Balkenende-norm voor tv en radio?

Excessieve salarissen en bonussen afstoppen is nooit erg hard op ingezet maar nu lijkt het plots andersom, men gaat excessief  inzetten elk salaris af te toppen wat men kan vinden? Gisterenavond werd een motie aangenomen in de Tweede Kamer dat ook de salarissen van presentatoren en dj’s binnen het publieke bestel binnen de zogenoemde Balkenende-norm zouden moeten vallen. Balkenende’s inkomen wordt momenteel geschat op ongeveer 171.000 per jaar. Bekend is dat enkele presentatoren en dj’s boven dit salaris zitten.

Waar de politiek zelf altijd twijfelt over ingrijpen in hoge salarissen omdat top-bestuurders dan wellicht naar het buitenland vertrekken, lijkt dat hierbij geheel niet aan de orde. Op zijn minst eigenaardig, want een presentator of dj hoeft zo ver niet te gaan om een commerciële zender te vinden die grof meer neertelt voor hetzelfde werk. Waar de kabinetten Balkenende overal marktwerking in willen zien tot aan onze zorg toe, is dat in een werkelijk wat commerciëlere tak van werk ineens niet meer van belang? Ging het bovendien niet om de echt absurd hoge salarissen en bizar buitensporige bonussen, pak hem beet twintig maal de nu gestelde Balkenende-norm?

Ondertussen is het maar de vraag of presentatoren cq dj’s zich al écht druk moeten gaan maken, gisteren maakte staatssecretaris van Financiën De Jager ook bekend dat de inkomensgrens die gesteld zal worden om top inkomens aan te pakken, enkele tonnen boven de eigenlijke Balkenende-norm kan gaan liggen.

Uiteindelijk zal er geheel des Balkenendes wel niet veel veranderen ..

Comments (3)Previous

Klokkenluider in de kou

Next

Goeiemoggel

3 Comments

  1. De Balkenende norm voor iedereen, bijstandsmoeders, WAO ers en ex WAO ers, vullesmannen, putjesscheppers en bankdirekteuren.

  2. Renald

    Weer zo’n heerlijk onderwerp op de politieke agenda onder de noemer lekker belangrijk. Allemaal drukte over de hoogte van het salaris, terwijl volgens mij de vraag wat men voor dat salaris doet en hoe we de resultaten daarvan kunnen vaststellen interessanter is. Wat moet je eigenlijk kunnen en/of presteren om deze Balkenende-norm te verdienen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft