrippen langzaam doorschuiven.

 2. Gggrrrrrrrr….

 3. oudere jongere…dat is toch ook zo? 😉

 4. Ik neem aan dat diegenen die willen emigreren inderdaad vooral onder de 18-29 jarigen te vinden zijn. Bij een gelijkmatige verdeling is dat de helft van de onderzochte groep, waarvan dan dus de helft wil emigreren. Dat gaat dan pas echt een vergrijzingsprobleem opleveren.

 5. Een echte Koot en Bie uitdrukking – Oudere jongere

 6. @Greetje: ja, bij jongeren denk ik tot hoogstens 21 eigenlijk en dat dan al zoveel zich druk zouden maken om files en emigreren. Maar tot dertig verklaart wel weer veel 🙂

  @Pascal: u heeft het niet zo op de term oudere jongere? 😉

  @GobboE: voel me vaker een jonge oudere 😀

  @Frans: inderdaad. Hoewel een deel het waarschijnlijk wel een leuk idee vind maar het nooit gaat doen.

  @Chantal: ik was dan ook verslaafd aan Keek op de Week 😀

 7. Mozes kriebel…
  nog ff en ik ben ‘n jongere oudere !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft