'TON'

We wisten het wel, dat ze het zou doen. En nu is ze dan zover, Rita Verdonk maakte zojuist bekend dat ze een eigen partij opricht. Het is een meisje maar ze heet TON, ‘Trots op Nederland’. *Zucht*

Zo algemeen de naam, zo algemeen de doelgroep blijkbaar: “Verdonk wil zich richten op die 99 procent van de Nederlanders, die geen lid is van een politieke partij.” en “De beweging zal zich vooral bezighouden met maatschappelijke problemen als files, ouderenzorg, onderwijs, immigratie en integratie.” Geheel in lijn van haar ambities, het gaat niet om de politieke arena maar om het in de politiek houden van Rita zelf tenslotte. En zo kan ze zich houden bij de portefeuilles die ze had respectievelijk heeft, dat scheelt weer een hoop extra werk nietwaar.

Enfin, mijn mening zal wel tussen de regels door komen druipen, het lijkt me zacht gezegd geen zinnige toevoeging voor de politiek. Hoewel ik wel voor ben. De meer rechts versplinterd, de beter.

Wat zijn uw onderbuikgevoelens over TON?

PSje voor de lolbroeken onder ons, nee dit was niet mijn eventueel leuk nieuwtje 😉

Comments (21)Previous

En toen ..

Next

Wat er gaande is …

21 Comments

 1. Opmerkelijkste opmerking van RV: mensen kunnen geld storten, of het nu een euro of honderdduizend euro (een TON) is maakt niet uit. Maar ze moeten natuurlijk niet denken dat ze met die bijdrage mee kunnen praten over de politiek. Om even later te roepen dat ze hoopt dat zo veel mogelijk mensen gaan meedenken.

  Dus denken mag wel, praten niet. “Ik ben niet links, ik ben niet rechts… en jij moet je mond houden” Heet dat niet dictator?

 2. Ik vind het een belachelijke naam. Kinderachtig en nationalistisch. Ik zei tegen mijn man: voor mij al een reden om er niet op te stemmen!

 3. Mwah, laten we dit logje bij de volgende verkiezingen nog eens beoordelen.

 4. desiree

  God nodigt Jan Marijnissen, Jan Peter Balkenende en Rita Verdonk uit om op de zetels rechts en links van zijn troon plaats te nemen.
  Voor ze mogen plaatsnemen stelt hij ze nog eerst de vraag wat ze voor het Nederlandse volk hebben betekend.
  Jan Marijnissen verklaart zich te hebben ingezet voor de zwakkeren en minder draagkrachtigen in Nederland.
  “Uitstekend”, zegt God. “Neem plaats op de rechter zetel naast mijn troon”.
  God stelt de vraag ook aan Jan Peter Balkenende wat hij voor het volk heeft betekend waarop deze antwoord dat hij zijn visie uitvoerde van het nemen van eigen verantwoordelijkheid door het volk.
  “Uitstekend initiatief”, zegt daarop God. “Beetje rottig uitgevoerd maar toch, neem plaats op de linkerzetel naast mijn troon”.
  Dan richt God zich aan Rita Verdonk en vraagt wat zij voor het volk heeft betekend waarop zij antwoordt;” Het interesseert me helemaal niets wat ik voor Nederland of voor het volk heb betekend, het enige wat ik me afvraag is wat jij doet op mijn troon…”.

  jaja, helemaal zelf verzonnen op bestaande structuur van mop 3:-O

 5. @frans54: begreep vanavond van Gerrit Zalm bij Pauw en Witteman dat het geen politieke partij betreft met leden, maar een politieke beweging met donateurs. Op die manier schijnt de PVV van geert Wilders ook in elkaar te zitten. Wat er de reden van is weet ik verder niet ..

  @Greetje: er zijn nog betere redenen om niet op haar te stemmen maar ik vond de naam ook echt een verschrikking.

  @Mack: vind alles best zolang je maar niet verwacht dat ik zo omsla dat ik Rita Verdonk ga stemmen 😀

  @Desiree: ik vind hem leuk 🙂

 6. @Cin: een partij met leden met leden moet vergaderingen houden met verkiezingen voor het bestuur etc en verantwoording afleggen van het bestuur aan de .leden. Ik denk dat RV daar niet op zit te wachten gezien haar ervaringen/aanvaringen op dat gebied. Een extra reden dus voor de kwalificatie “dictator” als je het mij vraagt.

 7. Idd, dat kwartje viel bij mij wat laat maar de reden ligt nogal voor de hand eigenlijk.

 8. De naam blijkt overigens een aardig stuk plagiaat te zijn. Bij googelen om te zien wat er zoal over in het nieuws was kwam als een van de eerste resultaten het CDA tevoorschijn (zie ook een desbetreffend logje bij de Telegravin)

 9. @Nee, ik verwacht zelfs niet dat ik dat zal doen. Ik verwacht alleen dat veel mensen in het begin een beetje lacherig doen over TON, maar dat Rita bij de eerste de beste verkiezingen al gelijk titelkandidaat is.

 10. Keeske de Vlaming

  Bij mij roept het de ferme jongens stoere knapen op; wie Neêrlands bloed door d’adren stroomt en waar de blanke top der duinen.

  Vroeger verbond ik dat met een uibollige/oubollige tijd, waarin het knus en beschermd toeven was.

  Het is een verlangen naar de oude tijd zonder moeilijke dingen zoals mensen die wat willen enzo…

  Antiek en curieus!

  Nu nog de oude voice over van het Polygoon Journaal erbij en we zijn waar we (?) willen…

 11. @frans: het deed me daar ook meteen aan denken eigenlijk, maar dat het plagiaat is wist ik weer niet.

  @Mack: ai ai, zin we het alweer eens. Het begint een gewoonte te worden ineens? 😉

  @Keeske: correctie, Rita is waar ze wezen wil?

 12. Trots op Nederland… zeg dan meteen Eigen Volk Eerst.
  Pfff, wat een onzin weer zeg. Hoop dat er maar weinig Nederlanders zijn die zo kortzichtig zijn dat ze er iets in zien.

 13. Maar toch is alles beter dan jan peter

 14. @Wenz: vooralsnog lijken er voor 29 zetels Nederlanders te zijn die wel zo kortzichtig zijn. Voordeel is misschien wel dat de boel behoorlijk versnipperd raakt, volgens de NIPO peiling die vandaag gepresenteerd werd zou niet één nog enigszins geloofwaardige coalitie mogelijk zijn..

 15. Renald

  Welke Nederlanders zijn eigenlijk interresante partij-oprichters?
  (Noem naam en waarom)

 16. Leuke examenvraag voor het vak maatschappijleer Renald, we zitten hier echter niet op school.

 17. Renald

  Ik vind het grapje van Fokke & Sukke bij DWDD leuker:-)

 18. desiree

  Die was ijzersterk ja, zag het ook :d

 19. @Mannie: niet gedacht dat ik dit nog zou zeggen maar weet niet of Rita wel beter is dan Jan Peter. Nee, denk het eigenlijk niet zelfs.

  @Wenz, Frans: nu 29 zetels maar denk dat ze dat niet nog drie jaar weet vast te houden eigenlijk. Toch zullen er genoeg ovebrlijven die er ongetwijfeld op gaan stemmen :((

 20. @Cinner: tjah dat kan, ik vind het van wel, want die jan peter is de grootste sukkel die er in den haag rondloopt. Dan is al gauw alles beter

 21. Die mop van Desiree is geweldig.
  Verder denk ik dat De TON-beweging een griezelig en gevaarlijk clubje gaat worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft