Irene Cozzmoss

Internet maakt Auteurswet nog belangrijker‘ betoogt Irene van den Berg op de Nieuwe Reporter in een wel erg gekleurd stuk als je het mij vraagt. Plotseling beziet Cozzmoss zichzelf als een ‘auteursrechtenorganisatie’ die bijna edelmoedig opkomt voor de rechten van de auteur die door bloggend Nederland reeds aan de bedelstaf is geraakt. Gevoel voor verhoudingen lijkt Irene zelden in de weg te staan en ik ben een beetje misselijk.

Het meest frappante is hoe zij ongemerkt de auteur neerzet als slechtverdienende ziellepoot die zonder auteurswet en bedrijven als cozzmoss geen droog brood meer zouden verdienen. Ook in het stuk ‘Profiteer van bezuinigingen of ga er aan ten onder’ waarin ze opkomt voor de freelancende auteur, is het geld wat de klok slaat alsof het versturen van claims en vragen van hogere bedragen het enige is wat de professional onderscheidt van de amateur.

Blijkbaar is ze vooral en alleen een voorvechtster van zoveel mogelijk verdienen ..

Comments (16)Previous

(Belabberde) Communicatie in de zorg

Next

Kerstig log

16 Comments

 1. De schrijfster doet alleen alsof ze argumenten aanvoert. In werkelijkheid is het niet veel snuggerder dan iemand die zegt dat alle privacy afgeschaft moet worden en dat alle gegevens over iedereeen in een database verzameld moeten worden “want als je niets gedaan hebt heb je niets te vrezen”.

  Sterker nog, haar argument dat CC niet werkt omdat de schender zich niets van de voorwaarden aantrekt slaat als een boemerang terug. De Auteurswet werkt immers ook niet als de schender zich er niets van aantrekt. Zullen we de Auteurswet dan meteen ook maar afschaffen, mevrouw Van den Berg?

  Het zijn alleen heel veel woorden om iets kroms recht te lullen.

 2. Ik krijg ineens een heel vreemd beeld: op de homepage ziet alles er nog normaal uit, maar als ik doorklik op een “lees verder” of een comment link loopt de tekst over de volle breedte van hoofdkolom en beide sidebars en staat de inhoud van de sidebars verder naar onderen??

 3. Inderdaad Cindy, je layout is ene beetje ontspoort! 😉

  Ik heb er ook een post over geschreven;
  http://coenjacobs.net/blogging/2007/12/14/cozzmoss-aan-het-woord-in-de-nieuwe-reporter/ 🙂

 4. In plaats van zo zielig te doen, zou ik zeggen zoek dan een andere baan. De platenboer kon ook geen droog brood meer verdienen. De gewone publicist is dood, lang leve internet.

 5. @Eric: inderdaad en ook nog in zulke mate dat er bijna geen beginnen aan is op alles in te gaan. Schitterende reactie aldaar trouwens.

  @Frans + Coen: euh ja, had zitten spelen met dat tabmenu en ergens een divje verwaarloosd. Als het goed is het eh, weer goed dus 🙂 Overigens lig ik er vanacht uit, groot onderhoud aan het datacenter.

  @Pascal: of ga meer uit van je kunnen, je mag toch hopen dat een professioneel auteur wel wat meer kan dan alleen om hoge bedragen schreeuwen (en gelukkig kunnen de meesten ook wel meer dan Irene ze credit voor heeft)

 6. Die “auteurs” zijn over het algemeen vreselijke zeikerds, die denken dat ze door het combineren van een paar woorden die ze uit de Van Dale jatten, tot in der eeuwigheid beloond moeten worden 😉

  Gisteren heb ik in een seance Boeddha en de timmermanszoon uit Nazareth gevraagd wat zij er van vonden (Mohammed was er niet: die probeerde Osama B L tot de orde te roepen):
  Ik mocht vrijelijk uit hun geschriften citeren ;))

 7. “Blijkbaar is ze vooral en alleen een voorvechtster van zoveel mogelijk verdienen ..”

  Daar ben je knap laat achter, Cinner.

 8. Henk van S tot S: en dankzij Karin Spaink mag dat ook uit documenten van scientology, mocht je de behoefte krijgen 😉

  @Dolby: zie het maar als enigzins zwak stukje om de aandacht op elders te vestigen :”>

 9. @5: ziet er inderdaad weer een stuk normaler uit. Alleen de titel van het log en de linkjes naar de post ervoor en erna staan volgens mij nog niet weer helemaal zoals de bedoeling is boven(homepage is nog steeds wel helemaal OK voorzover ik kan zien)

 10. @frans: ja dat was eerder al bij lange titels. Maar ik ben al teveel bezig geweest dus dat probleem ga ik morgen naar kijken. Hopelijk blijft de rest voldoende werken (en mocht hij erg traag laden, dat kan vandaag komen odmat er onderhoudswerkzaamheden bij het datacentrum zijn)

 11. Het is een debiel recht dat auteurs recht. Volgens mij willen ze niet tegen gesproken worden. En tegenspreken gaat het best als je stukjes aanhaalt van die onzin die ze schrijven

 12. @ Cinner [8]
  scientology
  m’n geluk kan niet meer stuk 😉

 13. Het is toch niet plotseling dat Cozzmoss zich zo presenteert?

  Wat betreft het andere stuk van Irene van den Berg:
  Ook de freelancer in de betekenis van huursoldaat was een ondernemer. Zijn leven was helaas gewoonlijk minder goed verzekerd dan dat van de moderne, ongewapende journalistieke, variant.

 14. Die Irene toch, wat een ongelooflijk kotsmisselijk makend dametje. Bah.

 15. @Henk: geen dank 😉

  @Nirvana: jij hebt Cozzmoss zich eerder zien presenteren als auteursrechtenorganisatie in plaats van auteurhebbend bedrijf? Dat was voor mij nogal plotseling namelijk.

 16. @CiNNeR: Ik weet niet of ik het letterlijk gelezen heb, maar dat vromige hadden ze altijd al. Vandaar mijn gebrek aan verbazing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft