VVD gaat voor de wet

Toegegeven, doorgaans is de VVD niet bepaald mijn favoriete partij. Maar ik ben toch erg verheugd dat ook zij van mening zijn dat de SGP discrimineert en discriminerende partijen niet op overheidssteun zouden moeten kunnen rekenen. Hopelijk krijgt dit verhaal dus nog een staartje ..

Comments (18)Previous

Publiek, financieel of politiek belang?

Next

Geloven in omstredenheid

18 Comments

 1. Ha, mijn favoriete twee partijen in één logje. 😡

 2. Waar zit trouwens de provoceer-emoticon? =))

 3. zeg ik lekker niet >:)

 4. De SGP is democratisch gekozen, is als partij of vereniging niet verboden, en heeft daarom recht op subsidie.

 5. Het doet mij allemaal niet zoveel meer.

 6. dan moeten de padvinders ook hun subsidie terug

 7. Kan nog een interessant debat opleveren, ik hoop dat het in het vragenuurtje komt of anders toch rechtstreeks wordt uitgezonden. Lijkt me vooral interessant hoe GW zich daarbij opstlet, lijkt mij voor hem een behoorlijk dilemma op te leveren: schaart hij zich achter de VVD dan kon hij daarmee wel eens een kuil voor zichzelf graven, stelt hij zich tegenover de VVD op dan wekt hij al snel de indruk discriminatie goed te keuren.

 8. @Mack: geen idee, maak een leuke combinatie 😉

  @Nirvana: dat een partij democratisch gekozen is, maakt niet dat deze ook mag discrimineren.(en let wel, hier gaat het er ook niet om of het gedachtengoed discriminerend is maar het feit dat er gediscrimineerd wordt

  @Erwin Troost: dat is misschien ook wel jammer, als genoeg mensen het niet zoveel meer deert dan kan nagenoeg alles door de strot geduwd worden.

  @Mannie: waarom, er zit nog wel een groot verschil tussen een vereniging, stichting of poliieke partij.

  @frans: ik vermoed dat GW niet achter de VVD gaat staan maar dat is meer onderbuik gevoel dan een beredeneerde voorspelling eigenlijk 🙂

 9. Wel zo verstandig. Want als de SGP dit mag doen, mogen feministen ook een partij oprichten waaruit ze – uiteraard – mannen weren. En geloof mij maar als ik zeg dat er vele malen meer feministen zijn dan zwartekousengristenen!

 10. Ben het er niet mee eens. De SGP mag wat mij betreft subsidie krijgen. De VVD krijgt het ook en die discrimineren er lustig op los.

 11. desiree

  Als het zo door gaat kan de Nederlandse Alliantie ook subsidie op gaan eisen omdat ze hun kans schoon zien.
  Dan blijft het niet bij vrouwen uitsluiten en daarbij vergeleken is GW en RV nog een makkie.

 12. @Frankie: LOL

  @Leibele: iedereen kan lid worden van de VVD en zich aanmelden voor functies hoor. Het gaat er niet om of je het gedachtengoed discriminerend vind, het gaat er om of een partij discrimineert.

  @Desiree: ja het zet de deur open naar meer .. 🙁

 13. Mij bekruipt bij het bericht wel een beetje het gevoel dat we hier te maken hebben met selectieve en of strategische verontwaardiging…. ;-}

 14. VVd vóór de emancipathie?* Klappert met haar oren* storm in een glas water, waait wel weer over.. ledenwerving heet dat.:-w

 15. @Jolie: zou kunnen. Bij andere partijen is het misschien juist een selectief negeren, je weet nooit waar zo’n uitspraak handig voor is (of ben ik nu te negatief? 🙂 )

  @feex: zover ik weet is de VVD altijd al voor emancipatie geweest?

 16. @ [9] Frankie
  Ontstaat er toch een probleem bij de partij voor de dieren 😉
  N.B.
  Een van de weinige sprekende dieren die ik naast de slang ken zijn chr.-…… >:)

 17. @CiNNeR: Je hebt de vrijheid om een vrouwenpartij te stichten en mannen uit te sluiten van bestuursfuncties.

  Maak gebruik van de mogelijkheden, zou ik zeggen. 🙂

 18. @Nirvana: als ik dat al zou willen, wat is het nut van een vrouwenpartij om er voor te zorgen dat politieke partijen mogen discrimineren waar verder geen burger dat mag??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft