Laat los, laat los..

[waarschuwing]Dit logje heeft een hoog ‘en toen’ gehalte[/waarschuwing]

Misschien is het opgevallen, ik post op nogal onregelmatige tijden de laatste twee, drie weken. Of eigenlijk is het al wat langer aan de gang. De renovatie afgelopen jaar heeft mijn ritme menig maal door de war geschopt en net toen ik dacht dat ik er toch maar goed van opgekrabbeld was iedere keer, volgde het staartje en kukkelde ik over het randje. Om van een probleem een deugd te maken dacht ik toen maar meteen een maatschappelijk ritme te proberen  maar ook dat slaagde niet bepaald. Dus nu val ik de ene keer om zeven uur ‘s ochtends in slaap, dan weer om negen uur ‘s avonds en tussendoor slaap ik op een etmaal hier en daar een paar uur. Gisteren kreeg ik spontaan migraine en heb ik een uurtje of tien weggeslapen om vanochtend om vijf uur al naar een prachtig winterlandschap te kijken (probeer al een uur een mooie foto te maken maar mijn telefoon vreet geen schemerwinterlandschappen geloof ik, dus u moet het maar van me aannemen).

Enfin, ik zal wel gewoon naweeen van stress hebben. Eigenlijk is er weinig aan de hand op dit moment en veel nerveuze gebeurtenissen achter de rug, zoveel vredigheid is mijn ADHD-persoonlijkheid niet meer tegen bestand merk ik. Daar moet ik toch eens wat op verzinnen. Nu zou geen slecht tijdstip daarvoor zijn..

Hoe ontstressed u na een stressvolle periode of gaat dat vanzelf?

Comments (12)Previous

Huilen

Next

Klokkenluider in de kou

12 Comments

 1. stress is echt een ontregelend iets. Ik weet niet of er echt een ‘medicijn’ tegen ebstsaat, een wandeling doet soms goed, al gaat een vriend altijd naar de sauna, maar de kou van de koudwater baden die je moet nemen klinken niet echt aanlokkelijk voor mij

 2. Ik let nooit op de tijden van postings hoor.. het geen geschreven is meer belangrijk 😡

 3. Eh,, gewoon door moe te zijn, en alles op het laagste pitje te zetten.
  Tja, tot de volgende stressperiode zich aandient?
  Soms ben ik ook te moe om te stressen, dat scheelt ook wel..

 4. @GobboE: heb net een poging gedaan een stukje te rijden op de snorfiets maar bleek een levensgevaarlijke onderneming. Er ligt niet alleen sneeuw, eronder ligt een mooi laagje ijs. Wat ik maar bedoel te zeggen is dat wandelen inderdaad wel prettig kan zijn. de sauna is niet voor mij weggelegd, kan er slecht tegen en begrijp niet wat mensen er nou aan vinden. 🙂

  @Redstar: ook weer waar 🙂

  @feex: Tja, ik ben altijd wel moe dus dat weerhoud me allang niet meer. En ben vaak te gestressed om echt moe te gaan doen. Erm, dat klinkt niet best geloof ik ..

 5. citrientje

  lekker paar pyama dagen en niksen.

 6. desiree

  Sinds jaren heb ik een slaapritme van gemiddeld 5 à 6 uur per nacht en daarbij ben ik een ochtend mens op af en toe een vervelende stuiptrekking na.
  Afgelopen 2 maanden is mijn slaappatroon veranderd in minstens 8 uur per nacht en regelmatig ook 9 uur als ik al om negen uur in de avond naar bed ga.
  Ik kom er nog steeds om ongeveer zes uur in de ochtend uit dus het schaadt mijn werktijden niet in mijn geval.
  Deze winterslaaptijden zijn voor mij enorm vreemd verschijnsel maar heerlijk dus ik geniet er voorlopig van.
  Zeker omdat ik ook weet wat het is als je minimaal een half jaar aan een stuk nog niet eens gemiddeld aan slaap van 3 uur kan komen.
  Die situatie heeft mij in totaal anderhalf jaar gekost om zo slapeloos te geraken en er weer uit te komen.
  Dat is alweer ruim 5 jaar geleden maar als ik daar aan denk zou ik in paniek raken als ik in een dergelijke situatie weer terecht zou komen.
  Dus Cin, ontbreken van ritme is waardeloos, maar als je regelmatig die uren slaap kan pakken is dat toch het allerbelangrijkste wat er is.

 7. :d *bloos, proest, trots* U heeft mij gelinkt in uw blogroll! *is heel trots nu, spreekt dank uit en buigt nederigst* 😉

  Mja; onderwerp: ontstressen: Ik bader veel, zodra ik stress voel ontstaan, spring ik in bad of onder de douche, ik wandel ook wel veel en ik ga langs bij mijn buurman en/of vriendinnen opbellen om erover te praten of laat me masseren in mijn nek door de eerstbeste geschikte kandidaat.
  Dit jaar ben ik voor het eerst in jaren weer eens op vakantie geweest, helpt ook! :d

 8. Alleen het uitzicht al op een stressvolle periode geeft mij zoveel stress dat dat gezondheidszorgmatig bakken vol met geld kost. Zodoende leef ik meestentijds stressless. En dat hou ik zo.

 9. Een warm bad, wat ompielen met de gitaar, of een bos zoeken en een eind gaan wandelen willen bij mij nog wel eens helpen.

 10. MeisjeMeisje

  Na de afgelopen maand enorm overgewerkt te hebben, om alle targets nog te halen, ga ik morgenmiddag om vijf uur enorm crashen denk ik. Er is nog wel een kerstparty, maar of ik die ga halen ik betwijfel het. Hierna een week vrij. Waarschijnlijk zal dat resulteren in een week bedrust, maar dat zien we dan wel weer.

 11. @Citrientje: dan word ik nog gestressder vermoed ik 😀

  @Desiree: al met al slaap ik wel genoeg, het is alleen lastig plannen en ik ben wat onnavolgbaar voor mijn omgeving geworden inmiddels 😉

  @Angela: meteen ophouden, vooral met nederig wat dan ook doen! Ik link gewoon de mensen die ik leuk vind om vaker te lezen (als het lukt want vaak kom ik er niet aan toe)

  Vakantie is ook een goed plan denk ik, dat heb ik ook al heel lang niet gedaan en lijkt me wel wat. Wie weet aankomend jaar.

  @Frankie: en wat is het geheim daar achter?

  @frans: och ja, ik heb nog een gitaar!

  @MeisjeMeisje: maar dat is niet geheel vrijwillig ontsressen maar noodzakelijk crashen vermoed ik. Hopelijk kom je op tijd bij om nog wat te genieten van de vrije tijd 😡

 12. Ik heb zelf ooit enkele ontspanningsoefeningen van respectievelijk een logopediste (don’t ask), een fysiotherapeute en een hypnotherapeut geleerd. Meestal loop ik mezelf voorbij en ben ik te moe om zulke oefeningen te doen, maar als ik er eenmaal aan denk werkt het goed: gewoon even heel bewust tijd voor jezelf nemen en niets anders doen dan nietsdoen. Hetzelfde geldt voor een boswandeling: als je het niet bewust doet, en bijvoorbeeld met een doel gaat wandelen, heeft het geen zin, maar als je je openstelt voor alle ervaringen die je opdoet in zo’n bos: geuren, kleuren, de grond onder je voeten, kan het heerlijk weldadig zijn, net als een bad, of eens écht naar muziek te luisteren (dus geen deuntje op de achtergrond). Klinkt allemaal nogal Zen, maar het is waar: als je dingen voor jezelf met aandacht en liefde doet, werken ze echt ontstressend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft