Lustrum!!!

Yay, vandaag viert CiNNeR haar vijfjarig bestaan! Het lijken er minstens vijftien hoewel ik me sommige dingen herinner als de dag van gisteren. Tijdsbesef is nooit een van mijn sterkste kanten geweest.

Cijfertjes 

Verschillende siteruimtes en systemen hebben de revue gepasseerd, van Pivot naar Movable Type naar Pivot en uiteindelijk WordPress. Best kans dat het eind volgend jaar opnieuw Pivot wordt, het nieuwe systeem ziet er veelbelovend uit! Nog veel meer keren ben ik van lay-out veranderd en ik heb ze allemaal nog ergens in backup staan. Chaotisch als ik ben krijg ik die alleen niet bij elkaar verzameld, het wordt tijd om mijn computer eens grondig op te ruimen geloof ik.

Niet alleen ondergetekende schreef heel wat af. Langs de tijd heeft Frans54 een serie gastlogjes ‘Nee, hier wordt je beter van’ geschreven waarna hij Goin’ for broke is gestart. Mijn vader heeft een periode wekelijks de Zaterdag Crypto verzorgd. In totaal zijn er nog 3,549 postings over, een slordige 300 zijn gesneuveld in verhuizingen en andere perikelen. Helaas zijn er vele malen meer commentaren verloren gaan, slechts 4,057 reacties bleven behouden, het resultaat van een klein jaar input van uw kant. Hoeveel bezoekers er hier geweest zijn mag Joost weten, de cijfertjes worden niet lang of goed genoeg bij gehouden om daar een gooi naar te doen. Voldoende om u en mij enthousiast te houden in elk geval.

Tegenslag

Het ligt voor de hand, de eerste posting plante ik vijf jaar geleden op 17 december neer. Zoals bij de meeste beginnelingen in die tijd vertrouwde ik nog niet zo erg op mijn eigen woorden als het om actualiteiten ging en ik maakte dan ook veel gebruik van citaten uit nieuwsberichten. Hoe ironisch is het dat die eerste posting inmiddels bestaat uit de tekst:

[edit]omdat ik in 2007 ‘beboet’ ben wegens auteursrechtschending voor een te uitgebreid citaat, heb ik deze posting voor de zekerheid rigoreus ingekort[/edit]

Sowieso lijkt deze domeinnaam wat strubbelingen aan te trekken. Vele keren heb ik moeten verkassen in verband met discutabel overmatig dataverkeer, eenmaal ben ik gehacked en een aantal keer ben ik aangevallen door spambots en ander geneuzel. Eind 2006 lag ik meer offline dan wat anders en begin 2007 bleek mijn domein zelfs gegijzeld te zijn en duurde het even voor ik hem weer terug wist te ‘jatten‘.  Menig keer belande ik op zwarte lijsten omdat de naam CiNNeR af en toe wat sexuele associaties lijkt op te roepen en nog altijd wordt vaak gedacht dat ik een mijnheer zou zijn. 

Lieve mensen

Toch mag dat de pret niet drukken. Al vijf jaar schrijf ik met veel plezier alles van me af wat mij bezig houdt van heel persoonlijk tot over nieuws en politiek, heb ik pieken en dalen mogen delen met u en ben ik soms aangenaam verrast zo niet verbijsterd geweest van de support die reagluurders me hebben gegeven. Heel bijzonder was het verwenpakket wat ik kreeg na een wat miserbale periode in mijn leven. Ook bijzonder was het kerstpakket wat ik ontving van een reagluurder (geen link, diegene wilde anoniem blijven) omdat ik in mijn leven nooit een kerstpakket had gekregen, een bos bloemen zomaar voor de leuk en vele kaartjes, mailtjes en zelfs liedjes. Onlanks werd ik totaal verrast toen vele, vele reagluurders financieel wilden helpen vanwege de auteursrechtenzaak en Ronald van den Hoff de claim in zijn geheel betaalde.

Verandering

In elk geval waren het voor mij vijf turbulente jaren. Ik maakte nog eens wat mee en sloot nog eens wat af. Moest dit jaar mijn gezondheidsperikelen anders bezien en daarmee delen van mijzelf opnieuw ontdekken. Maar vooral werd ik weer voorzichtig wat positiever en optimistischer. Voor mijn geschrijf aanvankelijk enigzins funest, immers niets inspireert meer dan problemen en misere. Maar ook daar zal ik mijn weg wel in vinden denk ik, er blijft ruim voldoende over om je druk over te maken heb ik gemerkt.

Wat er ook gebeurde, het loggen is in elk geval altijd leuk gebleven. Hopelijk voor u ook, dan komen er gerust nog vijf jaren bij ..

Comments (22)Previous

Kerstig log

Next

Huilen

22 Comments

 1. hartelijk gefeliciteerd met je lustrum 🙂

 2. Hiep Hiep Hoera Cinny!!! Van harte gefeliciteerd met je vijfjarig virtueel bestaan 🙂 !

  Hele dikke knuffel vanuit Vlaanderen

  Anne

 3. Gefeliciteerd, meis! Dat ik nog maar veel mag lezen van je! :d

 4. Lennard

  Vijf jaar alweer! Hoera.

  Ik vond het ook leuke jaren. Toen ik je blog net ontdekte spamde ik nog weleens een gedichtje. En ik heb geloof ik ook nog weleens een kaartje gestuurd. Of zoiets. Maar de frietmeet, dat was natuurlijk het hoogtepunt.

  Ook voor jou zeker? 😉

 5. citrientje

  gefeliciteerd, het lijkt inderdaad al langer.

 6. Na eerst alleen maar her en der gelezen en wat gereageert te hebben was jij het die me uitnodigde om eens wat gastlogjes te schrijven, waarna anderen het overnamen en me tot het beginnen van een eigen log aanzetten. Eigenlijk heb ik dus alle logcontacten vooral aan jou te danken. Waarvoor dank.

  En gefeliciteerd met het lustrum, hopelijk kan ik nog vele jaren met hetzelfde plezier hier komen lezen.

  PS: ik wilde kijken of er ook een bloemetje bij de emoticons zat, maar “more” doet het niet?? Dan moet je het bloemetje er maar bij fantaseren.

 7. Dankjewel 😀

  @Lennard: ships, dat had ik wel moeten vermelden eigenlijk! We waren nog wel de eerste!!

  @frans: grgaag gedaan 🙂 En er moest wel iets loos zijn natuurlijk, de smileys werken idd niet meer. Zal wel teveel gerommeld hebben in het scriptje, hopelijk binnenkort verholpen. *Denkt een bloemetje op tafel*

 8. Toen had ik nog niet eens een comp..

  5 jaar gellee..

 9. Gefeliciteerd! Op naar de volgende 5 jaar! 😀

 10. patchwork

  Vooral doooooooooorgaan!

 11. Hieperdepiep!!!!!!!

 12. Van harte Cinner :d En op naar de volgende 5

 13. Hip-Hip-Hoerréé !!!
  Je loopt vier jaar voor op me !

 14. @feex: dan heb je rap een inhaalslag gemaakt 😉

  Dankjewel allemaal 😀

 15. frans54: de emoticons doen het weer! @};-

 16. Hierbij alsnog dan: @};-@};-@};-@};-@};-<:-p

 17. desiree

  Gefeliciteerd >:d< Je bent een van de weinige mensen die ik dagelijks volg :d Keep going en nog vele blogjaren toegewenst. 😡 @};- ~o)

 18. De laatste tijd lurk ik weer iets teveel, maar jouw log bezoek ik regelmatig en graag. Van harte gefeliciteerd en dat er maar veel lustra mogen volgen!!!

 19. Pffff zoals altijd ben ik weer eens te laat voor de taart:-w
  maar alsnog gefeliciteerd

 20. Miljoenen bits, o CiNNeR toch,
  zo wordt je weblog pas echt log.
  Je bent bits blijkbaar nog niet zat,
  dus hier nog wat: PROFICIAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft