Zo kan het ook ..

.. in Duitsland althans. Daar heeft een werkgever drie van de tien werknemers ontslagen omdat zij niet roken en een rookvrije werkruimte wensten. De werknemer zegt niet lastig gevallen te willen worden door mensen die moeilijkheden zoeken. “We zitten de hele dag aan de telefoon en dan is het makkelijker werken terwijl je aan het roken bent. Iedereen heeft het op rokers gemunt dezer dagen. Het is tijd voor wraak.” Hij wil in het vervolg alleen nog rokers aannemen.

Stivoro zou ter plekke een hartverzakking krijgen maar eerlijk is eerlijk, deze rooklobbyist reageert niet anders dan elke anti-rooklobbyist in dit land …

Comments (16)Previous

Bel eens vaker 112

Next

Nederlandse integratie grandioos

16 Comments

 1. Je kent die spreuk toch wel? Een tevreden roker, is geen onruststoker.
  Is het u ook opgevallen dat sinds het rookverbod zich verspreid. het chagrijn in het land ook is toegenomen?
  Misschien moeten Doekele Terpstra en dhr. G.W. eens onder het genot van een goeioe sigaar als heren rond de tafel gaan zitten.

 2. Ik vind dat er zelfs een prijs naar deze werknemer genoemd mag worden.

 3. Keeske de Vlaming

  Een “zware” rokend moet ik glimlachen bij deze (frisse?) tegenwind….

 4. Renald

  Het past wel bij het autoritaire karakter van pakweg 70 jaar geleden.

 5. @Peter: vrees dat Wilders meer nodig heeft dan een goede sigaar om enigzins een heer te worden 😉

  @Erwin: in de vorm van een rokende telefoon 😉

  @Keeske: het schijnt dat in discotheken nu geklaagd wordt. Sinds er niet meer gerookt wordt, schijn je de weetlucht ineens nogal te ruiken 🙂

  @Renald: het past bij het autoritaire karakter anno nu ..

 6. Stomme Duitsers. Ik heb voor ze gewerkt en ze hadden schijt aan de Nederlandse wet dat je niet mocht roken op de werkplek. Das machen wir selbst wohl aus zeiden ze dan. Ik ben het helemaal met Renald eens. Afschaffen dat Duitsland.

 7. René

  Heerlijk die eigenzinnigheid.. weg van de eenheidsworst en het conformisme. We zouden allen wat tegendraadser moeten zijn.

 8. Mick

  Ik vind al die regeltjes van dit kabinet maar niets. Dit is er weer zo eentje.
  Ik ben niet voor, ik ben niet tegen het roken. Alhoewel ik behoorlijk allergisch ben voor rook/nicotine. En als ik niet letterlijk paars wil aanlopen, zal ik me zo min mogelijk onder de (sterke) rokers moeten begeven. Wat niet wil zeggen dat ik daarom maar iedereen het roken ga verbieden. Met praten en uitleggen kom je best een heel eind. En houd je het (inderdaad, Peter) een stuk relaxeder en gezelliger qua sfeer.

 9. Tja…zo kan het ook…
  maar ik ben bang dat de wet, ook in Duitsland, deze meneer ongelijk gaat geven…

 10. * Uchekuche*
  Bij een peuk hoort ook een glaasje bier!
  Dat praat wat beter?

  Een rookvrije werkplek is op zich niet verkeerd, maar betekend dat dat mensen die hulp aan huis krijgen ook niet mogen roken in hun (te)huis?
  Ik rook zelf ook.. maar weet dat het soms ook erg stinkt..
  Vind ook dat mensen die last hebben van rook, eigenlijk ook moeten kunnen werken.~o)

 11. citrientje

  ik ben zelf exrookster en prijs de dag dat ik gestopt ben. Zo hoef ik niet het gezeik aan te horen wat de rokers nu voor hun kop krijgen.

  Deze roker mag ook es zeggen wat hij er van vind.

 12. Een arbeidsovereenkomst waarin is opgenomen dat je ontslag neemt/krijgt als je stopt met roken is natuurlijk best een optie als het andersom ook mag.
  Ook zoiets voor aanhangers of niet aanhangers van welke goddelijke dwaling is ook nooit weg.
  Wel en niet minnende van het zelfd geslacht ,enz., enz……….
  Wordt natuurlijk wel afgrijselijk eentonig op de werkplek 😉

 13. HKH

  LOL! Ik ken hele volksstammen die alleen al om deze reden hier zouden willen werken, ongeacht CAO of andere arbeidstechnische afspraken…

 14. Hahaha, wat een grap, ik zou er BIJNA solliciteren, om als exroker af en toe een beetje mee te zondigen.. b-)
  OK OK, ik wéét hoe ongezond het is, -maar niet-roken om het rijk kosten te besparen (en al die argumenten van de anti-rook-lobby) zijn zo bogus.. En natuurlijk is dit niks van 70 jaar geleden, integendeel, dit is de vrijheid-blijheid-paf-zuip-watjewil-cultuur van 30 jaar geleden :)>- 😉

 15. Dit is het begin van een nieuwe trend. Het rookverbod zal op langere termijn een averechts effect hebben. In het buitenland komen er steeds meer rokers in opstand. Het rookvernod is een vorm van onderdrukking en discriminatie. Dat mag niet en is in strijd met de rechten van de mens. Wat er moet gebeuren is tabak bestempelen als drugs. En dus de verkoop en het bezit verbieden. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren omdat de accijns een zeer belangrijke inkomstenbron is.

  Vanzelfsprekend ben ik het er mee eens dat de niet-roker recht heeft op een rookvrije werkplek. Ook kan ik me vinden in een regeling voor de horeca zodat niet-rokers zich niet aan de rokers hoeven storen. Maar waar we nu mee bezig zijn gaat me te ver.

 16. @Mack: ik had gedacht dat je zou opperen werk af te schaffen 😉

  @René: dat zal hier voorlopig wel niet gebeuren vrees ik. Wij zijn och nogal het land van de makke schaapjes.

  @Mick: inderdeed. Waarbij ik het heel logisch vind dat er rekening gehouden wordt met de niet-roker maar menig roker in mijn omgeving doet dat ook met liefde en plezier, zolang het normaal verloopt.

  @GobboE: nog niet denk ik, hoewel de wet daar er ook ongetwijfeld ook aan gaat.

  @feex: dat ben ik met je eens, maar is het nergens voor nodig een hetze tegen rokers te gaan beginnen. Zeker niet als dezelfde overheid niet graag zou zien dat we massaal stoppen (en mening belastingbetaler ook niet). Dit is meer een voorbeeld van extreem rokers gedrag waar we dat van anti-rook lobby blijkbaar al vrij normaal vinden

  Je mag overigens niet roken als de thuishulp komt, ongeacht of die wel of niet rookt. dat is al zo sinds de rookvrije werkplek bestaat. De sigarettenboer mag in zijn eigen zaak ook niet meer roken.

  @Citrientje: hear hear, een van de weinige normaal gebleven mensen die gestopt is met roken!!

  @Henk van S: je draaft weer eens door 😉

  @HKH: ik ook ja. Veel komen uit de horeca trouwens. Waar het voltallige personeel rookt maar dat straks niet meer mag om henzelf een rookvrije werkplek te verplichten.

  @Jolie: die zuip je zelf gerust in een coma cultuur bestaat toch nog steeds? 😀

  @Ko: vraag me af of het echt een averechts effect zal hebben. Hoor al niemand meer klagen dat je niet mag roken op het werk. Nederland is toch meer van het klagen dan doen ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft