Update Bor

Het is moeilijk, Bor is er nog niet doorheen. Aanvankelijk verbeterde hij eigenlijk niet echt en warmde bij lange na niet voldoende op. Dus hebben ze tegen de middag naast de warme lamp een warme plaat onder hem gelegd en hem aan een hitte infuus gelegd. Hij plaste ook niet dus hebben ze zijn blaas leeggemaakt wat gelukkig wel vrij makkelijk is verlopen. Er zat wat bloed in de urine, niet zichtbaar voor het blote oog en onduidelijk waar het van is en dus ook of dat ernstig is.

Van de maatregelen kwam er wel wat verbetering maar ondanks dat hij wel opwarmt, was zijn temperatuur nog steeds te laag. Hij was wel ietsje actiever en was wat schuwer en geirriteerder van iedereen maar ook nog lang niet voldoende. Hij had wel iets gegeten van een speciaal voer, bedoeld om terug op kracht te komen. Zijn linkerachterpootje blijft meer achter dan de rest, het is niet verlamd maar reageert ook niet goed. Uit onderzoek komt niets om houwvast te geven wat er nou mis is. Ze denken wel dat de shock niet van de schrik is opgetreden maar later is veroorzaakt door ander letsel wat hij heeft opgelopen met betrekking tot links achter. Zo lijkt dat voor ons ook, toen ik hem onder de kast vandaan haalde was hij nog vrij warm en verzette zich nog redelijk tegen de kattenmand, eenmaal daar was hij steenkoud en reageerde vrijwel niet meer. Wat echter het probleem nou is weten we niet en het is de vraag of we er achter komen.

Gelukkig mochten we om half zes langskomen op ziekenbezoek. Hij was zeker wel iets vooruit gegaan, herkende ons en reageerde ook op ons en knorde wel lekker op aaien en kletsen. Niet zo hard als hij het normaal doet maar er is een stijgende lijn en daar klampen we ons aan vast. De dierenartsassistente had hem s’ochtends ook gezien en ze wil niet zeggen of hij het haalt, maar legde wel de nadruk op de stijgende lijn. Ook daar klampen we ons maar aan vast.

Nu is het weer wachten tot de ochtend, dan word ik weer gebeld hoe het gaat. Het belangrijkste is dat zijn temperatuur in orde komt, hij moest nog een ruime graad omhoog. Dan kan er beter bekeken worden wat er nu mis is.

Rottig is dat hoewel de dierenarts en de assistente heel lief overkwamen en duidelijk heel veel werk in Bor steken, het een grote praktijk blijft die je niet willekeurig kan bellen. De telefoon staat weekenden en s’nachts doorgeschakeld naar een callcenter die geen rechtstreeks contact hebben met de praktijk. Ben erg afhankelijk van telefonisch contact van de dierenarts uit en het ‘geen nieuws is goed nieuws’ principe. Lange nachten zo.

Overigens is Charis vanochtend opgehaald en was hij heel gelukkig met zijn eigen baasje terug, voor hem is het een rumoerige logeerpartij geweest. We hebben vanavond even contact gehad en de hond heeft de hele dag als een blok liggen slapen. Knoepie is de eerste paar uurtjes nog wat voorzichtig geweest met rondstappen en was toen weer helemaal aanwezig. Hoewel ze normaal jaloers aangelegd is als het om aandacht en Bor gaat, is ze nu natuurlijk toch van slag dat hij helemaal weg is. In eerste instantie at ze niet maar uiteindelijk is ze zijn bakje gaan leeg eten. En nu doet z egek genoeg zijn ding, ondertussen zoekend waar hij dan is. Bijvoorbeeld is Bor niet uit de keuken te slaan als ik ga koken en huppelt Knoepie ergens anders rond, nu ging zij maar in de weg zitten met koken alsof ze verwachte dat hij dan wel op zou duiken. Maar verder gaat het op zich prima met haar, ze ligt naast me te slapen.

Wij zelf zijn enigzins gesloopt en ik slaap hier en daar wat op de bank (bang dat ik anders de telefoon niet hoor en ik slaap toch niet geweldig nu). Voel me ontzettend schuldig dat ik hem dit heb laten gebeuren en jank  behoorlijk wat af. Van alles waar ik hem voor wilde beschermen en behoeden, heb ik dit gewoonweg niet aan zien komen. We hebben wel meer hoop nadat we hem vanavond gezien hebben en daar moet ik me op richten.

Comments (9)Previous

Nachtmerrie

Next

Update Bor (2)

9 Comments

 1. Marijke

  Heel veel sterkte met Bor, ik leef met jullie mee !

 2. desiree

  Nog een dag duimen ertegen aan voor Bor.
  Heel veel sterkte 😡 @};-

 3. Mick

  Even een tijdje niet gekeken op je log vanwege drukte, lees ik dit drama.
  Ik kan niet anders dan jullie veel succes wensen, en hopen dat het allemaal goed komt.

 4. Ach wat zielig. Wat zijn zieke dieren toch in- en inkwetsbaar hè?
  Heel veel sterkte!

 5. 🙁 Wat is de oorzaak eigenlijk?
  Iets met de hersenen of zo? epileptisch ?of een andere storing?
  Het klinkt al met al,niet best..
  Sterkte meid..

 6. citrientje

  sterkte voor bor ik hoop dat ie gauw weer thuis is.

 7. Heel veel sterkte met Bor!

  * Aai over bolletje *

 8. Veel sterkte voor Bor. Ik hoop dat ie er bovenop komt.

 9. Dankjewel allemaal! Het heeft geholpen denk ik, de update heb ik maar een log van gemaakt. En het stak mij een hart onder de riem.

  @feex: staat in de tweede update ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft