De verWilderde samenleving

Weet Geert Wilders normaal op eigen houtje al meer dan teveel aandacht van de media te verkrijgen, nu heeft hij er geheel niets voor hoeven doen. Doekle Terpstra (voormalig vakbondsvoorzitter) stelde afgelopen zaterdag in Trouw “Het is tijd om op te staan tegen de verWildering van de samenleving“.  Actiegroep Nederland Bekent Kleur weet welliswaar nog niet wat de beweging wil gaan doen maar sloot zich toch direct aan. En tee dee hee, los was de beer. Geert boos, politici boos en de media heeft weer wat te doen.

Dat Geert boos is, heeft wel wat eigenaardigs natuurlijk. Normaal roept hij zelf dat ministers of staatssecretarissen knettergek zijn, doet hij moeite te over de aandacht negatief op zich te vestigen en wenst hij de meest discriminerende en/of beperkende dingen. Maar een tegen-beweging, dat vind hij ‘gevaarlijk’ en bovendien ‘ondemocratisch’.

Politici reageren eigenlijk allemaal hetzelfde, alsof ze reeds ‘goed bezig zijn’ door in te gaan op debatten. Terwijl ik eerlijk gezegd denk dat het daar al fout gaat: simpel omdat hij voortdurend de aandacht krijgt en mensen mee gaan in slap geouwehoer. Daarmee laat men zien dat hij een zogenoemd ‘belangrijke speler is’ waar rekening mee gehouden moet worden, wat zijn potentiele aanhang alleen maar meer doet aanhaken vermoed ik. En als de woorden over en weer nog iets van kracht hadden, maar ik heb zelden een debat gezien waar ook maar één politicus Geert wist te behandelen voor wat hij werkelijk waard is.

Enfin, toch sta ik ook niet erg achter deze anti-verWildering beweging. Omdat ik denk dat de samenleving al aardig verwilderd was voor de verWildering intrad en het gehele kabinet daar mede debet aan is. Waarom je richten op een overgeblondeerde mijnheer waarvan de aanhang alleen de hakken nog verder in het zand zal zetten voor een samenleving die zoveel meer problemen kent?

Inmiddels wil ook Doekle Terpstra de beweging ‘verbreden’ maar vrees dat dat al te laat is. De woorden Geert Wilders zijn reeds dusdanig magisch dat alles er omheen gedoemd is te mislukken.

Of verwacht u er veel meer van dan ondergetekende?

Comments (9)Previous

Broeikaseffect zorgt voor warrig nieuws

Next

Slaperig dilemma

9 Comments

 1. Veel meer dan het bewijs dat GW nogal hypocriet is en vindt dat hij het volste recht heeft om tegen alles en iedereen aan te schoppen maar dat anderen dat nou juist niet tegen hem mogen doen verwacht ik er niet van. En echt nieuws is dat nou ook weer niet.

 2. En dan maar zwijgen?

 3. @frans: het zou ook ineteressant zin om te weten wat de beweging nu echt denkt te gaan doen in het kader van anti-verWildering.

  @Leibele: je hoeft niet noodzakelijk te zwijgen maar je speren op een man vanwege beweren van totale onzinnigheid is wel het andere uiterste. Geert Wilders hoeft maar een scheet te laten en hij haalt het nieuws plus alle landelijke dagbladen, elke politicus voelt zich geroepen een uitspraak te doen en zo blijft het circus maar doorsukkelen. Met zijn allen negeren als zijnde baggeronzin was een betere eerste stap geweest denk ik.

  En wat verwacht je van dit iniatief? Een anti-Wilders concertje of een protestmars ofzo?

 4. Hij is vanzelf gekomen, hij gaat vanzelf weer weg.

 5. Ik zeg Hans Teeuwen…

 6. HKH

  Ik zeg wat beoobee zegt! Laten we de heer W. voor wat het is en de heer T. geeft aan dat ook hij niet veel meer waard is dan de heer W. alleen dan anders.

 7. @Mack: dat werd ook wel over Andre Rouwvoet gezegd en kijk waar die inmiddels is beland 😉

  @beoobee: ik mis wat geloof ik ..

  @HKH: ik schat de intentie van dhr. T(erpstra) toch op een of andere manier beter in dan die van dhr. W eigenlijk.

 8. Laat ik het zo zeggen: wie ergens vóór vecht (bijvoorbeeld vrijheid, vrede, gelijkwaardigheid), heeft vele malen meer kans om zijn doel te bereiken dan wie ergens tégen vecht.

 9. Dat is mooi gezegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft