Rooie Veren

De strijd voor een parlementair onderzoek rond de oorlog in Irak was plots van tafel zodra het pluche onder de kont zat. Honderd dagen koffieleuten met ‘het volk’ en reparaties en aangekondigde acties in verband met het het zorgstelsel, de WIA, het armoedeprobleem en de voedselbanken verdwenen snel daarna mee de prullenbak in. Dhr. Tiggelaar zette zichzelf inclusief partij nog even flink voor Paal door de eerste dag van de Algemene Beschouwingen  een vurig betoog te houden voor de koopkracht van middeninkomens, om de volgende dag geheel aanvallend uit te roepen dat hij stik tevreden was met het gratis maken van schoolboeken. Een plan wat overigens al lang en breed in de koker zat, het is als binnenhalen van je eigen goudvis door de kom ondersteboven in een netje leeg te gooien: kijk eens wat een vangst!

En nu weer stuivertje wisselen, leveren we het referendum gewoon in en wie weet, krijgen we het ontslagrecht behouden voor zolang het duurt. Onder het mom dat een grondwettelijk verdrag geen referendum behoeft omdat het niet grondwettelijk zou zijn(?!). Ow ja en de Raad van State zegt ut, dan is het zo .. tóch? Welkom bij de Partij van de Arbeid, waar zelfs tegenstanders van het referendum kotsen op hun eigen partij van zoveel kiezersbedrog.

Sterker, ruim zestig leden hebben besloten schoon genoeg te hebben van een partij die maar wat aanrommelt en elk principe laat varen zodra wie dan ook de wenkbrouwen optrekt. ‘Operatie Rooie Veren’ hoopt het partij bestuur te kunnen ‘omsingelen’ om zo de partij te dwingen een andere koers te kiezen op het partijcongres 6 oktober.

Zal je zien dat ze ‘ja’ stemmen en ‘nee’ uitvoeren …

Comments (8)Previous

Maagdenvliespilletjes

Next

Sexrobot

8 Comments

 1. De rooie haan verliest zo in al die jaren steeds meer veren…

 2. Opa-Buiswater

  De Pvda had sowieso nooit in dit kabinet moeten stappen. Ze worden gewoon gebruikt door het CDA als “katvanger”. Donner en Balkenende bedenken leuke plannetjes en Wouter Bos mag zich in bochten wringen en de klappen opvangen. waarschijnlijk hebben ze afgezien van een referendum in ruil voor het niet dwijzigen van het ontslagrecht. Maar het CDA kan zo arrogant zijn om dat wél door te laten gaan omdat ze weten dat de kiezers massaal achter Rita aanlopen en die ziet de koers van het CDA wel zitten. Vóór de kerst hebben we een nieuw kabinet, bestaande uit: CDA, VVD en lijst Rita……….. En de Pvda kan helemaal opnieuw beginnen; net als D66….

 3. Ronald

  Rooie veren??????

  Ze moeten bij de PVDA die wouter met pek & veren wegjagen

 4. @Opa Buiswater: welnee, ik denk eerder dat er een CDA-tactiek achter hangt. de verkiezingen zijn pas over drie jaar, dan is vrijwel de gehele bevolking allang weer kwijt wat er nu speelt.

  @Ronald: De fractie had simpel tegen het kabinet in kunnen stemmen, het is lang niet alleen Wouter Bos die hier de mist in gaat.

 5. Dat die Bos zich voor de zoveelste keer laat naaien door jp, hij zal het wel goed kenne, hij heb tenslotte goed geoefend op het volk

 6. Er zijn nog wat meer dingen spoorloos verdwenen of flink verwaterd. Bijvoorbeeld het wat doen aan de hypotheekrenteaftrek (waarvoor een, voor het merendeel symbolische: zo veel van dergelijke woningen zijn er niet terwijl de meesten die die kunnen betalen behoren tot de groep die er al jaren meesters in zijn zichzelf salarisverhogingen toe te (laten) kennen waar de rest van Nederland alleen maar van kan dromen, verhoging van het eigenwoningforfait voor woningen boven 1 miljoen in de plaats komt) en de premiebetaling over hogere pensioenen – waar Bos nog flink over struikelde bij de laatste verkiezingen – die veranderd is in een regeling die mensen vooral lijkt te moeten dwingen tot hun 65e (of langer) door te werken ipv zoals oorspronkelijk de bedoeling was een regeling te zijn die moet bijdragen in de kosten van de vergrijzing (niet dat ik het met dat laatste nu zo eens was, maar het is wel ook een plan uit de verkiezingstijd dat vakkundig omgebouwd is tot iets dat meer in het straatje van de voorgaande kabinetten Balk past).

  En ook de besluitvorming rond Uruzgan past wat mij betreft in datzelfde rijtje. Dat werd de vorige keer alleen maar toegestaan omdat het een opbouwmissie was en geen vechtmissie – terwijl zolangzamerhand toch wel duidelijk wordt dat dat “geen vechtmissie” toch wel wat optimistisch gedacht was – en er expliciet werd gesteld “2 jaar en niet langer”, nu lijkt het PvdA deel van het kabinet toch behoorlijk zijn best te doen om mee te roepen dat we er toch echt niet weg kunnen na die twee jaar.

 7. En zo raakt de lijst alleen langer. Hoewel logisch is dat sommige punten in een compromis verdwijnen, zijn e rteveel die te belangrijk zijn om stuivertje mee te wisselen.

 8. Het is heel triest allemaal, maar het verbaast me niet echt meer. Voor mij heeft de Pvda al lang geleden z’n geloofwaardigheid verloren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft