Meer Los Zand

Nav het vorige logje dacht Wenz dat ik niet zozeer verzuip in de prioriteiten alswel bepaalde prioriteiten geaccepteerd heb als eeuwig ondergeschikt. Met ter illustratie dat ik mijn katten vast ook niet vergeet te voorzien van voedsel op gezette tijden. Zij is bij lange na niet de enige die dat idee heeft en sowieso wordt dit van ADHDers snel gedacht.

Anyhoe, beschaamd kan ik melden dat ik gerust vergeet mijn katten een maaltijd voor te schotelen en dat met gemak zeven dagen per week. Of ik zet ze tweemaal een maaltijd voor, ik vergeet namelijk net zo makkelijk dat ik ze al gevoederd heb. Het zijn de katten die me luidkeels komen halen als er te lang geen eten uit de lucht valt of zo verbijsterd kijken dat het waarschijnlijk is dat ik te scheutig aan het doen ben. Zij hebben goed geleerd me op te voeden en hebben van kattenbak tot het schoonmaken van neusjes en oogjes een manier gevonden me dat zeer rap duidelijk te maken. Zodoende lost zich dat gelukkig heel wel op.

Enfin, punt is dat er echt een ontzettende willekeur plaats vindt in het vergeten, over het hoofd zien of er aan voorbij rennen. Iedereen die me een beetje kent weet dat ik onnoemelijk veel over heb voor mijn huisgenootjes en op zich krijgen ze in principe eten op vaste tijden, desondanks wil de gedachte ‘nu eten geven’ makkelijk uit mijn hoofd vallen of beter gezegd: overstemd raken door nog eens weet ik veel hoeveel andere gedachten. Het is ook niet dat ik er geheel niet aan denk, meer dat ik aan teveel denk, er op de verkeerde tijdstippen aan denk of er aan denk maar afgeleid raak voor ik er aan toe kom. Menig ADHDer zal kennen dat het gevoel honger opkomt, het idee ‘boterham gaan maken’ zeker omhoog borrelt maar dat de keuken nog niet eens bereikt wordt. Omdat je bijvoorbeeld struikelt over de stofzuiger die je categorisch laat slingeren, plots weer weet dat er een uur geleden toch gestofzuigd ging worden, terwijl je de stekker probeert uit te rollen de gedachte binnen schiet dat je telefoon nog opgeladen moet worden en heb je die eenmaal in de slaapkamer gevonden, zie je de vuile sokken en onmiddelijk realiseer je je dat er nog een gedraaide was al twee dagen ligt weg te schimmelen in de machine. Het is niet gek als je dan maar besluit eerst de mail te gaan checken en twee uur later je afvraagt of je eigenlijk gegeten hebt. En dat dan de hele dag door.

Ik realiseer me dat ieder ‘normaal’ mens zich hier bar weinig bij voor kan stellen maar goed, zo verloopt het zo’n beetje. Belangrijk of onbelangrijk, dat maakt geheel niet uit. Door veel kunst en vliegwerk valt er best wat van te maken maar gestroomlijnd zal het wel niet worden.

Overigens is dat waarom medicijnen voorgeschreven worden. Deze zorgen er niet voor dat je ineens van alles kan maar geven een bepaalde rust in het hoofd waardoor dingen ietsje makkelijker aan- of afgeleerd kunnen worden. Toch pakt dat niet voor iedereen even prettig uit, voor u klinkt het allemaal misschien heel druk maar een ADHDer is niet anders gewend. (Ik heb 35 jaar lang gedacht dat iedereen dit had). Dan kan medicatie het gevoel opleveren dat je jezelf niet meer bent. Ook met medicatie blijft het vaak moeilijk om alles op orde te krijgen.

Comments (11)Previous

Los zand

Next

Update Bor (3)

11 Comments

 1. Misschien een schrale troost: niet alleen ADHD’ers zijn geregeld met zoveel dingen tegelijk bezig dat de helft onafgemaakt, of zelfs niet aan begonnen, blijft omdat er iets anders tussendoor rolt. En nu niet roepen dat ik dan misschien stiekem ook een ADHD’er ben: daarvoor ben ik denk ik aan de andere kant weer te goed in staat ergens zo geconcentreerd mee bezig te zijn dat ik juist daardoor weer andere dingen vergeet (zoals op tijd eten, drinken, naar bed gaan en dergelijke – niet bepaald handig als je een nogal strak medicijnschema hebt, waarvoor dus 4 keer per dag een wekker/klokradio af gaat). En ook ik denk nog wel eens dat ik iets gedaan heb terwijl ik alleen nog maar van plan was het te gaan doen terwijl ik door wat van die andere dingen daar nooit aan toe ben gekomen.

 2. Adhders filteren slecht, zien horen, en bewerken alles ,en hebben overal antennes voor.
  Mij oudste is daarnaast ook gediagnosteerd met autistisch verwante symptonen en daardoor onvermoeibaar, slaapt enkele uren en zijn hoofd zit vol met.. ja, van alles wat ik maar moeilijk vind om te volgen.
  een waterval aan woorden soms, als hij een fractie ervan prijsgeeft wat er in hem allemaal omgaat..
  Tja , Niet verwonderlijk… gezien zijn ouders.
  Hij heeft van beiden onze extremen.
  Al lijk ik van de buitenkant erg rustig, en schiet niet snel in paniek bij onverwacht.
  Ik kan wel heel erg “bezig” zijn met……..Whatever it means..
  😕

 3. Jij moet wel de aller best ontwikkelde katten in huis hebben! 😀 Geef een gemiddeld mens/dier gewoon een weekje Cinner en alle (non)verbale interactie staat helemaal scherp! 😛 Zo leer je gewoon goed communiceren! Gat in de markt! 😀

  Pfff. Ik ga even ergens op internet een kabbelend beekje opzoeken om naar te staren na het lezen van dit drukke logje. 😉

 4. @Frans: denk niet meteen dat je ADHD hebt maarreuh, ADHDers kunnen ook prima hyperfocussen en dat is wat je beschrijft met “… te goed in staat ergens zo geconcentreerd mee bezig te zijn dat ik juist daardoor weer andere dingen vergeet.” Toch ben ik overtuigd dat er een wereld van verschil zit tussen hoe een ADHDer dit voortdurend zo doet en jij zeg maar geregeld.

  @feex: Dat hebben jullie mooi gecombineerd dus :-”

  @Wenz: Dieren zullen altijd gaan roepen als je ze vergeet eten te geven denk ik, misschien dat zij juist goed leren communiceren. Zal het toch maar niet aanraden 😉 Enneuh, ik doe natuurlijk wel veel moeite er zoveel mogelijk zelf aan te denken hoor 😀

 5. Is het niet zo dat er binnen Adhd ook weer heel veel verschillende vormen zijn?
  Wat het belangrijkste is, dat ik uit je log haal, is dat je er zelf eigenlijk niet zoveel problemen mee lijkt te hebben, of ze iig niet laat zien. En vaak is het ook juist de aanpassing aan de maatschappij die het meest problemen oplevert hè, niet eens het probleem zelf.

 6. Ach ja
  * schuifelt verlegen met haar voet*
  Het is wel een diamantje hoor !dat schitterdt in al zijn facetten!:x

 7. @Greetje: denk dat de maatschappij idd vaak een groter probleem vormt dan de ADHD zelf, uitzonderingen worden weinig gewaardeerd he 🙂

  @feex: combinatie van veel levert ook mooie resultaten op 😡

 8. enne het is niet allemaal te repareren met een asprientje zekers?

 9. Vrees van niet maar het is maar de vraag of het echt reparatie nodig heeft 🙂

 10. patchwork

  Eigenlijk vind ik het volslagen normaal!
  Want alles wat je opnoemt, stofzuigen, wassen, boodschappen ed, is toch ook gewoon alleen noodzakelijk kwaad? Dat calvinisme dat we daar maar bevrediging uit moeten putten! Waarom zou al je aandacht gaan naar dingen die niet leuk zijn? Het móét wel op zijn tijd, oké, maar als je het je kon permitteren om dat gedoe te láten doen, en zelf ondertussen kunnen hyperfocussen op wat je wel leuk vindt, zou de maatschappij je produktiviteit roemen en je een genie vinden. Niemand vraagt aan – o wat een leuk gek figuur- genieën en andere opvallende types hoe vaak en hoe ze stofzuigen,(daar zorgt de slim gekozen partner erachter wel voor- waar dan iets aan opgedragen wordt als genoegdoening) waarom zou jouw hersenpan het dan wel interessant vinden om bij stil te staan?
  Ik kan ook link worden op Maag als ik lekker bezig ben: honger komt nu niet uit! En dan kruipt ie braaf terug in zijn schulp- tot Hoofdpijn gaat zeiken en Bibberitus het zagen oid link maakt. We willen altijd net op tijd nog niet dood.

  Het is gewoon geméén! (even kleuteren hoor)

  En ik heb geen ADHD….wel altijd teveel ideeën waar ik wat mee wil.
  Geef ons gewoon een werkster en een secretares(se) of koop ons af met een miljard- heeft iedereen lol!

  Toch?

  En die kunst van de kattencommunicatie zou ik ook niet willen missen.;-)

  Jij bent normaal- de rest vat dat alleen niet. Punt. Sneu voor hen, pech voor jou.

  * Zo, dat ben ik even lekker kwijt*
  *was ik niet op weg naar mijn bed?*

 11. Mijn idee, weet je zeker dat je geen ADHD hebt? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft