Klokkenluider in de kou

Sommige politici zijn wel erg openlijk doof, stom en blind, zoals minister van Binnenlandse Zaken Ter Horst bijvoorbeeld. Naar aanleiding van klokkenluider Ad Bos – die als enige nog altijd in de nasleep van de bouwfraude die hij zelf aan het licht bracht zit en inmiddels genoodzaakt is in een camper te wonen - nam de Tweede Kamer eerder deze maand een motie aan om de minister op te roepen klokkenluiders die als gevolg daarvan in problemen geraken,  financieel tegemoet te komen. Ter Horst heeft de motie niet alleen naast zich neergelegd maar stelt in de Volkskrant dat er al voldoende bescherming is voor de klokkenluider. “De instelling van een dergelijk fonds van overheidswege zal weinig toevoegen aan de bescherming die reeds wordt geboden en die als adequaat wordt gezien”.

Volgens mij ziet werkelijk niemand ‘de bescherming die reeds wordt geboden’, laat staan als ‘adequaat’. Maar toch in elk geval ziet de kamer die wordt verondersteld ons te vertegenwoordigen, het niet. Misschien ziet Ter Horst liever alles onder tapijten en in doofpotten?

Zou u nog maar een klokje willen luiden?

Comments (4)Previous

Laat los, laat los..

Next

Balkenende-norm voor tv en radio?

4 Comments

 1. De vuile was buiten hangen wordt niet zo hoog gewaardeerd.
  Overheidsinstellingen zouden mi zichzelf ook aan de regels moeten onderwerpen die men ons oplegt.
  Tja..

 2. Ik ben arm als een kerkrat, heb nauwelijks een stuiver om mijn kont mee te krabben, heb altijd consequent geweigerd meer dan alleen de alleronderste sport der maatschappelijke ladder te bestijgen, heb de diepten van de allerdiepste putten bestudeerd, heb liever één integere vriend in de hand dan honderd hypocrieten op hyves, ben voor de duvel nog niet bang, laat staan voor de dood.

  Ik zie overal klokken, maar niemand die ze luidt. De meeste klokken hangen te hoog voor mij. Maar áls ik bij een klok kan, dan luid ik hem langdurig en oorverdovend. Wees daar maar van overtuigd. Ik heb namelijk altijd al in een caravan willen wonen.

 3. Jawel: de noodklok.

 4. @feex: ja zo denken de meesten erover vermoed ik, op een paar na die er bij zitten :/

  @Frankie: luid en duidleijk 😀

  @frans54: de belangrijkste van alle klokken ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft