Maagdenvliespilletjes

Integratie is geven en nemen heeft het UMC Utrecht gedacht en dus geven ze moslima die hun maagdenvlies willen laten herstellen een pil mee. Niet dat die het maagdenvlies herstelt natuurlijk, zo ver strekt de techniek nu ook weer niet. Het is gewoon een vaginale zetpil die een slijmerige, rode afscheiding oplevert. Breng hem in voor de sex et voila, maagdelijkheid uit een potje. Je hebt ongeveer een half uur, dus niet te lang voorspel houden!

Nou weet ik wel dat vrijheid van religie hier hoog in het vaandel staat. Maar is het niet ietwat belachelijk om als medicus een leugen aan te bieden? En en passant sprookjes in stand te houden, veertig procent van de vrouwen bloed immers niet bij ontmaagding.

Geitenwollensokken gyneacologie?

Comments (17)Previous

Oudere jongere

Next

Rooie Veren

17 Comments

 1. desiree

  Ik vind het een keurige oplossing, beter dan een operatie.
  Volgens religieuze wet worden (bijna) alle mannelijke ‘ventielen’ ook besneden in het ziekenhuis in Nederland, Joods of Islamitisch geloof.
  Zonder dit geen sociaal leven, voor man en vrouw.
  En als alle vrouwen het kunnen gebruiken bij hun huwelijksdag zal het misschien veel spanningen en misstanden voorkomen voor die 40% die geen bloed verliezen en toch zo braaf waren al die tijd.
  Alle plastische chirurgie en botoxspuiten van tegenwoordig zijn toch ook een dikke leugen ter voorkoming van zichtbare ouderdomsverschijnselen, toch leeft het bij menig mens om onder het mes te willen tegenwoordig.
  De wachttijden in ziekenhuizen voor gewone operaties zijn groter geworden omdat men liever vet wilt verdienen met dezelfde operatieruimte aan plastisch chirurgie.
  Is dat geen dikke vette medische leugen?
  Hiermee vergeleken is een pilletje tegen sociale misstanden nog een aardige oplossing.

  Vind wel dat in Nederland dan ook het recht behouden moet worden om als vrouw abortus te mogen laten plegen los van allerlei geloofsovertuigingen.
  Anders beginnen daarmee weer de illegale toestanden die men net heeft weten te overwinnen.
  Ieder zijn recht.

  In een ideale wereld zou het allemaal niet nodig hoeven zijn, maar de realiteit is verre van ideaal…
  Als Nederlandse vrouw kan men zich nauwelijks voorstellen hoe groot sociale consequenties kunnen zijn. Men is hier behoorlijk veilig op sociaal gebied.
  Dit geldt zeker niet overal, beter gezegd op maar heel weinig plaatsen in de wereld.
  Hadden ze maar voor meer dingen een wonderpil 😡

 2. Ronald

  Ik vind het best, zolang ze het maar zelf dokken, onzin om de belastingbetaler te laten opdraaien voor 2000 jaar oude sprookjes.

 3. Ik heb bij mijn ontmaagding niet gebloed..Mijn partner wist niet dat hij me ontmaagde. ( pas na de daad verteld)
  Dus mag ik blij zijn dat ik geen moslima ben?:-?

 4. Lennard

  Ik bloedde ook niet bij mijn ontmaagding. Had dat gemoeten?

 5. niets voor mij, bloedende maagden: “had je niet kunnen zeggen dat je ongesteld was? vind dat niet zo fris dame!” gelijk weer janken natuurlijk :”>

 6. Zo’n pilletje is eigenlijk best een slimme oplossing voor een niet geëmancipeerde moslima die geen ge-oh aan haar kop wil hebben en die de onnozelaar ook niet ook niet wil bedriegen d.m.v. een pessarium met ossenbloed 😉
  En ach hoe lang is de gemiddelde nederlad([se]der) bevrijd van de sexuele hel en verdoemenis

 7. @Desiree: ieder zijn ding en ik zal er niet van wakker liggen, maar vind het eigenlijk wel appels met peren vergelijken. Botox en chirurchische ingrepen maken welliswaar niet feitelijk jonger maar kunnen je wel een jonger uiterlijk verschaffen, in die zin is het geen leugen. Laten besnijden kan op velerlij gronden naast religieuze, uit hygiene of omdat de voorhuid te strak zit. Maar belangrijker is hiervoor niet apart iets ontwikkelt uit enkel religieus oogpunt, waar dat met de maagdelijkheids pil wel zo is. En is het een leugen in de zin dat een aanzienlijk deel van de maagden uberhaupt niet bloed bij ontmaagding en dat sprookje meteen mee in stand gehouden wordt, om naievelingen een lol te doen in plaats van wijzer te maken.

  En als ik mij niet vergis, komen mensen hier wonen met een reden. De Nederlandse vrouw hoeft zich ook niet in te denken hoeveel sociale consequenties het kan hebben dat sommige mensen nog in fabeltjes geloven. Of beter gezegd niet zodanig dat daar een pilletje voor ontwikkeld wordt. Denk dat zeer traditionele moslims zich sowieso niet thuis zullen voelen hier.

  @Ronald: gezien de beperkte groep zal het wel niet opgenomen worden in het basispakket 😉

  @feex: zoiets, hoewel menig moslima beter weet denk ik.

  @Lennard: iewww, veel te veel visualisaties meteen!!!

  @Kurai: hm, jij gaat liever voor de meer ervaren dame dus 😀

  @Henk van S tot S: tja, moeten we daarom maar terug in de tijd om de onozele onozel te houden?

 8. Sja, wat zal ik hier eens van zeggen.
  Ik ben er altijd nogal voor om ieder zijn eigen cultuurgoed te laten behouden, ook al lijkt dat in onze ogen belachelijk.

  Maar ik ben het wel met Ronald eens dat het niet zo moet zijn dat de belastingbetaler het betaalt, het is per slot van rekening geen medicijn.

 9. Zijn er nu werkelijk geen belangrijkere medische zaken om je over te buigen als arts zijnde…

 10. desiree

  @Cinner; heb je helemaal gelijk in met goed onderbouwde argumenten!
  I rest my case 3:-O

 11. @Greetje: Maar ongeacht hoe belachelijk of niet wij het vinden, het is een fabeltje wat een medicus mee in stand houdt op deze manier. Met energie en aandacht voor iets wat je toch geen medisch probleem kan noemen?

  Chantal: psies ..

  @Desiree: tnx 🙂

 12. Y

  “Maar is het niet ietwat belachelijk om als medicus een leugen aan te bieden? ” –> En het placebo-effect dan? Lijkt mij voldoende reden om “de leugen” niet belachelijk te vinden!

 13. Mijn allereerste ‘dinnetje was wel maagd toen we het voor het eerst deden. Ze bloeide ook niet te weinig gewoon!

  Ik schrok me helemaal de pleuris joh. Dacht; “Wat heb ik nu weer gedaan? ” maar ach, bleek allemaal bij het feest te horen.

  Zo’n pilletje voor moslima’s om dat gedoe te simuleren? Ach waarom niet? Die meiden hebben het m.i. al rot genoeg.

 14. @Y: het placebo-efect is een medisch effect, mensen kunnen soms beter raken door het geloof wat ze in de pil hebben. Wat gebeurd er met de maagdeelijkheidspil behalve dat totale onzin in stand wordt gehouden en er rode smurrie loskomt?

  @Twennie Five: ach ja, er is vast wel meer leuks te ontwikkelen voor mensen die het wat rottig hebben ..

 15. Het is inderdaad het in stand houden van totale onzin, maar liever zo’n pil dan die “hersteloperaties”: het herstel van wát? Iets wat eigenlijk helemaal geen vlies is, maar een randje weefsel, en wat soms in aanleg al niet eens aanwezig is?

  Maargoed, ik ben optimistisch: zo’n 50 jaar geleden hadden we hier in Nederland ook vrij domme opvattingen over (o.a.) sexualiteit. Ik denk dat een deel van de moslimgemeenschap wat dat betreft nog een stukje achterloopt in de emancipatie, en dat dat zich uiteindelijk “vanzelf” oplost, iets wat je in het buitenland al ziet gebeuren. Kunnen tegen die tijd die pilletjes ook de prullie in 😉

 16. Vind het zo’n slechte reden eigenlijk, omdat wij ook ooit bepaalde opvattingen hebben aangehangen gaat een medicus maar een stukje mee terug in de tijd in de hoop dat het sprookje later vanzelf uit de wereld geholpen wordt.

 17. Nou, alles beter dan de ‘oplossingen’ die ik van de week in de documentaire ‘Het huis van mijn vader’ zag. Onder meer…brandnetels inbrengen…watjes met bloed…

  Dan maar zo’n hypocriete pil. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft