CiNNeR is een vrouw

Als je deze dagen googled op CiNNeR zou je denken dat ik een auteursrechtenschendster van beroep ben (en sommigen denken dat inmiddels ook geloof ik) en ook op dit log verschijnt niet veel anders meer. Vanzelfsprekend houd het me bezig en moet bekennen dat ik al die discussie na de eerste schrik niet alleen belangrijk, maar tegelijk leuk en spannend vond. Moest erg lachen toen ik de eerste keer het woord ‘cinnergate’ zag staan, heb vanzelfsprekend naar de radio geluisterd en de krant gekocht en aanvankelijk heb ik mijn stinkende best gedaan alles te lezen waar ik in genoemd werd. Laten we het er op houden dat het voedsel voor ADHD is (in goede als in slechte zin trouwens). Bovendien vroeg ik me eind oktober nog publiekelijk af wat ik met mijn leven aan moest, het bewijst maar weer dat je moet uit kijken waar je om vraagt.

Nu weet ik niet hoe het met u gesteld is inmiddels, mij komt zo heel af en toe de auteursrechtendiscussie wel mijn neus uit. Tijd om mijn vroegere geneuzel weer op te pakken dus. Ik heb alleen nog geen idee waar te beginnen. Naar aanleiding van alles ben ik me niet alleen gaan realiseren hoe makkelijk auteursrechten te schenden zijn, ben ook wat overbewust geworden van het hoge ‘.. en toen’ gehalte wat lifelog eigen is. Bovendien blijkt ook leuke spanning mijn brein te triggeren de meest vreemde prikkels rond te sturen, ik ben er dus niet erg met mijn hoofd bij op het moment.

Vandaar uiteindelijk nu alleen even de mededeling voor iedereen die refereert aan ‘hem’ en ‘hij’: CiNNeR is heus nog steeds een vrouw. 

Hmz, toch een hoog ‘..en toen’ gehalte …

Comments (12)Previous

Patiëntenwereld vs auteursrecht

Next

Happy song

12 Comments

 1. Het was natuurlijk veel duidelijker geweest als je als naam CinSteR had gekozen. Hoewel je dan misschien weer beschuldigt was van sterallures 😉

 2. desiree

  Ik vind dat je weblog technisch gezien je enorm staande hebt gehouden Cin.
  Petje af, het zou mij al gauw boven het hoofd gegroeid zijn.
  Wil je voortaan logjes over het niet weten wat aan te moeten met betrekking tot levensinvulling vooraf waarschuwen deze te zullen gaan plaatsen, dan kan de stormvloedkering op tijd dicht, de zandzakken alvast voor de deur en studpalen onder de fundering.
  Wie zal nog durven zeggen dat we geen aardbeving of tsunami kunnen verwachten een volgende keer…:d
  😡
  PS: Hadden ze bij jou thuis onlangs nog niet een renovatie voltooid en je kat in shock gelegen…
  Dat waren al twee dingen te veel voor een normaal gezond mens 😕

 3. And one of a kind.

 4. Tsja, bij met die roze tinten in je lay out moest je wel een vrouw zijn…. Hoe kan ik het over het hoofd hebben gezien? :((

 5. Had ik allang begrepen..

 6. @frans: en het bekt minder lekker toch 😉

  @desiree: niets nieuws onder de zon dus, wissel wel vaker het ene probleem voor de andere stress situatie in 😉 Met de kat gaat het nog steeds goed trouwens en de renovatie zou over twee weken echt af moeten zijn 😡

  @Erwin Troost: tnx :x:d

  @Choinowski: tja, ik heb bewust de vroegere pin-ups ingewisseld voor roze en kusjes enzo maar het lijkt niet erg te werken. troost je, je was bij lange na niet de enige 😀

  @feex: u kent mij wat langer dan vandaag 😉

 7. hoe is het met de kat?

  wanneer komt je bestseller?

 8. Is ook wel moeilijk:
  Bij Sinner was het makkelijker geweest.
  De associatie met de eerste “appeltjesdivegge” is wat makkelijker 😉

 9. Arnoldus

  Kan zijn dat ik nu iets volledig overbodigs roep, maar kent iemand in de auteursrechtenrel de term ‘Citaatrecht’ nog? Ook overbodig kan de gedachte zijn dat de auteursrechten van een stuk bij publicatie in De Journalist of het NRC al dan niet stilzwijgend verschoven zijn van de oorspronkelijke auteur naar de uitgever van de publicatie. Tenminste, zo kreeg ik een keer een draai om mijn oren van Wegener nadat ik een verhaal doorplaatste naar een concurrerend medium, nog wel na de scoop aan Wegener gegund te hebben. Kan zijn dat Wegener hier blufte, maar goed, stof tot verder nadenken geeft het wel….

 10. @Arnoldus: Stilzwijgend verschuiven van auteursrecht kan niet. Daarvoor moet de auteur tekenen. Standaard (zie leveringsvoorwaarden NVJ) is toestemming van de auteur voor eenmalige publicatie.

  Aan citaatrecht is wel degelijk gedacht. Ik vermoed dat een beroep daarop moeilijk stand zou houden voor een rechtbank. Men zou zich kunnen beroepen op de bredere context waarin het artikel is geplaatst.

 11. Je hebt je door dat hele gedoe tenminste wel lekker op de kaart gezet! [grijns]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft