Kerst enzo

Afgelopen jaar kreeg ik ADHD en DCD gesteld en ergens hadden we het idee dat ik gewoon ooit wat te hard met mijn hoofd van de trap gestuiterd was ofzo, omdat ik de enige in de familie leek waar de hele handel doorgaans toch wel enigzins erfelijk is. Maar toen vandaag de familie gezellig bij elkaar was en we zo druk mogelijk door elkaar schreeuwend het woordenboekspel aan het spelen waren, zag ik het licht. Mijn halve familie bestaat uit ADHDers! Met name mijn drie neven en een tante - mijn vader is als altijd de rust zelve eigenlijk en de rest heeft hoogstens wat snel last van stress – zijn inmiddels voldoende volwassen om niet te verwachten dat ze door elkaar heen schreeuwen, met de hond onder de tafel gaan liggen, chocolaatjes in elkaars oren stoppen, neurotisch fanatiek in spelletjes zijn en op het hoogtepunt van de avond gierend en brullend door de kamer rennen alsof ze nog geen zes zijn. Toch is dat wél vaste prik, dat ik dat nooit eerder zo bekeken heb…

Enfin, u nog vreemde trekjes in de familie?

PSje: Ondanks een ontstoken gat boven mijn hiel (lang verhaal) en een kop vol snot, was het errug gezellig vandaag. Mijn hele familie weer eens bij elkaar gezien, spelletjes gedaan, veel gelachen en lekker doch niet overmatig gegeten. Indien we tweede kerstdag het huis niet in de fik steken met gourmetten, is het wel een zeer geslaagde kerst.

Comments (11)Previous

Voor deze ene keer dan

Next

Kerstgriepje

11 Comments

 1. desiree

  Voor het eerst sinds jaren heeft mijn moeder op 1e kerstdag weer eens meegegeten zonder te miepen dat ze altijd alleen is.
  Dat is op zich al een opmerkelijk wonder, dus ook mijn kerst is geslaagd 🙂

 2. Ik heb een saaie en droge familie… ik weet niet wat erger is. 😉

 3. * mompelt iets over bek en niet openbreken enzo *

 4. kitty

  elk jaar weer verwonder ik mij weer over het feit dat ik toch maar weer goed weg kom..ik heb geen familie om naar toe te gaan…oke….kan je als zielig opvatten…maaaaaarrrrr….

  al die mensen die ik zie die een weerzinwekkende grote drempel ervaren de dagen voor het zo ver is….daar heb ik toch maar meelij mee…lekker gezellig doen terwijl je totaal niet op elkaars golflengte wilt of kunt hangen…

  voor de mensen die het echt ervaren als even bijkletsen en interesse tonen in de mensen waar je mee opgegroeid bent…en waar je hoe dan ook om geeft…dikke duim omhoog…

  *ten tijde van deze feestelijke heugenissen zou mijn familie recht op een fiasco af sukkelen…en wel met open ogen*…

  dus ik ben niet geheel omhult van verdriet dat ik zelf mijn kerst al zo veel jaar mag in vullen met mensen die ik graag juist dan om mij heen zie..

  als retegoed alternatief organiseerde ik daarom weer vanavond…wat vriendinnen waar ik om geef….met een woordje klaar…een compliment en/of een draai om de oren…omdat we om elkaar geven en niet bang zijn om onze mening te geven ook al staat ie lijnrecht tegenover elkaar..

  en om dan toch nog even met deze feestdagen een nog grotere sentimentele noot toe te voegen…

  daar heb ik met CinneR nou eigenlijk tot nu toe nou niet echt een feestdag voor nodig gehad!!!

  *waarmee ik mijn laatste slok van de alcoholische drank voor de kerst 2007 achterover sla en liefjes nog wat spelletjes op zylom ga spelen*

  KuSSSSSSSSSSSSSSS

 5. @Desiree: 😉

  @Pascal: als je met droog bedoelt droge humor, dan zou ik alleen struikelen over saai 😉

  @Adriana: *geeft chocolademelk* Binnenkort heb je je handen vol aan je eigen gezin, dat geeft kerstdagen vast ook een leuker tintje.

  @Kitty: ha, wij geven elkaar doorlopend draaien om de oren wou je zeggen LOL Ben het wel met je eens, kerst zou niet moeten bestaan uit verplichtingen maar samen zijn omdat het leuk is.

 6. Zouden ze niet gewoon te diep in het glaasje gekeken hebben ? :d

 7. Ach…Wij zijn globaal normaal.
  En daarbij.. extremen heffen elkaar op?;)

 8. Ben blij dat je een erg leuke Kerst hebt gehad Cinny! en ja, vaak zit ADHD en verwanten wel in de familie hoor

 9. Hoeveel chronische ziektes heb jij eigenlijk. En denk je wel om je 800 euro aftrek wegens chronisch ziek? Naar mijn mening mag je die 800 vermenigvuldigen met het aantal ziektes. Weet je wat? We vragen het Frans even.

 10. @Mannie: neuh, dat viel reuze mee 🙂

  @feex: hoei, dat klinkt dan toch weer boeiend, gemiddeld normaal door extremen 😉

  @Anne: ja dat is wel zo, maar had mijn eigen familie zo nog niet bekeken ..

  @Mack: dat is wel lief 🙂 Maarreuh, sommige diagnoses hebben stuivertje gewisseld dus dat scheelt in elk geval ietsje. En ja dan hou je toch nog een krakkemikkig vreemd mens over 😉

 11. Ik heb er nooit achter kunnen komen of nu mijn familie strikt normaal is of ik, in ieder geval ben ik het afwijkende geval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft