Voor deze ene keer dan

Normaal doe ik er niet aan en ik denk eigenlijk dat het doorgaans niet bepaald werkt maar goed .. ik heb een goed voornemen om het nieuwe jaar mee te beginnen. En ook nog een waar je in bepaalde kringen voor aan de schandpaal genageld kan worden geloof ik. Than again kijk ik ook dagelijks As The World Turns, dus dit kan er ook nog wel bij. Ik ga namelijk *tromgeroffel* Sonjabakkeren!!

Ja ja, ik ben zelf ook onder de indruk. Niet alleen heb ik nooit nieuwjaarsvoornemens, ook heb ik nog nooit écht een dieet gevolgd.  Heb wel langs de tijd allerlei ongezonds afgeschaft en gezonds ingevoerd maar dat heeft op mijn gewicht te weinig effect gehad dus tja, het is te dik blijven of toch eens wat rigoreuzers proberen. De boeken zijn in elk geval  besteld, binnen en verslonden (ha ha), de weekmenu’s en boodschappenlijstjes liggen klaar en ik ben me al volop slank aan het denken. Dat lijkt al vruchten af te werpen trouwens, per ongeluk ben ik inmiddels drie kilo kwijt geraakt. Hoewel dat ook kan komen omdat ik al wat delen aan het uitproberen ben.

Anyhoe, ik heb er helemaal zin in. Het ziet er lekker en afwisselend uit en ik moet duidelijk meer eten dan nu het geval, dus moeilijk kan het toch niet zijn. Vond het altijd wat belachelijk dat Sonja Bakker gebruik maakt van merk- en produktnamen maar allee, als je een boodschappenlijstje maakt blijkt dat onnoemelijk handig eigenlijk. Dat het maar zeer effectief mag zijn enzo. 

U nog een goed voornemen in de aanbieding?

Comments (8)Previous

Goeiemoggel

Next

Kerst enzo

8 Comments

 1. desiree

  Mijn goeie voornemen zit hem in weer opnieuw beginnen op de sportschool waar ik twee maanden geleden was gebleven.
  Zit midden in een ‘jobswitch’ wat betekent dat ik doordeweeks in nieuwe baan werkzaam ben en in het weekend oude baan moet uitzingen.
  Dat is maar 6 dagen in de week werken sinds begin oktober dus nog maar heel weinig energie om in de avond nog even te gaan sporten.
  Wel in de afgelopen maanden om de week geweest, maar dat zal deze week er ook niet van gaan komen.
  Dus het nieuwe jaar geeft weer mogelijkheden om het op te pakken, dit met name omdat mijn zaterdag job dan helemaal klaar is.
  Mijn goede voornemens bracht ik dus al ten uitvoer sinds eind augustus, kwestie van even doorzetten in het nieuwe jaar… 3:-O
  @} ;-:x

 2. kitty

  jaaaaa hooorrrr…ik heb het boek ook al gedownload en wil in de eerste week gaan beginnen….nou om het burgelijke af te maken moeten we minstens onze ervaringen delen en naar elkaar mailen enzo…gezelliggggg..

  enne….sonja moet je niet zien als een dieet…maar als een switch in je voedingspatroon..burrpp…ow…en weet je wat ook wel helpt…althans bij mij en natuurlijk niet altijd…ik probeer voor ik iets kies en ga eten dit te denken…: eten is niet meer als brandstof…daarvoor heb je het nodig…en is dit brandstof of alleen maar lekker….zo`n 60 % lukt het mij dan toch om wat gezonders te kiezen…:-))

  laten we elkaar op de hoogte houden…..

  xxx Kit

 3. Hannah

  Geen goede voornemens: ik kan me er toch niet aan houden.

 4. majriM

  en als je nog wat geld wilt uitsparen… pak je gewoon gelijkwaardige producten en niet die merkproducten 😉
  succes ermee!!

 5. Nu kan ik wel weer gaan roepen “ja, tien kilo aankomen”, maar laat ik eerst de onderzoeken van de maag-lever-darm dokter en de resultaten daarvan maar eens afwachten in plaats van me voor te nemen aan een mogelijk dood paard te gaan staan trekken.

 6. Keeske de Vlaming

  Wij, wij houden het simpel..
  Een goed voornemen lijkt me de dingen te doen die ik prettig vind…

  En ja: daar horen ook roken en RW drinken bij…
  ;));));))

 7. Ik ben benieuwd naar je Sonja-ervaringen Cin! Ik heb er tien kilo mee af gekregen. Zwanger worden helpt ook, daarmee verloor ik in de eerste weken nog eens 3 kilo extra 😀
  Aan goede voornemens doe ik verder niet, nee. Hoewel: ik neem me voor om naar NIEMAND’S bevallingsverhalen meer te luisteren en mensen die ongevraagd aan mijn buik voelen te slaan.

 8. @Desiree: volgens mij werkt dat ook beter dan echt speren op 1 januari. Ben benieuwd, gezond voornemen in elk geval ..

  @Kitsels: ah kijk, dat zijn goede voornemens om in de buurt te hebben hahaha Welk boek begin je in, ik heb de eerste twee gekocht (welja, als ik het dan toch ga doen). Bij mij helpt dat trouwens niet, als ik mijn eten moet zien als noodzakelijk brandstof wordt ik obstinaat en krijg ik grotere behoefte aan de snacks. Juist als ik kan genieten van de gezonde dingen raak ik enthousiast. Maar het moet ook wel wat effect hebben om gemotiveerd te blijven. ben toen twee jaar terug twaalf kilo afgevallen en toen wilde er geen gram meer af. heb het gezonde nog wel een tijdje volgehouden maar toen raakte het uiteindelijk toch in het slop omdat het toch niets hielp.

  Wat zullen wij slank worden 😀

  @Hannah: wat pessimistisch en unlike jou 😉

  @marjiM: ja dat zal ik met sommige dingen wel gaan doen. Echt goedkoop is het allemaal niet en sommige dingen kunen gelukkig wel wat goedkoper.

  @frans54: wat duurt dat toch lang voor je iets weet he? Hopelijk wordt er snel in het nieuwe jaar iets bekend, is het iets onbenulligs en kan je aan de bananen enzo.

  @Keeske: dat voornemen deel ik ook op de rode wijn na maar goed, dat is niet helemaal vrijwillig 😀

  @Adriana: wow, dat zijn eens resultaten zeg. Hoewel ik maar gewoon begin met een weekmenu en het zwanger even achterwege laat 😉 Naar niemand’s bevallingsverhalen luisteren lijkt me een enorm goed voornemen!! Het slaan ook trouwens 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft